TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex DJ2 / Hublot Fusion / AP Royal Oak / PP Nautilus Seçim

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Rolex DJ2 / Hublot Fusion / AP Royal Oak / PP Nautilus Seçim

Mesaj Eskimemur » 26 Ara 2013, 15:25

Herkese merhabalar,

Rolex Datejust 2, Hublot Classic fusion, AP Royal Oak veya PP Nautilus arasında seçim yapmak istiyorum. Saatler hakkında öneri ve değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Birde bu saatleri en ucuz fiyata kaça ve nerden alabileceğim ile ilgili bilgisi olan var ise çok sevinirim.

Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
Eskimemur

Re: Rolex DJ2 / Hublot Fusion / AP Royal Oak / PP Nautilus S

Mesaj Cct » 26 Ara 2013, 16:21

Hepsi bambaşka, hepsi çok para :)

Siz nasıl bir saat arıyorsunuz? Ne kadar bütçeniz var? Bunlar çok önemli.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj serdarfb » 26 Ara 2013, 16:21

Foruma hoş geldiniz. :champ: Tanışma bölümünde kendinizi tanıtırsanız seviniriz. :thumbup:

viewforum.php?f=40#axzz2oaQrU78B

Bahsi geçen saatlerin tamamı kendini kanıtlamış ve başarılı modeller. Hublot yu diğer üçünden ayırıp bir alt sınıfta düşünebiliriz. Konuyu bir kaç detay daha vererek pekiştirirseniz forumdaki dostlarımızdan daha faydalı tavsiyeler alabiliriz. Nihayetinde belirtilen saatlerin farklı materyal kullanılarak yapılmış onlarca değişik kombinasyonu var. Örnek olarak çelik bir DJ2 ile full pırlantalı komple altın DJ2 arasındaki fiyat farkı çok fazla. ;)
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj nickynick » 26 Ara 2013, 16:26

Eğer fiyatlarından haberdarsanız, gerekli araştırmayı zaten yaptıysanız, benim tavsiyem PP Nautilus 5711 olur.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Eskimemur » 26 Ara 2013, 19:14

SerdarFB yazdı:Foruma hoş geldiniz. :champ: Tanışma bölümünde kendinizi tanıtırsanız seviniriz. :thumbup:

viewforum.php?f=40#axzz2oaQrU78B

Bahsi geçen saatlerin tamamı kendini kanıtlamış ve başarılı modeller. Hublot yu diğer üçünden ayırıp bir alt sınıfta düşünebiliriz. Konuyu bir kaç detay daha vererek pekiştirirseniz forumdaki dostlarımızdan daha faydalı tavsiyeler alabiliriz. Nihayetinde belirtilen saatlerin farklı materyal kullanılarak yapılmış onlarca değişik kombinasyonu var. Örnek olarak çelik bir DJ2 ile full pırlantalı komple altın DJ2 arasındaki fiyat farkı çok fazla. ;)

Merhabalar,

Düşündüğüm hepsinin çelik ve klasik chronosuz modelleri. Nautilus'a uzanmam çok zor gözüküyor. AP'yi zorlayabilirim gibi geliyor tabi fiyatla ilgili tecrübeli olan üyelerden bilgi alırsam sevinirim.

Esasında AP'ye uzanmadan önce DJ2 full çelik veya Hublot Classic Fusion 42mm full çelik (titanium bilezik veya zirconium diye geçiyor) arasında kaldım. Hublot, DJ2'ye göre bence çok daha iyi duruyor ve Hublot'ya doğru şu anda biraz kaymış gözüküyorum. DJ2 full çelik ile fiyatları aynı seviyede.. Tamamı ile kişisel algı olarak yazıyorum, Hublot yu marka değeri açısından Rolex'in daha üstünde konumlandırıyorum. Tabi saat aynı zamanda bir statü sembölü.. Hublot'nun marka değeri ve statü algısı Rolex'in daha mı altında kalıyor?

Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
Eskimemur

Mesaj cagatay10 » 26 Ara 2013, 19:39

Hublot ve Rolex arasinda yapilacak bir marka degeri kiyaslandirmasi bence gereksiz olacaktir. Ustelik dizayn olarak belki kisisel algilar katilabilir ama konu marka degeriyse kimsenin gormezden gelemeyecegi gercekler var. Neyse, zaten yeterince konusulacaktir tekrar tekrar bu konular. Ben bir DJII kullanicisiyim ve cok memnunum saatimden. Bunun disinda 10,000$ ustu rakamlar bende modifiye ETA kullanan saatler icin cok fazla paralar , dizayn olarak ne kadar gozumuze hos gorunseler de. Umarim icinize sinecek bir tercih yaparsiniz :champ:
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır...
Kullanıcı avatarı
cagatay10

Mesaj serdarfb » 26 Ara 2013, 20:10

Sn. Eskimemur,

Almayı düşündüğünüz saatlerin piyasasını elimden geldiğince takip ediyorum. Öncelikle Rolex ile Hublot'nun kıyaslanmaması gerektiğini düşündüğümü söylemeliyim. Farklarını anlatmaya başlarsak sayfalar yetmeyebilir. Forumda da kısa bir araştırma ile bu konuda bilgilere ulaşabilirsiniz. :thumbup:

Nautilus serisinde sizin istediğiniz model 5711. Türkiye fiyatı 24.000 chf olmakla birlikte özellikle mavi kadranlısını bulmak biraz zor. Fazla bir indirimde almak mümkün olmadığı için bu modeli elemek çokta yanlış bir karar değil.

Resim

Audemars Piguet'de ise size önerebileceğim model ise 15400. 13.600 Euro liste fiyatı var ve indirim almak mümkün. Farklı kadran seçenekleri ve prestiji ile bence en iyi seçenek :thumbup: :thumbup:

Resim

Rolex ise diğer iki seçeneğe göre fiyatı ve prestiji ile öne çıkıyor. Türkiye'de indirim ile yaklaşık 6.500 Euro civarına alınabileceği gibi grey markette daha düşük fiyatlara bulunabilir. Altın bezeli ve farklı model seçenekleri ile çeşitlilikte sunan DJ2 41 mm lik boyutu ile sanki efsane "Datejust" ruhundan uzaklaşmış olsa da bence güzelliğinden pek bir şey kaybetmemiş. :thumbup: :thumbup:

Resim

Bu 3 saatin ardından Hublot Classic Fusion için yorum yapmak pek içimden gelmedi doğrusu. Zaten takip etmediğim için fazla bir bilgim de yok. Bilen ve takip eden birileri muhakkak yorum yapacaktır. :thumbup:

Umarım yardımcı olabilmişimdir. :champ:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj Cct » 26 Ara 2013, 20:21

Serdar abi çok net yazmış :)

Resim

Geçen hafta bir arkadaşım için bu modeli inceledik. Çok anlamıyorum modellerinden ama base chrono modellerden biriydi, bilenler yazacaktır.

TL olarak fiyat verdiler bize ve rakam 24000 TL'di.

Kesinlikle kötü bir saat denemez ama telafuz edilen rakamların saati değil, olamaz.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 156 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners