TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Delooze Marka Cep Saati Hakkında Bilgi

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Delooze Marka Cep Saati Hakkında Bilgi

Mesaj t79 » 11 Ara 2013, 10:51

Delooze marka saatim hakkında bilgi verebilirseniz sevirim

Resim
Kullanıcı avatarı
t79

Re: Delooze Marka Cep Saati Hakkında Bilgi

Mesaj t79 » 12 Ara 2013, 14:39

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
t79

Mesaj ankerhemmung » 12 Ara 2013, 19:25

Merhaba, saatiniz anahtar kurmalı güzel bir kadın saati. Resimlerden anlaşıldığı kadarıyla pek oynanmamış, kasa ve makinası orijinal ve iyi korunmuş bir saat. Markasının "delooze" marka olduğunu nereden anladığınızı çıkaramadım. Kadrandaki yazıyı daha okunaklı olarak gösteren bir foto ve iç kağağın daha büyük bir fotoğrafını koyarsanız daha faza şeyler söylenebilir. Akrep ve yelkovan ve Makinasındaki damga'dan (üstte bir isviçre haçı altta M iki yanda ejderha başlı balıklar) anlaşıldığı kadarıyla saatinizin makinası "Société Suisse d'Horlogerie / Montilier Watch Co. SA" firmasının. Bu firma 1880'de İsviçre'nin Montilier kasabasında ticaret siciline işlenmiş ve saat makinaları ve saat kasaları yapan bir firmaymış. Ancak bu saat tabii bu makinayı kullanan başka bir firmanın da olabilir. Seri numarasından hangi yıla ait olduğunu bulmak biraz zor. Kasasının metali hakkında bir şey söylemek de mümkün değil. Arka kapağın içini gösteren bir foto koyarsanız, damgalara bakılarak bu konuda da bir şey söylenebilir. Bu forumda çok daha bilgili insanlar var, beki de onlar yeni fotoğraflara gerek kalmadan daha detaylı şeyler söyleyebilirler. Benim bildiğim kadarıyla, çok özel saatler olmadıkça, kadın saatleri kolleksiyonerler tarafından pek değerli bulunmuyor. Selamlar...
"İNSANA SIR OLANI GÖRDÜĞÜM DEMLER OLDU"
Kullanıcı avatarı
ankerhemmung

Mesaj ankerhemmung » 12 Ara 2013, 19:30

Birden aklıma geldi! deloose dediğiniz yanlış okunmuş bir "dépose" olabilir mi acaba?
Kullanıcı avatarı
ankerhemmung

Mesaj t79 » 13 Ara 2013, 09:59

ankerhemmund değerli bilgileriniz için tesekkur ederim bir bilene sor diye bosuna dememişler saatin kadranındaki tam ismi delooze & co pek değerli değil ancak maddi değeri ikinci planda benim için kol saati büyüklüğünde, kadran ve kasası hoşuma gidince aldım bir de full jewelled ibaresi 1860-1880 arası kullanılmıştır diye okumuştum doğru mudur acaba
Kullanıcı avatarı
t79

Mesaj ankerhemmung » 18 Ara 2013, 02:01

"full jewelled" konusuna maalesef ben bir cevap veremeyeceğim. Ama forumda mutlaka bilenler vardır.
Kullanıcı avatarı
ankerhemmung

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 42 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners