Eterna yazdı:Bende minik bir bilgi vereyim. İndiglo özelliklerinden dolayı Timexleri çok severdim. Bir gün yeni aldığım Timex saatimin saniyesinin titrediğini fark ettim. Yani titreme, iki saniye atlama sanki takılma gibi aksiyonlar yapıyordu. Saati alalı bir gün olmuştu. Yeni bir modeldi. Yani eski vitrinde uzun süre beklemiş bir model olsa pili bitti diyeceğim.
Neyse saatlere hasta olmamdan dolayı bu konuyu kafama taktım. Hafta içi bir sabah merkez saate gittim. Anlattım dün aldım ama saniye böyle oluyor. Baktı beyefendi hemen pilini değişti getirdi. Teşekkür ettim tam koluma takacağım baktım saniye aynı gariplikleri yine yapıyor. Beyaz önlüklü beye sorunun devam ettiğini söyledim. Aldı baktı ve saati bir başka beyefendiye verdi. O saati söktü görebildiğim kadarı ile ya hava pompaladı ya yağ sürdü gibi birşey yalan olmasın. Ben barkonun dış tarafındaydım çok ayrıntılı göremedim.
Sağolsunlar çok ilgililerdi. Tekrar saatim geldi. Baktım herşey yolunda bu sefer.Taktım koluma çıktım. Binadan çıkmadan baktığımdasaniyenin yine aynı gariplikleri yaptığını gördüm. Ama geri dönmedim.
Ve Sirkeci tarafında Timex satan tüm mağazaların vitrinine baktım. Üşenmeden bir Timexi takip edince anlıyorsunuzki yeryüzündeki her Timex saatlerde bu gariplik var!!! O gün 20-25 Timexebaktım gayrısız hepsi böyle idi. Anladımki münferit bir sorun değil, herhalde kalite ile ilgili?
Ortadan saniyeli normal modellerde nerede ise hepsinde var. O günden beri hastalık oldu hangi vitrinde görsem bakarım ve her zaman o garipliği fark ederim. Saniyeler daima arada derede takılır,titrer, çift atlar. Ve o günden beri Timex almadım bir daha.
Benim gibi hasta değilseniz saniyenin 60 hareketinden 3-5 tanesinde takılıyor gibi olmasını fark etmeyeceksiniz alabilirsiniz
Bu yazıyı okuyan Timex kullanıcıları dostlarım saatlerine bir dakika dikkatle bakarsa muhtemelen göreceklerdir.
Sevgiler,
raven yazdı:Eterna o dediğin durum benim timex de de var. servise gösterdim "olur öyle " dediler![]()
Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 67 misafir
|