TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SKX007 / Orient Mako Bilgi ve Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko SKX007 / Orient Mako Bilgi ve Tavsiye

Mesaj nickimyok12 » 18 Oca 2014, 03:46

bir diver saat almayı kafaya koydum.En çok beğendiğim seiko skx007 ama hiçbir yerde yok bu saat.Ebaydan ya da amazon.comdan alışveriş güvenilir gelmıyor.Gümrük olayı falan çok masraflı olacak.

Bu saati türkiyede bulabileceğim bir yer var mı ? ya da alternatif olarak orient mako ray mi düşüneyim ?
Kullanıcı avatarı
nickimyok12

Re: Seiko SKX007'yi Hiçbir Yerde Bulamıyorum :(

Mesaj Skysercan » 18 Oca 2014, 05:08

Türkiye'de satılmıyor malesef, internetten almak düşündüğünüz kadar zor değil, şansınız varsa gümrük vermezssiniz ama en kötü ihtimalle kargo dahil fiyatın üzerine yüzde18 ekleyip o şekilde bütçe oluşturun zaten Türkiye'de satılsa da aynı (gümrük vekargo dahil) fiyata denk gelen bir rakama alacaksınız.

İkinci bir yöntem de forumu sürekli takip edip aklınıza yatan bir saati ikinci el olarak almak.
Kullanıcı avatarı
Skysercan

Mesaj Tolgi06 » 18 Oca 2014, 10:41

http://mywatcheshub.com//seiko-men-seiko-diver-7s26-200m-sport-mwh-skx007k2-p-47036/
Fiyatı otomatik olarak düşük gösteriyorlar. Ayrıca kutusuz da geleceği için gümrüğe takılma ihtimali çok çok az ki buradan bir sürü saat aldım. Fiyat ise piyasada buulabileceğiniz en uygun fiyat.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj nickimyok12 » 18 Oca 2014, 16:38

Tolgi06 yazdı:http://mywatcheshub.com//seiko-men-seiko-diver-7s26-200m-sport-mwh-skx007k2-p-47036/
Fiyatı otomatik olarak düşük gösteriyorlar. Ayrıca kutusuz da geleceği için gümrüğe takılma ihtimali çok çok az ki buradan bir sürü saat aldım. Fiyat ise piyasada buulabileceğiniz en uygun fiyat.

orjinal midir bu sitede satılanlar ? fiyatı 166 dolar olması orjinalliği konusunda biraz endişelendiriyor.

bir de ne kadar sürede gelir ? 1 haftayı geçer mi ? kutusuz isteyince neden daha ucuz oluyor daha önce yurtdışından alışveriş yapmadım hiç.Ebay fiyatlarına göre çok ucuz bu site.
Kullanıcı avatarı
nickimyok12

Seiko skx007 vs Orient mako

Mesaj nickimyok12 » 18 Oca 2014, 16:51

Bu iki saatten hangisini tavsiye edersiniz ?

aradığım özellikler

+sağlamlık (en az 10-15 yıl sorun çıkarmamalı )
+geri kalmama
+camda ya da kayışta çizilmeme
Kullanıcı avatarı
nickimyok12

Re: Seiko skx007 vs Orient mako

Mesaj drk » 18 Oca 2014, 17:09

Sağlamlık kısmı kullanımınıza bağlı, sorun çıkarabilir de, çıkarmayabilir de. Geri kalabilir, ileri gidebilir, mekanik saatte pilli saat hassasiyeti bulamazsınız, cam ve kayışları da yine kullanımınıza bağlı olarak çizilecektir, yapacak bir şey yok maalesef.
Kullanıcı avatarı
drk

Re: Seiko skx007 vs Orient mako

Mesaj KKarakuş » 18 Oca 2014, 17:12

nickimyok12 yazdı:Bu iki saatten hangisini tavsiye edersiniz ?

aradığım özellikler

+sağlamlık (en az 10-15 yıl sorun çıkarmamalı )
+geri kalmama
+camda ya da kayışta çizilmeme

Merhaba , her iki saate de sahip olan biri olarak açıkçası iki saati de öneririm. Birini tavsiye edin derseniz de Mako derim. Sebebi ise her giyim tarzına uyum sağlayabilmesidir.

Aradığınız özelliklere değinecek olursak , bir mekanik saati gerekli bakımlarını gerekli zamanlarda yaptırıp aksatmazsanız sizi 15 yıl değil bir 15 yıl daha götürecektir.

Geri kalma durumu ise bu iki modeldeki mekanizmalarda gayet güzel seviyelerde. Japon mekanizmalarını bu yönde tavsiye ederim.Camda ve kasadaki çiziklerin oluşması ise sizin kullanmanıza bağlı bir durum. Her saat elbet çizilecektir, bunun tersini sağlayamazsınız.
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Re: Seiko SKX007 / Orient Mako Bilgi ve Tavsiye

Mesaj nickimyok12 » 18 Oca 2014, 17:17

aslında uzun zamandır seiko skx007 almayı istiyorum ama türkiyede bulamadığımdan alternatif olarak mako'yu düşündüm.http://mywatcheshub.com da gümrük sorunu ve teslimde gecikme gibi bir durum olmuyorsa buradan alacağım.artık dayanamıyorum :D
Kullanıcı avatarı
nickimyok12

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 28 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners