TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saat Sat覺 Temsilcileri Hakk覺nda

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Sat覺c覺lar覺 Hakk覺nda

Mesaj eFeNdY » 19 May 2010, 13:22

Bir kere bu sekt繹rde g繹rev yapan kimse giyimine,tarz覺na g繹re muamele yapmamal覺d覺r.O d羹kkandan i癟eri her kim girerse girsin o sizin velinimetinizdir.Evet kimi zaman baz覺 sorunlarla kar覺la覺yoruz bunu ilk yaz覺lar覺mda belirtmitim ancak unutulmamal覺d覺r ki saat satmak yada sat覺覺ndan sorumlu olduunuz ey satmak deil konu,konu o insan覺 ve 癟evresini kazanmak ve bu dorultuda m羹teri portf繹y羹n羹 oluturmak.Bir s繹z vard覺r ''NE EKERSEN ONU B襤ERS襤N''.Ancak modern60 ile konumuz bizim eitim ve saat konusunda yetitirilme tarz覺 idi ve san覺r覺m konu farkl覺 boyut kazand覺.Ben isterim ki bu konunun 羹zerinde yorumlar覺m覺z覺 paylaal覺m.Zannediyorum ki bu sekt繹rde benden eski olan insanlar var ve ben onlardan bireyleri 繹renmeyi 癟ok isterim.Sayg覺lar覺mla
Kullan覺c覺 avatar覺
eFeNdY

Kay覺t: 15 May 2010, 16:33

Mesaj Ziyaliv » 19 May 2010, 14:43

Say覺n efendy

siz belirtmisiniz konu satmak deil, 癟evre ederek m羹teri portf繹y羹 oluturmak diye. M羹teri portf繹y羹 maazan覺za gelen her m羹teriyi s覺n覺fland覺rmadan, onlar覺n hem g繹nl羹n羹 hem de g羹venini fethederek, onlar覺 tam istediklerinin kar覺l覺覺n覺 vererek yani sat覺 yaparak m羹teri portf繹y羹 oluturabilirsiniz. M羹teri asla dost ya da arkada deildir sadece arada samimi bir ticari ilikinin yaand覺覺 bir bireydir. Porfoy羹n羹z羹 oluturmak i癟in sizi tercih eden m羹teriye tam istediini tam kar覺l覺覺yla vereceksiniz ki m羹teri maazadan g羹ler y羹zle 癟覺kacak ve eine dostuna bu al覺veriinin memnuniyetinden bahsederek onlar覺 da size y繹neltecek, eer m羹terinin g繹nl羹n羹 ve g羹venini fethetmiseniz zaten o m羹teri art覺k sizin portfoy羹n羹zdedir. Ama癟 o m羹teri memnun ederek, o kiinin 癟evresinin de g羹venli kaliteli al覺veri etmesi i癟im sizi tercih etmesini salamak. Bu ite ast olan g羹vendir ilk 繹nce, sat覺c覺ya g羹vendir. Biz bu ekilde 80 y覺ld覺r ayakta duruyoruz.
"Saat, Saat癟iden Al覺n覺r...."
Kullan覺c覺 avatar覺
Ziyaliv

Kay覺t: 21 Eki 2009, 00:26

Mesaj eFeNdY » 19 May 2010, 15:07

Baar覺lar覺n覺zla gurur duyman覺nz doal ancak ayn覺 konuyu tart覺覺yoruz.Benim size bahsetmi olduum farkl覺 bir konu deil ayn覺 d羹羹ncelerle hareket edip iimizi yapmaya 癟al覺覺yoruz.Farkl覺 bir beklentim yok zaten olamazda....
Kullan覺c覺 avatar覺
eFeNdY

Kay覺t: 15 May 2010, 16:33

Mesaj Zemberek » 19 May 2010, 23:05

Ziyaliv, arkadal覺k konusunda yan覺ld覺覺n覺z覺 d羹羹n羹yorum. Daha 繹nce g繹rev yapt覺覺m firmada en az覺ndan 30 ehirde m羹terilerle "arkada" oldum. Arkadal覺ktan kast覺m derdini dinledim (ticari sorunlar覺 kastediyorum) zor zaman覺nda tahsilat i癟in boaz覺na yap覺mad覺m bunun kar覺l覺覺nda da kotam dolmad覺覺nda bu sefer o "arkadalar" ayn覺 ekilde yard覺m etti. Yani asla m羹teri olarak g繹rmedim, elbette firmalar amme hizmeti i癟in kurulmuyorlar ama k覺smen ya da tamamen hizmet sekt繹r羹nde iseniz kar覺n覺zdakileri y羹r羹yen banknotlar olarak g繹rd羹羹n羹zde (size 繹yle g繹r羹yorsunuz demiyorum) onlar da zaman覺 ve yeri gelince size bunu 癟ok g羹zel hat覺rlat覺yorlar. Ayr覺ca bir de u var, kendi fikrim, yaln覺zca saat sekt繹r羹nde deil, t羹keticinin yeterli bilgiye sahip olmad覺覺 her sekt繹rde sat覺ta g繹rev alan insanlar bence o sekt繹r羹 y繹nlendiriyor, sat覺c覺 da bilin癟sizse doal olarak sekt繹r garip y繹nlere kay覺yor, ilerleyemiyor ya da kulaktan dolma bilgilerle nereye kadar giderse. Herkesin her eyi bilmesine olanak olmad覺覺 i癟in, eitimli sat覺c覺n覺n 繹nemi ortaya 癟覺k覺yor.
Kullan覺c覺 avatar覺
Zemberek

Kay覺t: 08 Mar 2010, 03:36

Mesaj Ziyaliv » 20 May 2010, 02:04

Arkadal覺ktan kast覺m u idi say覺n zemberek imdi m羹teri ile 癟ok fazla olunca genelde anadolu pazar覺 i癟in s繹yl羹yorum bunu maazan覺n mudavimi olma durumu s繹z konusu oluyor, art覺k o kii gezmeye 癟覺ksa bile geliyor maazada gereksiz gereksiz 羹r羹n bak覺yor, 癟al覺an覺 lafa tutuyor, gereksiz konular覺 a癟覺p derdini anlat覺yor, bu iletmeye olumsuz etki yap覺yor 癟羹nk羹 m羹teri maazaya girdiinde maaza samimi olumu bir sohbet ortam覺 g繹r羹nce rahats覺z oluyor rahat rahat al覺veriini yapam覺yor, arkadal覺k derken bu ekilde lakayit davranan kiileri konu edinmitim. Yoksa tabii arada bir dostluk samimiyet olur ama bilirsiniz bir s繹z vard覺r "癟okluktan maraz doar diye" bu y羹zden yani. sekt繹rde bilin癟lenme tabii laz覺m maazac覺l覺kta 繹zellikle ucuz elaman bahanesiyle 癟ok kalifiye olmayan insan 癟al覺覺yo bizim sekt繹rde de dier sekt繹rlerde de mevcut bu durum, t羹ketici bilin癟sizliinin olduu yerde t羹ketici biraz 繹renmeye a癟覺k pazarlamac覺 ise yol g繹stermekten bilgilendirmeye y繹nelik olmal覺 bu durumda piyasa geliecektir zaten
"Saat, Saat癟iden Al覺n覺r...."
Kullan覺c覺 avatar覺
Ziyaliv

Kay覺t: 21 Eki 2009, 00:26

Re: Saat Sat覺 Temsilcileri Hakk覺nda

Mesaj Frax » 20 May 2010, 14:51

Bu konuya taze bir an覺m覺 ekleyerek devam etmek istiyorum.Bug羹n sabah Arkeoloji M羹zesi'nde 癟覺kt覺ktan sonra Sirkeci'de saat癟ileri dolat覺m.Yan覺mdaki Tissot Pr50 saatime de 癟eliz bilezik almak istiyordum.Ad覺n覺 bilmediim bir Tissot bayisi deri kordonlu saatlere 癟elik bilezikler uymaz diyerek beni dumura uratt覺 ki yan覺ndaki usta olaca覺n覺 biliyor patronuna s繹yleyemiyor gibi bir halde idi.Aya覺na gelen m羹teriyi "cahillii" ile tepen sat覺c覺ya hay覺rl覺 iler diyerek 癟覺kt覺m ve ard覺ndan "Al覺veri Saati" ne urad覺m.襤sim veriyorum 癟羹nk羹 bu kadar bilinen bir maazan覺n yapt覺覺 da d羹ped羹z sa癟mal覺kt覺.G繹revli 癟ay覺n覺 yudumlarken bilezikler pahal覺 olur ne gerek var dedi.Fiyat覺n覺 s繹yleyin ben karar覺m覺 vereyim dediimde sa癟ma bir fiyat s繹yleyerek beni ge癟itirmeye 癟al覺t覺.Bu sefer hi癟bir iyi dilekte bulunmadan oradan ayr覺ld覺m.Sonu癟: 襤ini bilen bir saat癟iye gittim ve ellerinde olduu i癟in takt覺rd覺m.LPI 60 Frank fiyat vermiti bana sat覺c覺 da zaten ayn覺s覺n覺 uygulad覺.Dier 2 maaza bence baka bir i bulsunlar kendilerine.G繹zl羹k癟羹l羹k tam karakterlerine g繹re.
Sayg覺lar覺mla.
Kullan覺c覺 avatar覺
Frax

Kay覺t: 27 Ara 2009, 15:36

Mesaj Clk » 20 May 2010, 17:36

Napcan gardes cel羹k bilez羹g羹, var ya mis gibim neyin deri gayus... Parana yazzik ne girek var... Hadi yegenim hadi, ey羹 g羹nler diler羹m :) Uydumu Frax :)
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj Modern60 » 20 May 2010, 23:19

Sevgili ziyaliv ve efendy, m羹terinin arkada olmad覺覺 hakk覺nda 癟ok ama ger癟ekten 癟ok hakl覺lar. Zaten doru sat覺 yapabilmek i癟in, hi癟 bir m羹teriyle asla ve asla yak覺n ahbap akraba benzeri ilikilere girmemek laz覺md覺r. Bu hem m羹terinin a癟覺s覺ndan olumsuz hem de sizin a癟覺n覺zdan. 羹nk羹 bu tip al覺veri ilikileri, m羹terinin t覺pk覺 癟ocuk gibi bir s羹re sonra sizi hakimiyet alt覺na almas覺na sebep olur. Anlay覺, dert ortakl覺覺 , k羹lt羹rel al覺veriler bu konu d覺覺ndad覺r. Ama asla m羹teri abi, amca , yenge olamaz. Daima Siz ve Efendim dir. Ziyaliv eve efendye bu hassas konudaki doru aktar覺mlar覺 i癟in teekk羹rler.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 185 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners