TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Baume & Mercier Classima Yorum ve 5000 TL Bütçeli Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Baume & Mercier Classima Yorum ve 5000 TL Bütçeli Öneri

Mesaj asymptote » 09 Ara 2013, 01:02

Ben kendi düşüncelerimi yazayım:

Zenith Captain central second çok ince bir saat, bileğinizde hissetmezsiniz :) tam bir elbise saati. Siyah kadranlı, çelik bilezikli olanı bence çok hoş. Elite 670 mekanizma kullanılmış, geriye doğru tarih ayarına da imkan veren başarılı bir mekanizma.

Portekiz'e gelince; biraz daha kalın bir saat. Ancak elbise saati için aşırı bir kalınlığa sahip olduğu da söylenemez kuşkusuz. Saati bileğinizde hissetmeyi seviyorsanız daha doğru bir tercih olabilir. IWC'nin Pellaton kurma sistemli in-house mekanizması kullanılmış, teknik olarak da başarılı bir saat.

IWC marka konumlandırması olarak yarım basamak daha yukarıda olsa da Zenith'in saatçilik dünyasında El Primero kronograf serisi ve kurmalı kronometre saatleri ile kazandığı haklı bir ünü var. Benim için karar vermek zor olurdu, zira her iki seriye karşı da zaafım var.. :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Bg17 » 09 Ara 2013, 08:36

Benim icin kolay bir tercih olurdu, zenith.
Dresswatch ince olmali ve gomlek altinda saklanabilmeli.

Kalite olarak ayni sinifin saatleri, su an iwc nin biraz daha onde gibi durmasinin nedeni sadece reklam politikasi.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj SeRxx » 09 Ara 2013, 14:51

Zenith Elite Captain Ref: 03.2020.670 modeli tam bir elbise saati. Türkiye'de hak etmediği fiyatlara satılsa da yurt dışı fiyatlarını göz önünde bulundurursak fiyat performans açısından çok iyi olduğunu ki kalite olarak da IWC'den geri olmadığını düşünüyorum :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj asymptote » 09 Ara 2013, 14:59

Captain alınacaksa dediğim gibi siyah kadranlı ve metal bilezikli olanı alınmalı. Her elbiseyle gidecek bir saat. Deri kordonla da metal bilezikle de harika görünür.

Ben bu saati uzun uzun inceledim (4X Bergeon lüp ile her detayına baktım :) ). Çok başarılı bir dress watch olduğunu söyleyebilirim. İstanbul'daysanız ve imkanınız varsa Evren Saat'e bir uğrayıp bileğinizde denemenizi öneririm.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj ermansire » 13 Ara 2013, 22:54

Bugün bahsettiğiniz Zenith saatlere baktım ve aklım orada kaldı. Adamı IWC'den caydırıyor gerçekten.

Bu FC saat dediğim gibi hoşuma gitti, ciddi bir bütçe gerektirmediği için ikinci el değeriymiş inhouse'ta yeniymiş düşünmeden aldım. Şu an kolumda ve gerçekten çok sade çok şık.

ermansire yazdı:Tesadüfen denk geldiğim Frederique Constant Slimline Moonphase hakkında görüşlerinizi de öğrenebilir miyim?

Markanın daha çok orta sınıfa hitap ettiğini ama bu saatin biraz daha üstleri zorladığını sanıyorum.

Resim
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

Mesaj asymptote » 13 Ara 2013, 23:01

Hayırlı olsun.. :champ:
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Tolgi06 » 14 Ara 2013, 00:36

Güzel günlerde kullanın :champ:
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj mlm » 14 Ara 2013, 02:51

Tebrikler, çok şık bir model :champ: :champ:
Mini bir foto inceleme çok güzel olur :thumbup:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 130 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners