TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Otomatik Orient Nasıl Ayarlanır ?

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Otomatik Orient Nasıl Ayarlanır ?

Mesaj yakob » 04 Ara 2013, 11:14

Merhabalar

Orient day date modelini satın aldım, kullanma klavuzu ingilizce ve bir şey anlamadım

aldığım modele ait ingilizce kısım bu, ayarlarını nasıl yaparım,

Resim

birde dün akşam dikkatimi çekti, gece 11.45 gibi tarih dönmeye başladı ve 00.05 de tarih hemen değişti, ama gün göstergesi gece 02.00 gibi değişmeye başladı ve tam olarak ne zaman döndü bilmiyorum ama bir ara gece 04.00 gibi kalktığımda daha tam dönmemişti, sabah 07.00 de baktığımda tam dönmüştü, bu normal mi ?
Kullanıcı avatarı
yakob

Re: Otomatik Orient nasıl ayarlanır ?

Mesaj raven » 04 Ara 2013, 11:59

saatiniz hayırlı olsun. gün göstergesinin hareketi normal içiniz rahat olsun. :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj yakob » 04 Ara 2013, 13:29

raven yazdı:saatiniz hayırlı olsun. gün göstergesinin hareketi normal içiniz rahat olsun. :thumbup:

Teşekkür ederim,

kusura bakmayın ne demek istediğinizi tam anlayamadım.
Kullanıcı avatarı
yakob

Mesaj SeRxx » 04 Ara 2013, 13:42

Bu durum gayet normal, gün göstergesinin değişimi mekanizmaya bağlı olarak geç değişebiliyor.
yakob yazdı:birde dün akşam dikkatimi çekti, gece 11.45 gibi tarih dönmeye başladı ve 00.05 de tarih hemen değişti, ama gün göstergesi gece 02.00 gibi değişmeye başladı ve tam olarak ne zaman döndü bilmiyorum ama bir ara gece 04.00 gibi kalktığımda daha tam dönmemişti, sabah 07.00 de baktığımda tam dönmüştü, bu normal mi ?

Day-Date ayarına gelince: Tepeyi bir kez çekin, saat yönünde çevirince tarih değişir, saat yönünün tersine çevirince gün değişir. Tepeyi iki kez çektiğinizde ise saat ayarı yapabilirsiniz. Not olarak; bu işlemleri sabah saat 10'dan önce yapmanız daha sağlıklı olacaktır. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj yakob » 04 Ara 2013, 13:56

SeRxx yazdı:Bu durum gayet normal, gün göstergesinin değişimi mekanizmaya bağlı olarak geç değişebiliyor.
yakob yazdı:birde dün akşam dikkatimi çekti, gece 11.45 gibi tarih dönmeye başladı ve 00.05 de tarih hemen değişti, ama gün göstergesi gece 02.00 gibi değişmeye başladı ve tam olarak ne zaman döndü bilmiyorum ama bir ara gece 04.00 gibi kalktığımda daha tam dönmemişti, sabah 07.00 de baktığımda tam dönmüştü, bu normal mi ?

Day-Date ayarına gelince: Tepeyi bir kez çekin, saat yönünde çevirince tarih değişir, saat yönünün tersine çevirince gün değişir. Tepeyi iki kez çektiğinizde ise saat ayarı yapabilirsiniz. Not olarak; bu işlemleri sabah saat 10'dan önce yapmanız daha sağlıklı olacaktır. :thumbup:

Cevabınız için çok ama çok teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
yakob

Re: Otomatik Orient Nasıl Ayarlanır ?

Mesaj Modern60 » 03 Şub 2014, 23:34

Ama takvim değiştirirken mutlaka saat 12 yi geçin. Eğer ayarlarken saat 12 yi geçtiğinizde gün değiştiyse, saatiniz gece yarısından önce durmuş demektir. Bu zamanı geçtikten sonra saati bir kaç saat ileri alıp takvimi yeniden attırabilirsiniz. Bir mönemli konu daha: takvimi saat 22.00 ile 02.00 arasında değiştirmeyin. İyi günlerle kullanın.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj MrJingles » 24 Haz 2018, 21:47

Aldığınız Orient saatin mekanizması 46E40. Yukarıdaki görselde haftanın gününün nasıl ayarlanacağını anlatmış. Bu mekanizmada haftanın gününü akrep ve yelkovanı kullanarak değiştiriyoruz. Diğer mekanizmalardaki gibi akrep ve yelkovanı kullanmadan doğrudan kurma kolu üzerindeki bir bölmeden değiştirebilme özelliğine sahip değil. Değiştirmek için zamanı 4:00'a getirin böylece gün atmış olacak. İstenilen güne gelebilmek için sürekli olarak tam tur yani 24 saati tamamlayın ya da 4:00'a geldiğinde zamanı geri alıp 23:30'a getirin sonra tekrar 4:00'a alın. 24 saat olarak tam tur döndürmek yerine bu şekilde de ayarlanabilir.

Gün değişimi 22:45 gibi başlıyor ve 00:00'da atıyor. Haftanın günü ise 00:45'te başlar ve 03:15'te değişim tamamlanır.
Gerçek bir saat enerjisini pilden ve ışıktan değil sahibinden alır.
Kullanıcı avatarı
MrJingles

Mesaj MeraklıAdam » 28 Haz 2018, 02:47

MrJingles yazdı:Aldığınız Orient saatin mekanizması 46E40. Yukarıdaki görselde haftanın gününün nasıl ayarlanacağını anlatmış. Bu mekanizmada haftanın gününü akrep ve yelkovanı kullanarak değiştiriyoruz. Diğer mekanizmalardaki gibi akrep ve yelkovanı kullanmadan doğrudan kurma kolu üzerindeki bir bölmeden değiştirebilme özelliğine sahip değil. Değiştirmek için zamanı 4:00'a getirin böylece gün atmış olacak. İstenilen güne gelebilmek için sürekli olarak tam tur yani 24 saati tamamlayın ya da 4:00'a geldiğinde zamanı geri alıp 23:30'a getirin sonra tekrar 4:00'a alın. 24 saat olarak tam tur döndürmek yerine bu şekilde de ayarlanabilir.

Gün değişimi 22:45 gibi başlıyor ve 00:00'da atıyor. Haftanın günü ise 00:45'te başlar ve 03:15'te değişim tamamlanır.

Evet haklısınız, benimde bildiğim 46E40 mekanizmalarda haftanın gününü ayarlamak için akrep ve yelkovanı döndürmek gerekiyor ki değişsin. Ama benim anlamadığım neden, mekanizmaya günü değiştirmek için iki tane çark eklememiş ki kurma koluyla ayarlansın, yani bir iki çark eklemek o kadar zormu gelmiş yani, Orient burada mekanizmayı basite kaçırmış sanki, yani günlerini ayarlamak için devamlı akrepleri döndürmek pek doğru bir işlem değil bence, ama mecburiyetten yapacak bişey yok.
Kullanıcı avatarı
MeraklıAdam

Sonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 32 misafir

RGY Globak Golden Visa Yunanistan

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners