TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Arkadaşlar Uzak Durun! Sahte/Fake George Prior & Ralph Gout

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Arkadaşlar Uzak Durun! Sahte/Fake George Prior & Ralph G

Mesaj MufitTutar » 13 Şub 2014, 22:22

ottomanwatch yazdı:Yine neyin peşindesin amacın nedir müfit abi gerçekten çok m.ediyorum. Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun sahte fake demek k.bakmayın ama vicdansızlık olur. şu şekilde yazabilirsin makinesi orjinal değil ama makine döneminden kalan antika başka bir makine kadrana ve kasaya uyarlanmış bakım ve revizyondan geçmiş denebilirdi. zamanında saate sahip çıkamayanların makinesini dağıtıp hurdaya attılarsa tamiri mümkün olan bir cep saatini çöpe mi atalım? tekrar tamir edilip usta ellerde günlerce uğraşılıp hayat bulmuş bir saat bence ustasının elini öpmek lazım sanatkarlık böyle birşey bu yüzden tüm türkiyede tanınan biridir.

ottomanwatch yazdı:ben saatin yazısının sonradan yazıldığını inkar etmedim. telefon ve adresinede ihtiyacım yok. sadece ustayı savundum saatede çöp muamelesi yapılmasına başkada bişey yazmam zaten ben saatimi seviyorum...

:arrow: Daha önce yazmış olduğum bütün yazı ve paylaşımlarımda olduğu gibi "doğru olanın ve insanımızın doğru bilgilendirilmesinin peşindeyim". :!:
Yazdıklarımın hepsininde arkasındayım. Çünkü ne eksik ne fazla hiç bir şey yazmadım.

ottomanwatch yazdı:Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun sahte fake demek k.bakmayın ama vicdansızlık olur. şu şekilde yazabilirsin makinesi orjinal değil ama makine döneminden kalan antika başka bir makine kadrana ve kasaya uyarlanmış bakım ve revizyondan geçmiş denebilirdi. zamanında saate sahip çıkamayanların makinesini dağıtıp hurdaya attılarsa tamiri mümkün olan bir cep saatini çöpe mi atalım? tekrar tamir edilip usta ellerde günlerce uğraşılıp hayat bulmuş bir saat bence ustasının elini öpmek lazım sanatkarlık böyle birşey bu yüzden tüm türkiyede tanınan biridir.

:arrow: Bu konuda hem fikiriz. Tabiki atmayalım. Ben saatlerin dönüştürülmesine ve bu vesile ile saatler hakkında yeterli bilgi sahibi olmayan insanlarımızın kandırılıp sûkut-u hayale uğratılmasına karşıyım.
Zaten bunun neden yapılmadığını da sormuşuz.
Graywolfeyes yazdı: Neden bulunan o dönem makinesi orjinal haliyle kasaya yerleştirilip satılmaya çalışılmıyorda...... ....

Her ne maksatla olursa olsun, yapılan tüm tamirat ve restorasyonun aslına uygun olarak yapılmasını sağlamamız gerekiyor. Ustaları da bu şekilde yönlendirmeliyiz. Çünkü hiç bir usta bizim isteğimiz dışında bir şey yapmayacaktır.

Baki muhabbetlerimle.. Herkese selamlar...
Duman rüzgâra yük olmaz; ama taşıdığı haber felakettir...
Kullanıcı avatarı
MufitTutar

Mesaj ottomanwatch » 14 Şub 2014, 00:39

:super: Nur içinde yat şehzade mustafa. aklıma yazacak başka bişey gelmedi :D
Kullanıcı avatarı
ottomanwatch

Mesaj Anesthesia » 14 Şub 2014, 07:33

Kusura bakmayin disaridan takip ediyordum bu hadiseyi ama dayanamadim artik yazmaliyim.

Yavuz hirsiz ev sahibini bastirirmis.

Yurdum insani ne vakit bu hale geldi diye sasiyorum gercekten. Yaziklar olsun.

Anladigim kadariyla saatler satilmis zaten, hem de 1900$ falan, yazik. yanlis hesap bagdattan doner diye umut ediyorum.
Amin
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj ottomanwatch » 14 Şub 2014, 11:29

EVET gercekten yazık. üstü kapalı hakaret etmeden önce iyi düsün balıkesirli. hırsızlık adi bir suçtur. ben kimsenin malını çalmadım 1900 dolarda o saat için geyet uygun fiyat bana gelisi 3 binden fazladır ama antika saatlerden anlamadığın belli daha fazla polemiğin içine sokmayın beni.
Kullanıcı avatarı
ottomanwatch

Mesaj Anesthesia » 14 Şub 2014, 12:02

O saat kaça gelmiş bilmem, keşke siz de almasaymışsınız. Ben aldım başkası da benden alsın gibi tüccar mantığı bana uzak. Ben ancak sahteden uzak olmayı tercih edenlerdenim o kadar. Size ticaret hayatınızda başarılar dilerim.
Amacım ustu kapalı hakaret gibi bir eylem değildi, kanaatimce saatiniz sahtedir ve hışımla aksini ispatlamaya çalışmanız nedeniyle aklıma gelen deyişi yazdım
Balıkesirli değilim, görev icabı buradayım
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj MufitTutar » 14 Şub 2014, 19:49

Anesthesia yazdı:Yavuz hirsiz ev sahibini bastirirmis.

Yurdum insani ne vakit bu hale geldi diye sasiyorum gercekten. Yaziklar olsun.
:!: Anesthesia'nın yazdıklarına tamamen katılıyorum. :thumbup:

ottomanwatch yazdı:EVET gercekten yazık. üstü kapalı hakaret etmeden önce iyi düsün balıkesirli. hırsızlık adi bir suçtur. ben kimsenin malını çalmadım 1900 dolarda o saat için geyet uygun fiyat bana gelisi 3 binden fazladır ama antika saatlerden anlamadığın belli daha fazla polemiğin içine sokmayın beni.

:arrow: Bak ottomanwatch, çırpındıkça iyice batıyorsun... Şahsına benim ya da bir başkasının hakaret ettiği yok :!:
Ama yapmaya çalıştığınız daha öncede dediğim gibi düpedüz sahtekârlık.
Sahtekârlık yaparak insanları dolandırmaya çalışmakta dolaylı hırsızlıktır ve nitelik taşır.
Yani dolaylı hırsızlıkta adi bir suç değil, nitelikli bir suçtur.
Senin yaptığın veyahut yapmaya çalıştığın eylem tam da bu tanımın içine girer. :!: kapiş...

:arrow: Buraya cevap yazmakla boşuna uğraşmada şimdi sana söyleyeceklerimi yap.

Konuyu başlatan benim ve her türlü sorumlulukta bana ait. Bende, seni tüm bunları yapmakla itham ediyorum.
Elinden geleni ardına koyma ve hakkımda hakaret ve iftiradan yasal işlem başlat. :!:
Mesajla sana tüm bilgilerimi göndermiştim.
Hadi kolay gelsin...

Uğurlar ola..

Graywolfeyes yazdı: Tabiki herkes hata yapabilir.. Ama senin düştüğün hataya başkalarının da düşmesine sebep olmaya hakkın yok.
Birisi seni sırtından vuruyorsa, sende hiçbir şeyden haberi olmadan önünde yürüyeni sırtından vurarak acını azaltamazsın.
Yok böyle bir adalet anlayışı. Varsa bir hesabın senin canını yakanla göreceksin.
Duman rüzgâra yük olmaz; ama taşıdığı haber felakettir...
Kullanıcı avatarı
MufitTutar

Mesaj theoden23 » 14 Şub 2014, 22:56

Beyler sakin olalalım ama Graywolfeyes :champ: :champ: :champ:
Kullanıcı avatarı
theoden23

Mesaj karagöz » 17 Şub 2014, 15:36

Merhaba,
Sn. ottomanwatch, yerel bir alışveriş sitesinde sizin burada kullandığınız isimle (ottomanwatch satıcı adıyla) satılmakta olan bir saat mevcut.
(isim aynı olduğu için,saatin size ait olduğunu düşünerek soruyu size sormak durumdayım,isim benzerliği durumu varsa ve saat size ait değilse kusura bakmayın.)
''14 AYAR ALTIN 47MM BÜYÜK OSMANLI CEP SAATİ-EDWARD PRIOR VE LONGINES ORTAK YAPIM 1880'' şeklinde açıklama yazan bu saatle ilgili daha ayrıntılı bilgi paylaşabilirseniz memnun olurum.
Edward Prior ve Longines markalarının nasıl bir ortak üretimi mevcuttur?Böyle başka ortak üretimler yapmışlar mıdır?Bir de bahsi geçen bu altın saatte sadece toz kapağında Longines yazmaktadır,tozkapağı mı ortak üretime dahildir?
Ben bu konuda çok bilgili değilim fakat Longines saatlere ayrı bir ilgim var,bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum.
saygılar.
Kullanıcı avatarı
karagöz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 49 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners