TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

450 TL Bütçeli Büyük Kasalı Sportif Kaliteli Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 450 TL Bütçeli Büyük Kasalı Sportif Kaliteli Saat Öneris

Mesaj Erdem35 » 15 Oca 2014, 12:43

Safir camlı olan Certina daha iyi gibi... Ama sanki onun saniye kolu kırmızı olan modeli vardı....o daha spor duruyor....
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj Grkmkrmc » 15 Oca 2014, 15:58

O dediginize de baktim arada 50 liralik bi fark var bide sizin dediginizin capina 40 yazmis sitede benim dedigimede 3 yazmislar hangisi daha buyuk yada aynimi onuda anlayamadim. Capi da onemli benim icin.
Kullanıcı avatarı
Grkmkrmc

Mesaj raven » 15 Oca 2014, 16:19

yerinizde olsam JL yi elerdim ve takım elbise ile kullanacaksam Certina'yı, spor kıyafetle kullanacaksam Seiko'yu hem spor hem de takım elbiseyle kullanacaksam Citizen'i alırdım :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj Eterna » 15 Oca 2014, 16:48

Certina diğerlerine göre daha klas daha güzel. Bence o seçilir aralarından.

Markayı çok sevsem de Certina da çoğu saatinde nefret ettiğim bir şeyi yapıyor.

Abuk sabuk lug ölçüleri kullanıyor. 19 - 19,5 - 21 gibi garip ara ölçüleri kullanıyor özellikle. Bende ilk zamanlarda saf saf saatçileri gezip arıyordum. Bulmak mümkün değil. Baron kayışa bile gittim bir gün "bu ölçüde yok abi sıkıştırırız keseriz vs." dedi. Bende pek haz etmem öyle şeylerden teşekkür ettim çıktım.

O günden beri saat alışverişine gittiğimde ya önceden hedefimi belirler nokta atışına giderim ya da cebimde minik bir cetvel ve lup taşırım. 20 - 22 - 24 mm gibi evrensel ölçüleri tercih ederim.

Öbür türlü mümkün değil aradığınız ölçülerde bir kordonu bulmak.. Firmaya telefon açıyorsun yılbaşı, bayram, noel, cart curt değilse 3-4 haftaya gelir diyorlar. 100 Frank tan kapıyı açıyor. Şimdi sizin gösterdiğiniz saat 484 TL. Seneye deri kordon lazım oldu 240 TL kordon... Çok anlamlı değil bence. En azından seçim şansınız olmalı. İsterseniz 1 ay bekleyip İsviçre'den getirtirsiniz, isterseniz buradan çok daha uyguna bir deri kayış takarsınız. Bu şansı elinizden almak için yapıyorlar bunu. Tissot ta yapıyor bunu.

Ayrıca standart ölçüde bir kordon neredeyse her şehirde herhangi bir saatçide bulunup takılabilir gereklilik durumunda. Tatilde, seyahatte, gezide, yolculukta vs. kayış zedelendi veya koptu sorun olmaz. Ama afferdesiniz amiyane tabir kullanıyorum kakalamışsa firma 21,5 mm yandı gülüm keten helva. Koy saati cebine devam et.

Gerçi normal bir saat kullanıcısı için belki çok önemli değil ama benim gibi seneler içerisinde takıntılar geliştirmiş biri için çok önemli. O yüzden abartmış olabilirim ama sohbet ediyoruz işte. :)

( Ben sorduğunuz model için yazmadım genel Certina için yazdım )
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj Grkmkrmc » 15 Oca 2014, 19:11

Kayis olayi baya caninizi sıkmıs galiba :) zaten saati alirken internetten almicam gidip koluma takip bakcam hem nasil durduguna hemde rahatligina falan. O bakimdan rahat olmazsa zaten almam. Siz makine olarak kalite olarak hangisini onerirsiniz. JL yi gelen yorum uzerine aralarindan cikardim. Genelde spor giyiniyorum ama illaki takim elbisede giyincez :) citizenin makinasi eco drive ama onun ne oldugunu bilmiyorum :) certina swiss made seiko da seiko :) hangisi daha kaliteli olur. Bide hani dediginiz gibi kayisa bise oldugunda degistirmesi falan zor olur olmaz falan bu durumu cok dikkate almak gerekirmi. Sonucta normal bi saat kullanicisiyim henuz bende o hastalik baslamadi :)
Kullanıcı avatarı
Grkmkrmc

Mesaj Eterna » 15 Oca 2014, 20:58

Ben olsam JL yi elerim. Geriye kalan saatlerde de şairin sözünü hatırlarım; İsviçre'li her zaman İsviçre'lidir.

Şaka bir yana Certina ağır basıyor. Muhtemelen çeliği 316 L dir. Camı safir kristal. Fiyatı 400 küsür TL. Bence herşeyi ile ön planda. Ama gidin kolunuzda bakın ve kararınızı öyle verin.

Sevgiler,
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj Grkmkrmc » 15 Oca 2014, 22:12

Anladim tesekkurler. Onceligim certina olcak. Koluma takip bakcam ona gore alcam. Yardimlariniz icn tesekkurler.
Kullanıcı avatarı
Grkmkrmc

Mesaj Grkmkrmc » 15 Oca 2014, 22:31

Ya ben bide su glam rock saati soriyim size bunlar nasildir onerirmisiniz.
https://www.saatvesaat.com.tr/saat/Glam-Rock/GR61113/PD
Kullanıcı avatarı
Grkmkrmc

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 121 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners