ottomanwatch yazdı:Yine neyin peşindesin amacın nedir müfit abi gerçekten çok m.ediyorum. Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun sahte fake demek k.bakmayın ama vicdansızlık olur. şu şekilde yazabilirsin makinesi orjinal değil ama makine döneminden kalan antika başka bir makine kadrana ve kasaya uyarlanmış bakım ve revizyondan geçmiş denebilirdi. zamanında saate sahip çıkamayanların makinesini dağıtıp hurdaya attılarsa tamiri mümkün olan bir cep saatini çöpe mi atalım? tekrar tamir edilip usta ellerde günlerce uğraşılıp hayat bulmuş bir saat bence ustasının elini öpmek lazım sanatkarlık böyle birşey bu yüzden tüm türkiyede tanınan biridir.
ottomanwatch yazdı:ben saatin yazısının sonradan yazıldığını inkar etmedim. telefon ve adresinede ihtiyacım yok. sadece ustayı savundum saatede çöp muamelesi yapılmasına başkada bişey yazmam zaten ben saatimi seviyorum...

Yazdıklarımın hepsininde arkasındayım. Çünkü ne eksik ne fazla hiç bir şey yazmadım.
ottomanwatch yazdı:Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun sahte fake demek k.bakmayın ama vicdansızlık olur. şu şekilde yazabilirsin makinesi orjinal değil ama makine döneminden kalan antika başka bir makine kadrana ve kasaya uyarlanmış bakım ve revizyondan geçmiş denebilirdi. zamanında saate sahip çıkamayanların makinesini dağıtıp hurdaya attılarsa tamiri mümkün olan bir cep saatini çöpe mi atalım? tekrar tamir edilip usta ellerde günlerce uğraşılıp hayat bulmuş bir saat bence ustasının elini öpmek lazım sanatkarlık böyle birşey bu yüzden tüm türkiyede tanınan biridir.

Zaten bunun neden yapılmadığını da sormuşuz.
Graywolfeyes yazdı: Neden bulunan o dönem makinesi orjinal haliyle kasaya yerleştirilip satılmaya çalışılmıyorda...... ....
Her ne maksatla olursa olsun, yapılan tüm tamirat ve restorasyonun aslına uygun olarak yapılmasını sağlamamız gerekiyor. Ustaları da bu şekilde yönlendirmeliyiz. Çünkü hiç bir usta bizim isteğimiz dışında bir şey yapmayacaktır.
Baki muhabbetlerimle.. Herkese selamlar...