Haksızlığa uğruyorum!!! Sayın Sedir ve Clk, ne işe yarayacak, olmasın yapmasınlar, saçma, gereksiz demedim ya da quartzda zamanı tutuyor ne gereği var asla demedim. Anlamaya çalıştığım böyle bir makine yapmanın bizlere ne faydası var? Yazı olduğu için sanırım tonlama ve mimik eksikliğinden yanlış anlaşılıyorum, zaten ne gereği var düşücesine sahip olsam burada sizlerle aynı ortamda olmaz ve bunları konuşmazdık

, hele de gelişmeye karşı olsam bilgisayar ve interneti kullanarak bu mesajı zaten size yollamazdım, ek olarak çok meraklı olduğum bir konu olduğu için fazlasıyla da teknolojik gelişmeleri yakından takip ederim, imkanım dahilinde de sahip olup kullanmaya çalışırım.
Sayın Clk madem arabalardan gidiyoruz o zaman şöyle sorayım size, turbo icat edildi, diğer firmalar aynı sistemi aldı ufak farklarla supercharge, kompressor vs gibi isimlerle kendi ürünlerinde kullandı yani ileri atılan bir adım herkesin işine yaradı, aynı şekilde hava yastığı ilk olarak direksiyon göbeğinden çıkarken sektördeki diğer firmalar tarafından zamanla geliştirildi kullanılan patlayıcıdan, patlatıcı mekanizmaya, araç içinde bulunduğu konumlara kadar değişti, peki bu saatte kullanılan hangi teknoloji bizlere yansıyor ya da mekanik saatçiliği veya genel anlamda saatçiliği ileri götürüyor? Zaten yılda 2 tane üretiliyor e fiyatı da 1,5 milyon dolar hangi firma alıp içerisindeki hangi teknolojiyi kullanıyorda ileri götürüyor. Büyüklerin hemen hepsi kendi prestij ürünlerini üretmiyor mu, sürekli okyurouz, görüyoruz makineleri, şimdi bu lüks saatler üreten firmalar neden bir başkasının teknolojisini, tekniğini ya da parçasını kullansında prestijini lekelesin amaç prestij ise bir diğer durum ise zaten farklılığını ortaya koymak değil mi? E geriye kalanlarda zaten bu kadar karmaşık makineler üretmiyorlar hitap ettikleri kesim ve talep belli, daha düşük seviye içinse yukarıdaki "quartzda aynı işi görüyor" mantığı oturtulabilir, mutlaka ki bu kadar kesin çizgilerle ayrılmış bir tablo yoktur ortada ama sonuç olarak ben hala anlamış değilim.