TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seamaster Aqua Terra / El Primero Chronomaster Seçim Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seamaster Aqua Terra / El Primero Chronomaster Seçim Önerisi

Mesaj bener » 21 Oca 2014, 15:58

Herkese merhabalar,

Forumu yeni bir saat almadan once biraz fikir sahibi olmak amaciyla bir kac aydir takip ediyorum. Fakat siteyi takip etmeye baslamamla birlikte dogru bir secim yapip yapmadigima dair iyice kararsiz kaldim. O nedenle asagidaki saatlerle ilgili sizin de goruslerinizi alabilirsem, siz olsaniz hangi sebeple hangi saati tercih edersiniz yazabilirseniz sevinirim.

1)Omega SEAMASTER AQUA TERRA 150 M CO-AXIAL GMT 43MM (231.10.43.22.03.001)

Resim

2)EL PRIMERO : CHRONOMASTER POWER RESERVE 42MM (03.2080.4021/21.M2040)

Resim

3)EL PRIMERO : 36'000 VPH 42 MM (03.2040.400/21.M2040)

Resim

Bir diger problem de Zenith secmem halinde saati nereden alacagim. Ankara’da Zenith satisi yapan herhangi bir yer bulamadim. Tercihen Ankara’da Zenith satan bildiginiz bir yer var mi?

Tercihinizi soylerken sebebini yazarsaniz fikir edinmemde cok yardimci olacak. Simdiden tesekkurler.

Saygilarimla,
Kullanıcı avatarı
bener

Re: SEAMASTER AQUATERRA/ELPRIMERO CHRONOMASTER Secim Onerisi

Mesaj mcd » 21 Oca 2014, 17:24

Konyalı saatte olması lazım Ankaradaki mağazalarında yoksa mağazalardan biriyle görüşüp getirtebilirsiniz?

Ben olsam ilk resimdeki gmt yerine düz olanı yada SMP seçerdim.
Cihan
Kullanıcı avatarı
mcd

Mesaj Eskimemur » 21 Oca 2014, 17:39

Merhabalar,

Çok eşit bir karşılaştırma değilmiş gibi gözüküyor. El primero'nun karşısına omega'dan speedmaster veya chrono'lu bir aquaterra konulabilir. Yukarıdaki karşılaştırmada El primero açık ara yapar (son resimdeki). Anladığım kadarı ile düz bezelli saat beğeniyorsunuz. Yukarıdaki aquaterra'nın yerine rolex mavi çelik datejust daha iyi olur düşüncesindeyim.

El primero ile aqua terra chrono'lu model arasında El primero alır. El primero'nun karşısına omega speedmaster moonwatch konursa, kolda duruşuna bakılır. Benin tercihim bu durumdan moonwatch olurdu.
Kullanıcı avatarı
Eskimemur

Mesaj Haspirin » 21 Oca 2014, 18:40

armada'da vardı Zenith. Karum'un girişindeki saatçi duruyor mu bilmiyorum ama onda da vardı birçok model.

tercihe gelince gerçekten çok çok zor. Düz aquaterra bana da GMT'den daha albenili gelmekle birlikte seçimimi el primero'dan yana kullanırdım sanırım.
Kullanıcı avatarı
Haspirin

Re: Seamaster Aqua Terra / El Primero Chronomaster Seçim Öne

Mesaj cagatay10 » 22 Oca 2014, 10:02

Co-Axial filan guzel seyler tabi ama El Primero bence daha tercih edilesi.Iki Zenith arasinda da ikinci olani tercih ederim ama bu tamamen benim open heart kadranlara pek sicak olmamamla alakali. Ayrica Aqua Terra alinacaksa bile bence GMT modeli olmamali bu.
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır...
Kullanıcı avatarı
cagatay10

Mesaj ermansire » 22 Oca 2014, 18:09

Zenith'i tercih ederim ben olsam
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

Mesaj Peeeynir » 23 Oca 2014, 02:12

Böyle bir seçim yapmak zorunda kalsaydım , uyku hapı alıp el primeroya kavuşmak için uyurdum. Zenith olsun çamurdan olsun :)
Kullanıcı avatarı
Peeeynir

Mesaj asymptote » 23 Oca 2014, 09:34

El Primero 36000vph kesinlikle.. :thumbup: Open-heart saatin genel estetiğine zarar veren bir tasarım kurusu bence.. İstanbul Sirkeci'de Evren Saat Zenith satışı yapıyor, orada modelleri inceleyip pazarlık yapabilirsiniz..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 124 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners