TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

ETA 2824-2 ve 7S36 Arasında Bariz Fark Var Mı?

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: ETA 2824-2 ve 7S36 Arasında Bariz Fark Var Mı?

Mesaj Sinanist » 08 Mar 2014, 13:55

Hocam sağolasınız cevaplarınız için. Çok aydınlatıcı oldu. Çeliğin ağırlık yaptığı bir gerçek.

Çok teşekkürler.

Saygılar.
Kullanıcı avatarı
Sinanist

Mesaj Cct » 08 Mar 2014, 17:54

2824-2 ve 7S36 arasında bariz değil dağlar kadar fark var :)

2824-2 ve 6R15'e sahip saatlerim var ve yine ETA'nın biraz daha üstün olduğunu düşünüyorum.

Eğer 2824-2 vs 6R15 dersek :

ETA'nın artısı daha yüksek vuruş sayısı (28.800 > 21,600)

Seiko'nun artısı ise daha yüksek güç rezervi (50 saat > 38 saat)

Seiko'nun zaman tutması darbe ,manyetizma ve ısı değişimleri gibi dış etkenlerden daha çabuk etkileniyor malesef bu da ETA'yı öne çıkartıyor.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Modern60 » 09 Mar 2014, 00:32

Pek emin değilim Cct...çünkü İsviçre de ancak üst düzey muvmanlarda antimantyetik yapı vardır. Bunu ancak çeilk baskı ya da ara bağlantılarla yapabilirsiniz. Oysa İsviçre ETA MUVMANLAR DAHİL BASKILAR SARIDAN KAPLAMALI. Yani Seiko muvmanlar da en az ETA lar kadar iyiler. 3 Hz(21600a/s) mi 4 Hz(28800 a/s) mi iyi diye soracak olursak, elbette ilk akla gelecek olan daha hızlı kontrol eden muvman daha hassas olmalı ama orada da balans çarkı ve salınımın ataleti arasında çok yakın bir ilişki var...ve bu ilişki 4 hatta 5 Hz lik saatlerin özellikle de yüksek atalet farklı hareketlerde kronometriyi koruyamadıklarını göstermekte. Bu yüzden PP hala 3 Hz lik bir zaman tutuma hassasiyetini bir çok ciddi modelinde kullanmakta.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 09 Mar 2014, 00:33

Tabii pandülün de anti manyetik olması gerekmektedir.Sadece baskı, platin ve ya ara baskıların çelik olması yetmez.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj asymptote » 09 Mar 2014, 00:39

Peki Lange'nin plate ve baskılarda nikel ya da rodyum kaplanmış pirinç yerine "German silver" kullanması estetik görünümün dışında bir avantaj sağlıyor mu sizce hocam?
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Cct » 09 Mar 2014, 02:41

Modern60 yazdı:Pek emin değilim Cct...çünkü İsviçre de ancak üst düzey muvmanlarda antimantyetik yapı vardır. Bunu ancak çeilk baskı ya da ara bağlantılarla yapabilirsiniz. Oysa İsviçre ETA MUVMANLAR DAHİL BASKILAR SARIDAN KAPLAMALI. Yani Seiko muvmanlar da en az ETA lar kadar iyiler. 3 Hz(21600a/s) mi 4 Hz(28800 a/s) mi iyi diye soracak olursak, elbette ilk akla gelecek olan daha hızlı kontrol eden muvman daha hassas olmalı ama orada da balans çarkı ve salınımın ataleti arasında çok yakın bir ilişki var...ve bu ilişki 4 hatta 5 Hz lik saatlerin özellikle de yüksek atalet farklı hareketlerde kronometriyi koruyamadıklarını göstermekte. Bu yüzden PP hala 3 Hz lik bir zaman tutuma hassasiyetini bir çok ciddi modelinde kullanmakta.

Modern60 benim aslında kastetmek istediğim şuydu: Seiko makinelerini iyi ustalar çok iyi kalibre etselerde çevresel etkenlerle sapma yavaş yavaş artmaya başlıyor. ETA makineler aynı kalibrasyon sonrası sapma değerlerini çok daha uzun süre koruyor.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Sinanist » 09 Mar 2014, 11:55

İnanın seiko 7s36c mekanizmalı saatimi alalı 45 günü geçti aldığım gün ayarladım. 5 saniye bile sapmadı.

Her gün kullandığımız migros'un kasa çıkışında tam poşetleme yerinde manyetik kuleler var. 2 ay önce koydular. Ödeme yaparken veya ürünleri poşetlerken dakikalarca birşeylere maruz kaldığımız kesin, bir fiil işletiyorlar, eşimin babası akciğer kanserinden vefat etti. Şikayet etmeme rağmen halen duruyorlar. Yer yokluğundan bu şekilde yerleştirmişler. Sonuç olarak kimse eşim ile benim kadar manyetik kulelere maruz kalmadı. Dilerseniz resmini dahi çeker gönderirim. Hava alanlarında veya x bir markette 5 saniye maruz kalınıyorsa bizim günlük kalma oranımız 3 dakika. Saat değilde sağlığımız açısından o marketi artık kullanmayacağız.

Evimizin büyük bahçeli olması nedeniyle, ağır toprak işi yapıyorum. Çapa, belleme, ot yolma... Son günlerde çıkan sağlık problemim nedeniyle 10 gündür ciddi spor yapıyorum.

Bu günlerde saat sürekli kolumda. Bu arada da işimiz sürekli bilgisayar başında.

Saat manyetik arama kulelerine kimsenin maruz kalmayacağı kadar kaldı, sürekli bilgisayar başında kaldı, bahçe işlerim ve spor dolayısıyla mekanizmayı çok ağır şartlarda test ettiğimi düşünüyorum.

Bu nedenle sapmanın yavaş yavaş artabilirlik söyleminize maalesef katılmıyorum sayın cct. Eta türü bende yok. Onda da olacağını sanmam. Kullanım fonksiyonları modellerde farklılıklar gösterse de seiko mekanizmaları sağlam, güvenilir. Sertifikasız eta veya japon mekanizmalarında zaman tutmanın mükemmelliği şansa kalmış. Eta mekanizmalı saat alıp günde 20 saniye şaşıyor diye yakınan onlarca konu mevcut forumda. Yakınmayanlarda mevcut. Çok iyi diyenlerde... Aynı japon mekanizmaları gibi.

Hangi saatçi izin verir ki... Saati alınca 2 gün takabilsek. Baksak. Keşke böyle bir imkanımız olsa.

Benim etalara göre nispeten ucuz mekanizması olan seikom 45 günde 5 saniye bile şaşmazken el yapımı, saat ustalarının kalibre ettiği japon mekanizmalarına bile şaşar demişsiniz. Katılamıyorum. Ucuzu böyleyse pahalısınının etalara kat kat sağlamlık ve zaman tutma açısından fark atacağını düşünüyorum.

Ben şuanda başka saatlere merak sardım. Özellikle eta mekanizmalılara, tissot modelellerine veya hamiltonlara...İçimde ciddi korku var. Zaman tutma meselesinden. Alamıyorum. Günde 20 saniye 15 saniye şaşan bir saat 1500 lira vermektense...Sadece safir camı için.

Sayın Modern60'da da Orient'in bir modeli var. Oda umarım kendi görüşlerini yazar. Kullanım ve zamanla bozulacak olayını.

Saygılar.
Kullanıcı avatarı
Sinanist

Mesaj bengisaat » 09 Mar 2014, 13:46

Seikoların otomatik sisteminde ve saniye çarkının yatağında zamanla ve özellikle yağlamanın gecikmesi nedeniyle aşınma oluşuyor o nedenle bakımlarının zamanında yapılması gerekli.Bu aşınmalar zaman hassasiyetini de etkiler.

Sonuç olarak Seikolarda daha sık sapma görülmesinin asıl sebeplerinden biri budur , Balans sisteminde direk olarak sapmayı tetikleyen bariz bir fark yoktur.
Ancak kalite açısından bakarsak Eta çok daha stabil ve güvenilir bir makinadır.
Bu benim tecrübelerimle edindiğim kendi görüşümdür,farklı görüşler olabilir konuşabiliriz.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 20 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners