TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Tavsiyesi

Mesaj 2fast4u » 07 May 2010, 16:00

SW200 bazli tum diver lar yalniz chrono ve regulator modellleri haric onlar eta kullaniyor.Birde bildigim kadari ile sw nin eta ile isbirligi var .Yani asya menseili fakat hepsi isvicre sayilir diyebiliriz ki siz daha iyi tahmin edersiniz.Yukaridaki modelde tas eklemis ufak tefek saglamlastirmalar yapmislar
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj pureman » 07 May 2010, 23:39

Tavsiye ve iyi dilekler için tüm arkadaşlara teşekkür ederim..

Modellerden elemeyi geçenleri ve elenenlerin niçin elendiğini yazarsam daha faydalı bir tavsiye konusuna dönüşebilir sanırım..

1- Seamaster 300M Chronometer TR fiyatını bilmiyorum..

2- Oris Divers Date Liste fiyatı için 1500 CHF yazıldı..

3- Tag Heuer Aquaracer 500M Calibre 5 TR fiyatını bilmiyorum..

4- Oris Divers Small Second TR fiyatını bilmiyorum ama bu da diğeri ile aynı fiyat olabilir..

PO ve Longines'den vazgeçtim.. PO'dan vazgeçme sebebim 300M ile arasında kalsam mekanizma aynı olduğundan 300M'i tercih edecek olmam.. Longines'den vazgeçme sebebim ise başka markaların ruhunu yansıtması kendi ruhu yerine..

Bu 4 saat modelinin mekanizmaları avantaj ve dezavantajları ve fiyatları konusunda yardım edecek saat dostlarına şimdiden teşekkür ederim.. Ayrıca bu 4 saat modeli dışında (elediklerimiz hariç) başka tavsiyede bulunacak arkadaşlarada teşekkür ederim..
Kullanıcı avatarı
pureman

Mesaj nickynick » 07 May 2010, 23:43

Tagheuer Aquaracer Calibre 5 bildiğim kadarıyla 3050 CHF ve bu belirttiğiniz 4 model arasında benim seçimim Aquaracer Calibre 5 olurdu.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Modern60 » 07 May 2010, 23:50

Tabii SW200 uzak doğu imalatı değil. Sellita La-Chaux de Fonds da. Sadece bazı parçalar uzak doğu da imal edlir ama bütün toplama isviçre de yapılır. Ben kötüdür diye sormadım. Eskiden diverlarda da eta 2824-2 kullanıyordu. Son zamanlarda hiç bakmadım ondan sordun 2fast4u. Bilgi için teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj sedir » 08 May 2010, 00:29

Ben neden yazacak kadar teknik bilgi sahibi değilim ama görüntü ve marka ile Omega'yı öne alırdım.
Onlardan da mavi kadranlı çok var, siyah daha farklı ve albenili göründü gözüme.
Ama adı geçen tüm "makine"ler çok güzel gerçekten.
Saat alma bahaneniz ise muhteşem!
Allah analı babalı büyütsün, acısını göstermesin inşallah.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Frax » 08 May 2010, 01:39

Omega Seamaster seçenekler arasında ise bence Tag Heuer ya da Longines ile karşılaştırmaya gerek yok.Ustalarımız daha iyi bilirler ama makine kalitesi açısından Seamaster önde.Zaten kadranı çok harika duruyor, mavi renk apayrı bir hava katıyor ve tabi ki "noktalar".Sayı olmasından çok daha hoş duruyor bence.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj 2fast4u » 08 May 2010, 13:08

modern60 bende daha iyi biliyosunuz derken onyargili yazmadim fanatiklik asla yoktur karakterimde .Hele ki muhendis bir kisi olarak mekanizma kotuyse kotudur iyiyse iyidir tartismasiz.Seciminde bol sans dilerim pureman.Small second 2000chf olmasi lazim aklimda kalan
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Modern60 » 08 May 2010, 15:15

Omega bence de çok daha cazip sedir. Hem makine açısından hem de saat tasarımı olarak seamaster çok güzel bir biçim. Sana katılıyorum. Ama fiyat farkları göz önüne alındığında, ya biraz daha fazla harcayarak alınır ya da yine çok güzel bir model ve tasarıma sahip ve mekanik olarak ta çok başarılı Oris tercih edilebilir. Sevgili pureman, longines ve oris arasında hemen hemen bir kozmetik farkı var. Ama Omega, daha üst sınıf bir tekniğin sahibi. Hem JB hem de PO çok hoş görünümlü. Biri lacivert ki bir tercih olabilir. İskelet kollar da hoş ama ok uçlar da çok cazip. Bir saat 300 diğeri ise 600 m wr ama zannedersem ikisi de sizin kullanacağınız su dirençlerinden çok daha yüksek. Dalgıçsanız bile. Zor bir karar. Ben JB yi tercih ederdim daha nostaljik diye.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 66 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners