TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TAG Heuer Carrera Calibre 1887 Space X Chronograph Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

TAG Heuer Carrera Calibre 1887 Space X Chronograph Yorum

Mesaj utkuturel » 24 Ara 2013, 12:47

Merhabalar,

Bu forumdaki ilk mesajım. Öncelikle herkese merhabalar.

http://www.tagheuer.com/int-en/home#/int-en-luxury-watches-carrera-calibre-1887automatic-chronographspace-x43-mm-silver-leather-bracelet-car2015-fc6321

Resim

5 senelik bir profesyonel olarak bu günlerde ilk saatimi almayı düşünüyorum. Bu saati tasarım olarak çok beğendim ve de düşünüyorum. Ancak fiyat biraz tuzlu tabi :)

Şimdi işim gereği 2 ayda bir Zürih'e seyahat ediyorum. Orada sorduğumda 5800 CHF - %8 Tax Free dediler. Burada da Uğur Saat en son 12.000 TL (12 Taksit'e indi). İsviçre'de bir sonraki gidişimde biraz pazarlık yapmayı düşünüyorum. Ama en fazla TL olarak 11 bin TL'ye gelebileceğini düşünüyorum. Ama tabi kredi kartına en fazla 3-4 taksit mümkün olacağından biraz zorlayacak o seçenek.

Ben saat konusunda oldukça yeniyim, hatta işten pek anlamıyorum bile diyebilirim. Ancak kısıtlı bilgim ile bu saatin bu fiyatın saati olmadığı ile ilgili şüphelerim var. Nedenlerine gelirsek, öncelikle power rezervi 50 saat. Bu fiyat skalasındaki bir saat için biraz az gibi geliyor bana. Örneğin 2.000 TL'lik Tissot Luxury Classic'ler bile 80 saat gidebiliyor. IWC'ler. zaten direk 8 gün gidiyor.

Bunun dışında TAG'ların biraz narin saatler olduğunu ve kolay yıprandığını okudum forumlarda. Ondan dolayı da bu tarz bir saatin gündelik kullanıma ne kadar uygun olup olmadığını merak ediyorum.

Zürih'teki mağazaya sorudğumda, bu saatin 2012 yılına özel bir limited edition olduğunu ve dünayda sadece 2012 adet üretildiğini öğrendim. Yani aslında sizlere sormak istediğim, bu saatin bu fiyatını oluşturan tek faktör limited edition olması mı? Yoksa fonksiyonel olarak ta bu fiyatı hakediyor mu?

Yardımlarınız ve değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar & Sevgiler.
Kullanıcı avatarı
utkuturel

Re: TAG Heuer Carrera Calibre 1887 Space X Chronograph Yorum

Mesaj drk » 24 Ara 2013, 13:11

Oncelikle hoş geldiniz :champ:

İlk olarak belirtmem gerekir ki duyduklarınız çok da doğru değil.

Güç rezervi konusundan başlayayım. 50 saat günümüz standartlarında ortalama bir değer. 80 saat hatta daha fazla giden herhangi bir tissot kalite ve işçilik açısından bu saatten çok daha gerilerde dolayısıyla güç rezervinden önce başka noktalara dikkat etmek gerekiyor. IWCnin bütün modelleri 8 gün değil ancak yine dediğim gibi çok daha az gidip çok daha üst düzey mekanizmalar olduğu gibi tam tersi de mevcut. Bu saate gelince 50 saat gayet yeterli ve mekanizmanin diğer özellikleri de son derece iyi. Nedir bunlar derseniz, hassasiyet değerleri, kronograftaki teknik detaylar vs.
Tag Heuer narin saatler üretir diye bir şey kesinlikle yanlış. Elbette mekanik bir saat pilli bir saate göre daha hassastır ancak kaliteli bir markadan bahsediyoruz. Her gün taksaniz dahi torununuza birakabilebeginiz saatler bunlar, gerekli özeni gösterdiğiniz takdirde tabi.

Fiyata gelince, hayir saatin pahali olması sadece limitli üretildiği için değil, diğer birçok özelliğiyle rakiplerinden ayrılıyor. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim yarın öbür gün saati satmaya kalkarsanız verdiğiniz paranın en az yarısını silmeniz gerekiyor gerçi bu durum birçok saat için aynı.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Cct » 24 Ara 2013, 15:25

Bence çok güzel bir şeçim yapmışsınız :champ:

Bu modeli bende inceledim. Kesinlikle verilen parayı hakedecek ve zamansız tasarımıyla modası geçmeyecek bir model.
Dayanıklılık kısmına gelirsek. Ben iki tane Tag Heuer sahibiyim. Bir tanesi 2. yılında ve en ufak bir sorun yaşamadım. Zaten Diver olmadığı sürece her mekanik saat biraz hassastır.

Model bazında sadece bir tavsiyem olabilir. Bu modelin kayışını elbette incelemişsinizdir. Çok çabuk kirlenebilecek, deforme olabilecek bir yapısı, dokusu var. Hazır almışken bileziğini de temin edebilirseniz süper olur. Fazladan masraf evet ama ilerde pişmanlık yaşamazsınız.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj utkuturel » 25 Ara 2013, 14:40

Yorumlarınız için çok teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
utkuturel

Mesaj cagatay10 » 26 Ara 2013, 19:46

Saati begenmekle birlikte 5400 CHF civari fiyat etiketi bence cok yuksek. O kadar paraya Zenith, Corum, Omega vs gibi markalarda hem dizayn olarak cok daha basarili hem de bence parasini daha cok hak eden secenekler bulmak mumkun.
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır...
Kullanıcı avatarı
cagatay10

Mesaj Mursican » 06 Şub 2014, 17:24

Herkese merhaba...

Her ne kadar yıllardır bir hobby olarak 'SAAT MERAKIM' olsa da, 3 hafta önce tanıştığım bu forum sayesinde hobim ile ilgili ne kadar az şeyler bildiğimi çok acı ama çok mutlu bir şekilde öğrendim. Özellikle DRK gibi bir kişinin(büyük üstad diyeceğim izninizle :)) bu forumda olması büyük bir şans diye düşünüyorum.

Benim de forumdaki 2. mesajım bu ve buraya yazmamın sebebi de yarın itibariyle bu saatten benim de alma düşüncem. Bir TAG HEUER aşığı olarak, çok ama çok beğendiğim bir saat. Aylardır da almak isterim ama yarına nasip olacak galiba. DRK üstad yukarıda saat hakkında çok açıklayıcı olmayan bir takım bilgiler vermiş ama daha detaylı bir bilgilendirme rica etsek DRK ve diğer bilgisi olan kişilerden çok memnun olurum...(kronograftaki teknik detayların ayrıntıları, diğer birçok özelliğiyle rakiplerinden ayrılıyor söyleminin detayları gibi...)
Kullanıcı avatarı
Mursican

Mesaj drk » 06 Şub 2014, 22:48

Öncelikle hoş geldiniz :champ: Mesajınız için teşekkür ederim ancak ben sadece kendi halinde bir meraklıyım, büyük üstat dersek gerçke üstatlara haksızlık yapmış oluruz :thumbup:

Saati bileğinizde denemişsinizdir herhalde. Benim görüşüm kasasıyla ve kayışıyla bir bütün olarak çok konforlu ve göz alıcı bir saat. Mekanizması seikonun meşhur 6S37'sinden esinlenilerek üretilmiş. Zaten hali hazırda oldukça iyi bir mekanizmayı modifiye ederek bu hale getirmişler. (Seikodaki finisaj işçiliği Tag Heuer kadar iyi seviyede değil)

Şu mesajda mekanizmanın oldukça detaylı fotoğrafları var, incelemenizi öneririm :arrow: http://www.network54.com/Forum/78440/message/1020502501/The+Flight+Master+was+on+the+deck%2C+or+something+like+that%2C+%26gt%3B%26gt%3B%26gt%3B%26gt%3B%26gt%3B%26gt%3B
&
http://ninanet.net/watches/others06/Mediums/mseikof.html

Bu saatin fiyat kategorisinde eta 7750 ve 2894 mekanizmalı saatler de satılıyor. 7750 çok sağlam bir mekanizma ama kullanım olarak tabiri caizse "kaba"2dır. 2894 nispeten daha narin ancak onun da yapısı gereği(modüler kronograf) farklı dezavantajları var. Yanlış anlaşılmasın, hepsi görevini sonuna kadar başarıyla yerine getiriyor ama madem bu kadar büyük paralar veriyoruz, haliyle daha özel bir şeyler arıyoruz :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj ermansire » 06 Şub 2014, 23:42

O paraya TAG Heuer alınmaz.
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 128 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners