Hammadde: Hammadde konusunda herhangi bir tercihim yok şık, kaliteli ve sağlam bir malzeme olabilir.
Saat Tipi: Spor modeller öncelikli tercihimdir fakat klasik modellerde olabilir. Günlük olarak her kıyafetle takabileceğim güzel bir saat olması tercihimdir.
Kadran Rengi: Beyaz, siyah, mavi vb. olabilir. Günlük olarak her kıyafetle, her renkle giyebileceğim bir saat olması tercihimdir.
Çap: 40-42mm olabilir. Çok ufak ve büyük olmayacak orta büyüklükte gösterişli bir saat olabilir.
Mekanizma: Otomatik, Kurmalı, Kinetik olabilir. Bu kavramlar birbirine yakın sanıyorum. Otomatik bir saat almayı düşünüyorum.
Kasa Tipi: Yuvarlak, Kare
Kayış/Bilezik: Çelik ve silikon kayış öncelikli tercihimdir. Deri kayışı çabuk yıprandığı için pek düşünmüyorum ama çok güzel bir saat olursa deri kayış pek sorun olmaz.
Arkadaşlarım , değerli büyüklerim güzel bir saat almayı düşünüyorum. Fakat bu saat işi çok derin bilgi isteyen bir sürü teferruatı olan bir konu. Bu konuda biraz acemiyim forum sayesinde bir şeyler öğreniyorum. Öğrenciyim 500-1500 Tl bütçe ile şık, kaliteli, her kıyafetle takılabilecek, orta büyüklükte gösterişli bir saat almak istiyorum. Otomatik bir saat almayı düşünüyorum(Daha önce hiç kullanmadım). Kordon silikon veya çelik olabilir. Deri de olabilir fakat çabuk yıprandığı için öncelikli tercihim değil.
Beğendiğim saatler hep onbinlerce liralık çıkıyor.

Dediğim özelliklerde saat tavsiyelerinizi bekliyorum.