TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bvlgari Diagono Chrono 40S Seçim Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Bvlgari Diagono Chrono 40S Seçim Önerisi

Mesaj Eskimemur » 21 Oca 2014, 11:19

Resim

Değerli üyeler son zamanlarda aklımı kurcalayan resimdeki Bvlgari Diagono var. Bir zamanlar çok moda olan bvlgariler artık kayboldular. İçindeki makinada sanırım eta. Ve forumdaki bir çok üyemiz in house makinası olmayan saatlere antipatik. Ben dahil. Ama yinede Bvlgari aklıma takılıyor.
Bvlgari hakkında ne düşünüyorsunuz.
Resimdeki saat hakkında ne düşünüyorsunuz.
Farklı bir öneriniz olabilirmi ?
Sizce resimdeki saat ikinci elde alınabilecek iyi fiyat nedir ?

Bir ara Hublot'ya niyetlenmiştim ama forum sayesinde soğudum :)

Değerli yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
Eskimemur

Re: Bvlgari Diagono Chrono 40S Seçim Önerisi

Mesaj onuratamer » 21 Oca 2014, 14:49

Bu saat benim de bir ara ilgimi cekmisti. 40mm olmasi lazim kasasi. Kadran dizayni da cok hos. Temiz ve sertifikali 2. el ornegini USD 2500'e bulabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Mesaj cagatay10 » 21 Oca 2014, 15:14

Eger daha sonra satmak isterseniz elinizi cok zorlayacak bir marka. Yeni basima geldi, oradan biliyorum.
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır...
Kullanıcı avatarı
cagatay10

Mesaj Eskimemur » 21 Oca 2014, 15:20

onuratamer teşekkürler kasa 40mm

cagatay10, daha sonra satmak istersem ne fiyat veriyorlar, bilgi verebilirseniz sevinirim.

teşekkürler
Kullanıcı avatarı
Eskimemur

Mesaj Bg17 » 21 Oca 2014, 16:13

Selam. Bvlgari beninde cok sevdigim bir marka. O saati 2000 -2500 usd bandinda almak mumkun. Fakat satarken esnaf 1000 usd civari teklif eder. Gercekten uzun donem kullanacagiza emin olmazsaniz, erteleyin derim. Bence daha guzel bvlgari lerde var.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Eskimemur » 21 Oca 2014, 16:31

Bg17 teşekkürler :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Eskimemur

Mesaj Baran » 21 Oca 2014, 20:17

Bvlgari benimde sevdigim bir markadir ki zamaninda cok temiz silikon kayis bir GMT kullandim.Aradiginiz saatin 2. Elleri malesef siklikla temiz denk gelmiyor cunku 2.el saat isi yapan dukkanlara dustugunde polisaj yapilip hatlari bozuluyor yada oldukca yipranmis vaziyette denk geliyor.Silikon kayislisina denk gelirseniz daha tercih edilebilir olur veya deri kayislisina denk gelir kasasi temiz ise alirsiniz sifir silikon kayis takar kullanmaya devam edersiniz.Hicbir saati satmak icin almiyoruz fakat gun satmaya gelince elinizdeki saat temiz ise alici elbet bulacaktir.Bu arada alirken kutu sertifikasi malesef guncel modeller degilse Bvlgaride denk gelmiyor takilmayin saat temizse alabilirsiniz.Saat 40mm guzel bir kasadir bende almayi dusunuyorum ama yukaridada bahsettigim uzere temizlerine denk gelme olasiligi oldukca dusuk.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Wwtr » 21 Oca 2014, 21:47

Benzer bir konuda yazdıklarımı alıntılayım:

Wwtr yazdı:Selamlar, diğer arkadaşlar (özellikle Razz) bu konuda daha çok bilgi sahibidirler ama ben bildiğim kadarı ile bazı hususları cevaplamak isterim. Mekanizma sağlamlığı, hatası kusuru derken kastınız üretim aşaması ise, Swiss Made ibaresinin alınabilmesi için bazı şartların olduğunu belirtmek isterim. Bvlgari gibi belirli bir seviyenin üstü markalar ise bu konuda daha da titizler.
O kadar para verip almaya değer mi sorusu ise görecelidir. İçerisindeki mekanizma, işçilik vb. kavramların yanında, fiyatına en çok etkiyi ürünün marka ismi yapmaktadır.
Gördüğüm ve bildiğim kadarı ile, Bvlgari maalesef ikinci elde büyük değerler kaybeden bir saat markası. Gerçi Rolex dışında ikinci elde kayıp yaşatmayan başka bir marka da aklıma gelmiyor. Bir ihtiyaç durumunda kaybınız muhtemelen (saatin kondisyonu, alıcının ihtiyacı vb. değerler değişkenlik gösterecektir) saatin değerinin %40-50'si gibi olabilecektir.
Beni bu forum ile tanıştıran şu başlığa da göz atarsanız, benzer sorularıma verilen cevapları da görebilirsiniz.
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=62&t=2360&p=26029#p26029
Kullanıcı avatarı
Wwtr

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 136 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners