ermansire yazdı:Bg17 sıfır km bu inhouse FC modelini mi alırdınız veya ikinci el daha üst segment bir saati mi? Ve neden?Bg17 yazdı:Dresswatch olarak frederic constant da kullanma sansi buldum. Inhouse mekanizmanin zaman tutmasi gayet iyidi. Saatda fiyat klasmaninda cok iyi performans veriyordu. Benim gozumde frederic, baume nin ustunde kalite performans orani olan bir saatdir.
Kendi tecrubem, 5000 tl ve ustu rakamlar bir saat icin oldukca yuksek butceler. Bu tarz rakamlara cikinca, marka degeri daha yuksek olan markalar daha yuksek tatmin sagliyor.
FC cok guzel bir saat, ileride de degeri artacak. Fakat bir daha sifir FC, BM, yada tag gibi orta sinif bir saati bir daha sifir alacagimi sanmiyorum. Hangi saati alirsam aliyim bir sure sonra degistirmek isteyecegim, bu nedenle de ikinci el degeri onemli benim icin. Orta sinif saatleri ikinci el satmak zor ve de deger kaybi cok daha fazla.
Bir de jaeger ile kiyaslanirsa, ( ki jlc benim gozumde en tepeye cok yakin bir markadir, patek, vacheron, ap gibi markalara makenizma uretir) FC ile acik ara kalite ve imaj farki mevcut.