TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saat Sat覺 Temsilcileri Hakk覺nda

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Sat覺c覺lar覺 Hakk覺nda

Mesaj Clk » 06 May 2010, 12:36

Saat sektorunun patronlari ve yoneticileri, sadece Basel ile bu is olmuyor. Avrupa yada Amerikada ki Saat saticilarini ziyaret edin. Musteri ile iliskilerinin nasil oldugunu Size nasil davrandiklarina bir bakin. Bilgi duzeylerini olcun, konusma tarzlarina, kilik kiyafetlerine, nezaket seviyelerine dikkat edin. Kullandiklari cumleleri nasil ozenle sectiklerine sattiklari saatleri nasil tamamladiklarina bakin. Kendi musteri portfoyunuzu kendiniz yaratin. Bugun herkes ebayden alisveris yapmak icin oluyor. Tek neden fiyat olamaz diye dusunuyorum. Bu insanlar bir fark gormuyor eBay ile yetkili satici arasinda. Bu farki yaratin. Bilgilenin bilgilendirin daha fazla Satis yapin, gelisin...

Her kose basinda kuyumcu olan bir ulkede para olmadigini mi dusunuyorsunuz? Takiya para veren insanlara Saat kulturunu anlatin. Milyonlarca dolar cirosu olan Sektor, neden bu kulturu yaymak ve gelistirmek icin caba, emek ve para harcamiyor ben bunu anlamiyorum?
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj nickynick » 06 May 2010, 13:52

clk yazd覺:Saat sektorunun patronlari ve yoneticileri, sadece Basel ile bu is olmuyor. Avrupa yada Amerikada ki Saat saticilarini ziyaret edin. Musteri ile iliskilerinin nasil oldugunu Size nasil davrandiklarina bir bakin. Bilgi duzeylerini olcun, konusma tarzlarina, kilik kiyafetlerine, nezaket seviyelerine dikkat edin. Kullandiklari cumleleri nasil ozenle sectiklerine sattiklari saatleri nasil tamamladiklarina bakin. Kendi musteri portfoyunuzu kendiniz yaratin. Bugun herkes ebayden alisveris yapmak icin oluyor. Tek neden fiyat olamaz diye dusunuyorum. Bu insanlar bir fark gormuyor eBay ile yetkili satici arasinda. Bu farki yaratin. Bilgilenin bilgilendirin daha fazla Satis yapin, gelisin...

Her kose basinda kuyumcu olan bir ulkede para olmadigini mi dusunuyorsunuz? Takiya para veren insanlara Saat kulturunu anlatin. Milyonlarca dolar cirosu olan Sektor, neden bu kulturu yaymak ve gelistirmek icin caba, emek ve para harcamiyor ben bunu anlamiyorum?

+10...
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullan覺c覺 avatar覺
nickynick

Kay覺t: 16 Kas 2009, 22:44

Mesaj Modern60 » 06 May 2010, 16:02

Az覺na sal覺k sevgili clk.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj 2fast4u » 07 May 2010, 00:22

ulkem覺zde satmak el覺nde kalan覺 gec覺rmek oldugu 覺c覺n tavs覺ye almak sat覺c覺dan son 覺sted覺g覺m seyd覺r .Ama bu tuzaga hep duser覺m .K覺saca budur.Sayg覺lar
The world is yours .
" serial flipper"
Kullan覺c覺 avatar覺
2fast4u

Kay覺t: 11 Ara 2009, 11:50

Mesaj Bilo » 07 May 2010, 18:26

ncelikle unu s繹ylemek isterim, sorduunuz sorular覺 ge癟itirmelerinin sebebi sorduunuz sorunun cevab覺n覺 bilmiyor olmalar覺 da olabilir. Beendiiniz kuvars saati g繹sterip "bunun mekanizmas覺 Ronda m覺 yoksa Eta m覺?" diye sorduunuzda hi癟 birey anlamam覺 gibi bakan bir 癟ift g繹z ile kar覺laman覺z 癟ok da a覺lacak bir durum deildir. Benim s覺n覺rl覺 g繹zlemlerime g繹re bu a癟覺dan yurtd覺覺nda durum bizdekinden de k繹t羹; anlad覺覺m kadar覺yla orda da sat覺 personeli satt覺klar覺 羹r羹n hakk覺nda kapsaml覺 bir eitim alm覺yorlar ve genelde ya ortalamalar覺 bizdekinden d羹羹k olduu i癟in fazla birey 繹renmi olmuyorlar.

r羹n vitrine m羹teri g繹rs羹n diye konur, onu incelemek isteyen m羹teriyi batan savman覺n tembellik d覺覺nda bir maazereti var m覺d覺r acaba. Eer bir maazada her m羹teriye g繹sterilmeyecek kadar 繹zel saatler varsa bunlar kasada durmal覺d覺r zaten.

Yurtd覺覺nda bir saat癟iye gidip mesela 2-3000$ aras覺nda bir saat bakt覺覺n覺z s繹ylerseniz sat覺 asistan覺 arad覺n覺覺n覺z fiyat aral覺覺n覺n yan覺 s覺ra kas覺tl覺 olarak fiyat覺 4000$ civar覺 olan 羹r羹nleri de 繹n羹n羹ze koyar. 羹nk羹 hi癟 ihtiyac覺n覺z olmayan bir 羹r羹ne 3000$ vermenizi salaman覺n en iyi yollar覺ndan birisi, s繹z konusu 羹r羹n羹n emsallerinin daha da pahal覺 olduunu g繹stermektir.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bilo

Kay覺t: 07 May 2010, 15:37

Mesaj Clk » 09 May 2010, 22:59

2fast4u yazd覺:ulkem覺zde satmak el覺nde kalan覺 gec覺rmek oldugu 覺c覺n tavs覺ye almak sat覺c覺dan son 覺sted覺g覺m seyd覺r .Ama bu tuzaga hep duser覺m .K覺saca budur.Sayg覺lar

agir laf :D
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj Ziyaliv » 11 May 2010, 23:35

Merhabalar

imdi buradaki yaz覺lar覺 okudum fakat genelde t羹ketici burada g繹r羹lerini belirtmi. Nicky nick ve clk arkadalar覺m覺z覺n g繹r羹leri 癟ok a覺r olmu 癟羹nk羹 saat sekt繹r羹n羹n b羹y羹kl羹羹 T羹rkiye'deki saat talebini 癟ok 癟ok 羹st羹nde size 繹yle bir 繹rnek vereyim yakla覺k 3-4 y覺l 繹nce saatvesaat patronu Ramazan KAYA n覺n gazetede bir r繹partaj覺 vard覺 saat sekt繹r羹 hakk覺nda, 繹zeti ise makalenin u idi: " Yap覺lan arat覺rmalar sonucu avrupal覺 bir saat kullan覺c覺s覺 3 ayda 1 saat al覺yor, T羹rkiye'de ise bu rakam 2,5 senede 1 saat almak, bizim 羹lkemizde saat t羹tkunlar覺 hari癟 dier t羹m bireyler saati bir ara癟 olarak g繹r羹yor, kiinin kiiliini yans覺tacak, zevk ve modaya g繹re, kalite ve i癟ilie g繹re saat alma saat modas覺n覺 takip etme gibi bir durum yok T羹rkiye'de. Bende buna kat覺l覺yorum b羹y羹k ehirdeki saat癟i meslekdalar覺m belki bu durumla 癟ok kar覺la覺rlar fakat 87000 n羹f羹sl羹 Kastamonu'da 80 y覺ld覺r hizmet veriyoruz ve 2010 lar覺n nerdeyse yar覺s覺na geldiimiz u g羹nlerde t羹ketici hala bir saatin fiyat覺n覺 300 tl duyunca "saate o kadar para verilir mi?" diyor. Maazalar覺mda yakla覺k 2000 civar覺nda saat modeli var ve saat marklar覺 ile moda markalar覺ndan oluuyor bu 羹r羹nler, biz t羹m 羹r羹nlerin i癟inde hangi makinalar olduunu prestij s覺n覺f覺 saatler olmad覺k癟a net olarak s繹ylemeyiz, bir saat markas覺 sadece tek bir saat mekanizmas覺 羹reticisi ile 癟al覺m覺yor, 繹rnein Jacques Lemans firmas覺 kulland覺覺 makinalar ETA,RONDA geneve grubunda M襤YOTA SER襤S襤 ise standart seride kullan覺r fakat bayii size tam olarak bu kadar 羹r羹n羹n i癟erisinde bir rolex sat覺c覺s覺 yada butik saat癟iler gibi bu 羹r羹n羹m羹zde detayl覺 olarak 繹rnein: ronda 5071 calibre var diyemebilir. Bunun yan覺nda g繹r羹lerinize kat覺ld覺覺m en 繹nemli yer ise 繹ncelikle bilgili, kibar, 覺k, aksan覺 d羹zg羹n bir presonel. 襤kinci 繹nemli unsursa bilin癟li t羹ketici. bilin癟li bir t羹ketisi eer bir saat alacaksa 繹nce vitrine bakar ve kendine birka癟 model belirler, fakat bizim 羹lkemizde t羹ketici kafas覺nda saat dizayn ederek maazam覺za geliyor ve arad覺覺n覺 hi癟bir yerde bulam覺yor, dier bir konu ise Spor bir saat ile Klasik saati ay覺rt edemeyen m羹teridir ki en sinir olduum m羹teri profilidir. Bu m羹terinin profili udur, t羹ketici spor saat istiyorum diye maazan覺za girer siz adidas diesel esprit v.s. gibi 羹r羹nler 癟覺kar覺rs覺n覺z fakat m羹teri alt覺n kaplama ince kasal覺 bir saate bak覺p spor saat budur der. Bu yazd覺klar覺mdan 癟覺kacak 繹zetle deerli forum arkadalar覺m saat piyasas覺n覺n dinamik, canl覺, dolu dolu olmas覺 i癟in 繹nce t羹ketici bilin癟lenmeli ve bununla birlikte pazarlama yapan saat癟i firma ise hizmet kalitesini art覺rmal覺d覺r.
"Saat, Saat癟iden Al覺n覺r...."
Kullan覺c覺 avatar覺
Ziyaliv

Kay覺t: 21 Eki 2009, 00:26

Mesaj Modern60 » 11 May 2010, 23:52

Biz de sizin yani sat覺c覺lar覺n, 繹nce kendilerine 癟eki d羹zen ve eitim imkan覺 vermelerini ve m羹terileri yeniden tasarlamalar覺n覺 繹nerdik. K覺sacas覺 akl覺n yolu birdir de denebilir ziyaliv. 襤leriniz daima hay覺rla olsun.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 205 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners