TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TAG Heuer Carrera 300SLR LE vs Breitling Navitimer Cosmonout

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: TAG Heuer Carrera 300SLR LE vs Breitling Navitimer Cosmo

Mesaj feanorrin » 02 Oca 2014, 23:39

Cevabınız için teşekkür ederim, hiçbir sakıncası yok yazmanızın aksine daha iyi oldu :thumbup:

dediğim gibi, ilk defa mekanik bir saat alacağım ve açıkçası çok fazla teknik bilgim yok. Söylediğiniz unsurlar düşündürücü, aklımı kurcalıyor, breitling' i marka olarak mı tavsiye etmiyorsunuz yoksa bu saatin eski mekanizması yüzünden mi ? uzun seneler, bir ömür kullanmak isterim alacağım saati, türkiye' de servis desteği yok mu acaba ve 2011' e kadar üretilmiş bir saatin mekanizması 2013 yılında demode, sorunlu olarak anılıyorsa bir miktar ürkütücü geldi bana. :) samimiyetinize ve objektifliğinize güvenerek yazıyorum, daha açıkça sormak gerekirse, navitimer cosmonoute' u almam durumunda sorunsuz (bakımlar dışında) bir kullanım mümkün olmaz mı ?

:champ:
Kullanıcı avatarı
feanorrin

Mesaj drk » 02 Oca 2014, 23:47

Yanlış anlaşıldığım noktalar var, düzeltmek isterim :thumbup:

Breitling son derece prestijli bir firma ve kaliteli saatler üretiyor. Marka olarak tavsiye ederim ancak bu iki modeli kıyaslıyorsak tag heuer açık ara galip gelir benim gözümde. Kronograf mekanizma türlerini araştırmanızı tavsiye ederim, forumda da bolca bilgi mevcut. Çok basit bir dille anlatmak gerekirse tag heuerdeki mekanizmayı daha üstün kabul edebiliriz. Saat 2011 model ise sorun yok ancak daha eski de olabilir, varsayımlar üzerinde konuşuyorum. Mekanik saatler için 5 yılda bir bakım tavsiye edilir. İlanda saatin kullanılmadığı yazılmış, yaşlı saat için kullanılmamak bazen kullanılmaktan daha büyük bir sorun olabiliyor. Mekanik sistemler sonuçta, kusursuz işleyebilmeleri için bakıma ihtiyaçları var. Mekanizma kesinlikle demode değil, milyonlarca saatte kullanılan ve kullanılmaya da devam edecek, ancak burada kişisel tercihler ön plana çıkıyor. Mesela benim için kronograf butonlarının hassasiyeti önemli bir konu. Tag heueri denerseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız. Güç rezervi yüksek bir saat kullanmak daha zevkli benim için. Ayrıca kişisel tercihlerden bağımsız olarak su geçirmezlik mevzusu önemli.

Her iki saati de almanız durumunda sorunsuz bir kullanım yaşamanız çok yüksek olasılık. Kişisel tercihler ve teknik özellikler seçiminizde ön planda olsun :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj feanorrin » 03 Oca 2014, 00:01

şimdi çok daha açıklayıcı oldu, teşekkürler :champ:
okuyabildiğim kadar öğrenmeye çalışıyorum ama birkaç günde olacak iş değil tabi, bambaşka bir kültür mekanik saatler.

istanbul' da yaşıyorum, keşke gelip inceleyebilseydim sizin saatinizi ama bu dediklerinize de dikkat ederek, burada bulabilirsem modeli inceleyeceğim. çünkü dediğim gibi navitimer' ı inceleme fırsatım oldu ama 300 SLR ' ı elime alıp inceleyemedim henüz, bakalım bulabilecek miyim mağazalarda. canlı görmek önemli şu an. acele karar verip aklımın ötekinde kalması sonra daha çok üzecek. :lol:

tekrar objektif yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. :thumbup:
En son feanorrin tarafından 03 Oca 2014, 00:05 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
feanorrin

Mesaj Tolgi06 » 03 Oca 2014, 00:04

Genel kanıya katılarak Drk'ın ilandaki saati almanızı öneririm ki kendisi verilebilecek tüm teknik bilgileri yukarıda yazmış. Ayrıca Drk gibi bir üye satıyor ki bu bence başlı başına bir güven ve alınacak saatte mutlak zevk sebebidir...
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj feanorrin » 03 Oca 2014, 00:08

Tolgi06 yazdı:Genel kanıya katılarak Drk'ın ilandaki saati almanızı öneririm ki kendisi verilebilecek tüm teknik bilgileri yukarıda yazmış. Ayrıca Drk gibi bir üye satıyor ki bu bence başlı başına bir güven ve alınacak saatte mutlak zevk sebebidir...

evet evet, bu forumda yetkili ve paylaşımları olan kısaca tanınan bir kişi olması kesinlikle güven veriyor hiç tanımayana bile. :thumbup:

navitimer ilanına acaba orjnal mi sahte mi kuşkusuyla yaklaşırken en başta, TAG ilanında en ufak şüphem olmadı açıkça söyleyebilirim ki :thumbup:
Kullanıcı avatarı
feanorrin

Mesaj Cct » 03 Oca 2014, 00:12

Ben de Tag diyorum :thumbup:

Hatta Drk'un ilanı için bende çok düşündüm :) fakat hali hazırda zaten bir Carrera sahibi olduğumdan (Gerçi calibre 1887 ile kıyaslanamaz) ve allahın belası Sub no date aklıma fena girdiğinden durdum.

İlandaki rakama saatçiyi yaksanız vermezler, kaçırmayın! :lol:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj mucadeleci » 03 Oca 2014, 00:14

Cct yazdı:İlandaki rakama saatçiyi yaksanız vermezler, kaçırmayın! :lol:

Ahahahahha :lol: :lol: :lol: Doğru söze ne hacet :lol: :lol: :lol:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj Cct » 03 Oca 2014, 00:14

Bu arada Cosmonaute'lar kurmalı diye biliyordum ben.

Yanılıyor muyum?
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 130 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners