Arkadaşlar merhaba, fotograftaki saat hakkında bilgi almak istiyordum tarihi ile alakalı beni aydınlatanilirseniz çok makbule geçer. Şimdiden değer verip cevapladığınız için teşekkür ederim .
En son Ömerkorkmaz tarafından 08 Ara 2013, 01:50 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Arkadaşım bu yazdıkların ve koyduğun resimle sana bilgi verilmesi biraz zor. Saat Huntercase ya da savonette dediğimiz cinsten ama ön kapağı kopmuş galiba. Arka iç kapağın ve saatin makinasının fotoğrafını koyarsan birileri bilgi verebilir. Ama hazine bulduğunu zannetmezsen iyi olur.
Merhaba, Öncelikle foruma hoşgeldiniz Ömerbey, Saatinizin üretim tarihi 1860'lı yıllar sonrası... Yani en azından 110 yaşında. Ankerhemmung'unda dediği gibi saatin makinasının fotoğrafınıda başlığa ekleseydiniz, daha iyi olurdu. En azından daha erken cevap alabilme olasılığınız artardı.
Bence "Hazine Bulmak" mevzusunu da anlayışla karşılamak gerekiyor... Çünkü son zamanlarda bazı yeni üye olan arkadaşlar ".... Saat Hakkında Bilgi" şeklinde başlık açıp üyelerimizden yardım istiyorlar. Bu konulara gönül vermiş arkadaşlarımızda doğru bilgilendirme adına belki de saatlerce çaba harcayarak konuya cevap yazıyorlar. Ama ardından bir de bakıyorsunuz ki bilgi isteyen arkadaştan yeni bir mesaj gelmiş:
- HOCAM ACABA KAÇ PARA EDER
Haydiinn breee pehlivannn... Oldu mu şimdi bu? Yardımcı olmak için o kadar emek verip zaman harcayan arkadaşların girdiği ruh halini bir düşünün... Durum böyle oluncada konuya cevap yazan veyahut inceleyen arkadaşlar da coşkulu bir biçimde, "Aman bree deryalar deryalar" türküsünün nakaratını eklediğim klip formatındaki gibi hep bir ağızdan farklı farklı yerlerde söylemeye başlıyorlar... Sanırım Ankerhemmung'un hassasiyetin sebebi bu...
Duman rüzgâra yük olmaz; ama taşıdığı haber felakettir...