Çünkü bu iki saatin makinası da sahte ve sonradan işlem görerek kasalara uydurulmuş makinalar.

1-)

Bu satışa konu olan saatin makinası orjinal değil.
Dönemin egyptian pillar (J. Thornton, George Graham vb.) verge makinalarından birinin üzerine; 1860'lardan sonra üretilmiş olan İngiliz lever fusee tipi bir makinanın marka baskı platini alınarak monte edilmiş ve üzerine George Prior London yazılmış.
Orjinal George Prior cep saatine ait bir makina fotoğrafı ekliyorum.
Fotoğraflar arasında kıyaslama yaparsanız ne dediğimi daha iyi anlarsınız.

2-)

Satışa konu olan bu cep saatinin makinası da orjinal değil.
Bu makina üzerinde de aynı işlem uygulanmış. Dönemin verge makinalarından biri edinilmiş ve sırt platin taşlanarak üzerine Ralph Gout yazılmış.

(Çok çok nadir olan iskelet (skeleton) mekanizmalar haricinde)
Kıyaslama yapmanız için en alt bölüme orjinal bir Ralph Gout cep saatine ait makina fotoğrafı da ekliyorum...

Açıklamaları daha da teferruatlandırmak mümkün ama konu uzasın istemiyorum.
Ayrıca unutulmasınki teferruatlı anlatmamamın bir diğer sebebi ise bu sahtekârlıkları yapanların daha fazla bilgi sahibi olmalarına olanak vermemektir.

Ama sizler bu saatlerden uzak durun. Tanıdıklarınızı da uzak tutun.

Antrparantez

Ve işe sizi dolandıran kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmakla başlayın. Emin olun gerisi gelecektir.

Yurt dışına satılan veyahut satılmaya çalışılan bu sahte ürünler sadece satanların değil yetmişbeş milyon Türk insanının yabancıların gözünde dolandırıcı ve sahtekâr durumuna düşmesine sebep oluyorlar!..
Kısacası bu hepimizin göstermesi gereken bir duyarlılık...
-Hatta kastettiğim siteye üye olan arkadaşlar bu satışları bulup "report item" sekmesinden şikayette bulunurlarsa, hep birlikte bu gibi durumların önüne geçmiş oluruz.

item number:161217470749
item number:261391310311
Daha önce açmış olduğum benzer konudaki bir başlıkta da belirtttiğim gibi :
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=45&t=10621#axzz2ss2tO000
Graywolfeyes yazdı:Bu gibi sahtekârlıklara denk geldikçe bunu burada ve soluğumun yettiği her yerde dillendirmekten yılmayacağım.
Ben insanlarımızın dolandırılmasına katlanamıyorum!..ve tek sıkıntım bu...

TSF'de yazdığım her türlü yazı, yorum, eleştiri, incelemenin her türlü yasal sorumluluğu tarafıma aittir.

Kendilerine iftira attığımı ve/veya ticari itibarını zedelediğimi ya da ürünlerini karaladığımı düşünen her türlü hak sahipleri beni dava edip bu konulardaki varsa yasal haklarını kullanabilirler.
-Forum yöneticilerinde ismim ve soy ismim mevcuttur. Adli makamlar tarafından talep edildiği taktirde gerekli her türlü bilgi isteği tarafımdan karşılanacaktır.

Bâkî muhabbetlerimle.. Herkese selamlar...