asymptote yazdı:Diş fırçasının parlak ya da mat kasalara hiçbir zararı yoktur, güvenle kullanılabilir.
Kesinlikle katılmıyorum.
Çünkü diş fırçasının hangi sertlikte olduğu ve sentetik kıllarıın kalitesi ve nasıl bir yuvarlanma biçiminde olduğu parlak yüzeylerde önemlidir.
Örneğin Rolex in parlatılmış bölümleri de ucuz saatler kadar olmasa da çiziliyor. Bu bölümlerde diş fırçasıyla ovalama yapmak son derece yanlış. Bu tür hasarlar çıplak gözle anlaşılmasa da özellikle mikroskop altında çok net görünüyor.
Ancak samur fırça gibi doğal ve yumuşak malzemeden üretimiş ve suda kullanma zorluğu yaratmayan kaliteli fırçalarda ve yıkama polişlerinde bu etkiden sözedilemez. O da doğru temizleme maddeleri kullanılmak şartıyla.
Zaten bebe şampuanı gibi hafif ve nitelikli şampuanla ılık suda düzenli aralıklarla yıkanan ve doğru biçimde kurutulan bir saatte diş fırçası temizliğine gerek kalmaz.
Benim bakışıma göre, hele Rolex gibi bir saate, özellikle sert karakterli diş fırçası (bunların porselen protezlere dahi zararlı olduğu ve diş minelerinin boyun kısmında aşınmalar oluşturduğu bilinen bir gerçektir) kullanmanın ve bunu deterjan türevleriyle yapmanın kesinlikle zararlı olduğu düşüncesindeyim.
Burada bazı fotograflar var. Eğer ışık yanılmaları yoksa saatler belirgin şekilde eskimiş duruyor. Bu nedenle doğru temizliğin önemli olduğunu düşünüyorum.
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein