Bence seçim submarinerler arasında olmalı, sonucu da bütçe ve zevkler belirlemeli. Submariner tek rolex olarak benim gözümde olabilecek en iyi ve makul seçenek. 3135te kullanılan KIF sistemi yıllardır başarıyla kullanılmakta, paraflexin esprisi in-house olması, pratikte bir farkı yok. Tüm bu iyileştirmeler hassasiyet için yapılıyor sonuçta. 3135 mekanizmalı submariner'imin günlük sapması 0.2, 0.3 saniye cıvarlarında, tourbillon hatta quartz mekanizmalar bile bu değerlere ulaşmakta zorluk çekiyor. Ben fazla şanslıyım denilebilir. 3136lı submariner kim bilir ne zaman çıkacak, belki bu sene belki 5 sene sonra. Rolexin elinde ciddi bir 3135 stoğu olduğuna eminim, önce onları eritmesi lazım. Yeşil kadran tamamen zevk işi, eğer beğendiyseniz düşünmeye dahi gerek yok. DJ'de submarinerdeki gibi hassas ayarlamalı toka yok, bu bile benim için başlı başına bir vazgeçiş sebebi. No date'de de aynı şekilde zevkler ve işlevsellik ön plana çıkıyor. Tarih göstergesi benim için önemliydi ancak estetik olarak no date'i daha başarılı buluyorum. Gerçi 116610'a alıştıktan sonra da saatin kadranında bir şeyler eksikmiş gibi gelebilir.
Uzun lafın kısası, submariner alırım, arkama bile dönüp bakmam. Özel günlerde kullanacağım desenizde bileğinize taktıktan sonra çıkarmak istemeyeceksiniz

Son olarak deepsea'ye de mutlaka bakmanızı öneririm. Eğer kalınlığını dert etmezseniz submarinerden daha başarılı bir model olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.