Forumda yeniyim. Otomatik saatleri uzun zamandır araştırıyorum ve bir çok bilgiyi bu forumdan edindim.
2 tane Quartz saatten sonra ilk otomatik saatimi kullanmaya başlayalı 21 gün oldu. İlk otomatik saatim olduğu için biraz heyecanlıydım ve otomatik saatlerin günlük sapma oranlarını okuduktan sonra bu süredir saati izliyorum.
Glycine markası Türkiyede pazarı olmayan bir marka ancak amerikada baya popülermiş. Özellikle airman serisi.
Bende kendi tarzıma uygun bir saat olarak Big Date modelini seçtim.
Saat elime geçtikten bir gün sonra uzun süredir tanıdığım ve otomatik saat bakımı tamiri yapan bir saatçi abime götürüp içimi rahatlattım, sıkıntı yok dedi

Saat ilk günlerde -3 saniye sapma yapıyordu ve geceleri de kolumda idi ancak 1 hafta ssonra sapma civarı -2 sn lerin altına düştü.
Şu ana kadar toplam performansı 21 günde -33 sn. Daha kendim resimlerini çekemedim o yüzden satıcının resimlerini sizler ile paylaşacağım. En yakın zamanda wristshot paylaşacağım inşallah

Birde benden çok daha tecrübeli arkadaşlara sorayım bir otomatik sürekli geri kalması sıkıntılı bir durum mudur?

saat özellikleri:
Movement
Caliber: ETA 2896
Functions: hours, minutes and seconds
Size: 11 1/2"
Jewels: 22
Power Reserve: 42h hours
Hz: 4/28'800 vibrations per hour
Finish: rhodium coated oscillating weight on ball bearing, bridges rhodium coated and decorated "perlé", visible screws in blue finish.
Case, Dial & Hands
Material: stainless steel
Diameter: 44mm without crown
Height: 11.60mm
Finish: satin
Waterproof: 5 atm
Back: screwed see-through mineral glass
Glass: domed sapphire AR
Dial: black with SL, blue with SL, taupe with SL
Hands: white with SL
Crown: sticker crown
Leather strap
Material: calf
Colours: blue, black, taupe
Width: 23mm horns / 22mm buckle
Buckle: belt
Birde fiyat konusunda 1500 TL civarında bir fiyata geldi.
Fiyat konusunda da yorumlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler