TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Satış Temsilcileri Hakkında

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Satıcıları Hakkında

Mesaj sedir » 17 May 2010, 16:36

ziyaliv yazdı:...artık nerdeyse seiko 5 lerin yedek parçaları bile kalmadı piyasalarda...

Bu konuda sorun yaşanmıyor diye biliyorum.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Modern60 » 17 May 2010, 23:03

Seiko 5 ile ilgili parça sorunu yok sedir.Ben her zaman bulanları biliyorum.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj 2fast4u » 17 May 2010, 23:56

sukurler olsun saatımın pıllerle alakası ve bence sadece mekanık saat ureten fırmaların ulkelerı tarafından korunması desteklenmesı gerekır.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj eFeNdY » 18 May 2010, 13:00

modern60 ben ilk önce alt segment saatlerin satış danışmanlığını yaptım daha sonra üst segment(rolex,cartier.chopard)saatlerin eğitimini aldıktan sonra satışa geçtim istinyeparkta,şimdi ise asıl sektöre toptandan girmiş daha sonra perakendede ilerleme kateden bir firmadayım.Belliki bilgi ve görmüşlük açısından benden daha deneyimlisiniz bu beni sevindirdi eminim sizler sayesinde daha ileride öğrenmem gerekenleri daha hızlı öğrenme şansım olucak:)
Kullanıcı avatarı
eFeNdY

Mesaj Modern60 » 18 May 2010, 15:04

Ben de umuyorum ve aslında hak ettiğiniz satış kapasitesi ve tezgahına da sahip olmadığınızdan emin olarak size destek veriyorum. Maalesef buradaki patronlar saat satmanın ne kadar ciddiye alınması gerektiğinden habersizler. Bir gün sen ve gelecekte o kadar iyi satış danışmanları olacak ki, patronları onlar yönetecek. Şimdi de patronları yöneten satıcılar var ama patronlar boş olduklarından. Ben memlekitimizde çok ileri markaları lüks tüketime sunan bir mücevher ve saat şirketinde eğtim ve genel marka yönetimi de yaptım. Ama arkamdan savaş çıkınca istifa ettim ki patron zarar görmesin. Şu anda da memlekette bana ihtiyacı olan o kadar çok saat mümessili ve perakendeci var ama bunu farkında değiller maalesef. İşi üstün körü yaptırıp ucuz paralara lüks sattıracaklarına inanıyorlar. Satan satcı değil markalar oluyor. Eğitim aldığını söyledin ama ben memlekette bu eğitimi verebilecek düzeyde danışmanların olmadığını çok iyi biliyorum. İşte bundan hak ettiğiniz eğitimi ve tezgahı alamıyorsunuz dedim. İş hayatında gönülden başarı dileklerimle.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj eFeNdY » 18 May 2010, 17:30

Size sonsuz derecede katılıyorum.Eğitim yada aldığımız münazara eğitimlerini genek bakışta başarılı bulsamda daha detaylı inceleme yapıldığında konunun yada konuların üstünkörü yapıldığını farkettim.
Kullanıcı avatarı
eFeNdY

Mesaj Modern60 » 18 May 2010, 17:58

Haklısın. Ben de maalesef ki bunu ima ettim. Oysa satığınız markalar hakkında üstün körü bilgilerinizin bile bir müşteriden çok daha ileri olması gerektiriyor. Olacak, patronların bu günkü pembe rüyaları yakında kara bulutlarla kaplanacak ve bütün bu eğitimleri hakkıyla yaptırmak ve mümessilliklerini ya da perakende mağazalarını olması gerektiği gibi yönetecek ekipleri kuracaklar. Çünkü kendileri hem sahada hem kalede hem savunmada oynayıp aşağılık komplekslerini tatmin ederler. Oysa iş yapmak ciddi hesap ve vizyonları gerektirir. Vizyon yoksa iş de büyük dalgalarda kalan küçük tekneler gibi savrulur. Bu sayede, üst düzey markaları satacak olan satıcılarının da , hayatlarında rahat ,keyifli yaşayıp kendilerini geliştirebilecek, sosyal faaliyetlere katılabilecek ve genel kültürlerini artırabilecekleri maaşları verecekler. Ancak o zaman elite ve nezih butiklere ulaşılacak. Yoksa bu günkü gibi dışı güzel içi eften püften mağazacılıkla, lüks ve üst düzey markalar biraz zor. Dedim ya başarılar dilerim.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Ziyaliv » 18 May 2010, 18:02

burada bir saat sektöründe şimdi bir patron olarak yazıyorum ve eğitimlerinize güveniyorsunuz peki neden piyasada bu moda markaları geziyor ve en çok satılan onlar oluyor sizce? Ben cevaplayayım bunun nedeni, kabahati hepimizde o kadar giyim markalarına duşkun hale geldik ki artık görgüsüzlük derecesinde, 15 yıl önce lacoste nin ya da tommy hilfiger in saati mi vardı, olaya sadece saat saatıcıları ve patronları açısından bakmayın, piyasa ekonomisi gereksimidir bu ve bu bir gerçektir, ben zamanıda seiko, citizen, omega, zenith satıyordum, o zaman müşteri saat beğenme gibi lüksü yoktu ne varsa onu alırdı ve aldığı saat markası olurdu, ne tommy ne lacoste vardı.Şimdi ne oldu gençlerden yaşlılara herkeste bir marka tutkunluğu başladı yeri geliyo çin üretimi yeri geliyo abd üretimi giyim markalarının sırtı dünya tüketicisi tarafından o kadar sıvazlandı ki adamlar saat bile ürettirdiler. Bunun kabahatlisi biraz tüketicidir yani taleptir, dünya ekonomisinin çok küçük bir kısmı arz göre yol alır, şu zamanlarda dunya ekonomisini talep belirliyor ve bu talepde bilinçsiz bir talep ve saat firmalarınında biraz kabahati var, eskiden bir zenith i bugunun parası ile 1.000 tl ye alabilirdiniz peki şimdi ne oldu bir zenith oldu 12,000 usd e bu durumda tüketiciyi nereye döndü moda markalarına, eskiden biz kastamonu da omega satardık şimdi bir omega oldu 4000 chf kim alacak bu fiyatlara peki seiko alayım deseniz en basitinden bir sportura almak isteseniz verecek 1,000 tl lik bir bedel, düşünün beyler bizim ekonomiz halkımız daha saat markalarına para verebilecek bilinçte değil gelir durumuna sahipte değil, ama yavaş yavaş gelişiyor satıcılarda, çalışanlarda, tüketicide ama en az bu sektörün saat markalarına odaklı dinamik bir piyasa olması için 6-7 yıl var. en iyi eğitim ise mağazada patron bile olsan müsteri ile muhatap olacaksın, müşteri kapıdan giresiye analiz edebileceksin, ve insanlar değişiyor hızlı beklentiler, talepler değişiyor. Ben longines bayisiyim yaklaşık 8 aydır ve daha 8 tane anca satıldı ama diğer yani sizin sevmediğiniz markalar ise dkny tommy gibi yaklaşık 500 adet sattı belki de daha fazla (1 yıllık periyotta ve sadece mağaza satışlarıdır, ulusal satışım hariç) peki sadece saat markası satsam ve min 1,000 tl olan bu saatlerden kaç tane satacağım ki yılda işletmeler gelir elde edecek ve tüketici bir saat alıp takabilecek koluna.
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 34 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners