TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sky Moon Tourbillon (Patek Philippe) Özellikleri Nelerdir?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Sky Moon Tourbillon (Patek Philippe) Özellikleri Nelerdir?

Mesaj Modern60 » 18 Nis 2010, 19:58

Ben teşekkür ederim. Böyle güzel paylaşımlar hepimize keyif verir. Bu güzel paylaşım alanını elektronik bir ortama kurmayı tasarlamış ve bunu başarıp 6 ayı devirtmiş olan genç dostlara ayrıca gönülden teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Zemberek » 30 Nis 2010, 01:12

Sayın Modern60, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler belirttiğiniz bağlantılardaki bir sayfada 4cm'e 9cm olduğu ve 1.1kg olduğu yazıyor, yani yüksek saatçilik tabir ettiğiniz bu ürünler, fiyatı konu dışı elbette, sadece firmaların prestiji ve milyoner kolleksiyoncular için mi üretiliyorlar? Çünkü 1.1kg ve onlarca özelliği ile bu tür saatlerin kullanımı zaten pratik görünmüyor. Neden yüksek saatçiliğin anası sayılıyorlar? Sektöre yaptıkları katkı nedir bu kadar karmaşık ve pahalı makineleri dediğiniz gibi yılda yalnızca 2 kişi alabiliyorsa? Çok uzattım örneğin Seiko Kinetic Drive çıktığında illâki diğer firmalar alıp tersine mühendislik ve geliştirme, değiştirme ile kendilerine ve sektöre fayda sağlıyorlar doğal olarak saat severlerede ama bunları zaten alan milyonerler de sayılı.
Kullanıcı avatarı
Zemberek

Mesaj Clk » 30 Nis 2010, 01:26

Zemberek, aslinda sordugun sorunun cevabi icin sayfalar lazim ama kisaca cevap vermeye calisayim. En basit örnek olarak otomobil'i alalim. Bugün en kötü otomobil bile ABS,ESP gibi elektronik donanimlar ile piyasaya cikiyor ve araclarin teknik verileri ve yol güvenligine büyük katkilarda bulunuyor. Peki asagi yukari ayni yol tutusa sahip bir araci sadece mekanik kullanarak mi yapmak daha zor yoksa elektronigin destegi ile mi?

Bu firmalarin amaci sadece saat sektöründe ki yerlerini saglama almak, prestijlerini korumak ve show yapmaktir. Böyle bir saati üretebilen firmaya herkes saygi duyar ve isten anlayan herkes bu markanin bir saatine sahip olmak ister. Sonucta Patek Phillipe kinetic tarzinda bir saat üretmis olsaydi Patek Phillipe olabilirmiydi?

Böyle bir saati üretmenin yüzlerce zor tarafi var. Ilki tüm bu fonksiyonlari tabiri caiz ise tilkilerin kuyruklarini birbirine degdirmeden o saat kasasinin icerisine sokmak ve calistirmak. Dizayn asamasinin yillar sürdügünü söyleyebilirim. Ikincisi deneme asamasi. düsün ki böyle bir mekanizmayi tüm parcalari ile ürettin haftalar boyunca bir araya getirdin kurdun calismiyor yada fonksiyonlardan birinde problem var. Haydi sil bastan... Emek, Sabir, Azim, Bilgi, Tecrübe, Mükemmellik, Kalite v.s. ne ararsan bu saatlerin icerisinde.

Sadece 2 kisi icin mi? Mükemmel herkes icin degildir zaten :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Zemberek » 30 Nis 2010, 03:30

clk yazdı:Sadece 2 kisi icin mi? Mükemmel herkes icin degildir zaten :)

Son cümleniz muhteşem oldu. Çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim ama kafamın kalın kaldığı kısım ne faydası var? Evet dediklerinizi anladım ve katılıyorum ancak hala anlayabilmiş değilim faydalarını. Patek bugün neden Patek olduğunu böyle bir saat üreterek anlatıyor doğru ama :lol: ne yalan söyleyeyim hala mantıklı gelmiyor.
Kullanıcı avatarı
Zemberek

Mesaj Clk » 30 Nis 2010, 07:06

Audi R8, AMG C63, E63, SL63 yada SL65, BMW M3, M5, MX 5 yada MX 6 gibi power araclarin en yogun satildigi ülkelerden bir tanesi amerika ve Amerika'da hicbir alanda arac ile 300 Km yapma sansi yok. Peki madem öyle, 500 HP'lik bir arac almanin ne mantigi var? Ureticiler en güclüsünü, en yüksek teknolojilisini, en komplikesini üretmek ister, müsterilerde bunlara sahip olmayi.

1.0 litre motorlu aracta gidiyor, otomatik saatte quartz gibi zamani tutuyor. O zaman 10 kat fazla para ödeyip otomatik saat almanin ne anlami var?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj sedir » 30 Nis 2010, 09:22

Eğer bu ne işe yarayacak düşüncesi dünyaya hakim olsaydı, ilerleme olmazdı.
Bu nedenle bu gibi emek ve fikir yoğun işleri yapanlara saygı duyuyorum.
Bugün sıradan tüketiciler için anlamsız olan buluş ve fikirler günü gelince herkesin kullandığı cihazlar olabiliyor.
Bunun örnekleri otomobillerde çok.
Güzel bir saat, iyi bir emek, bizim için anlamsız bir fiyat. Cümlenin son kısmı bizi ilgilendirmiyor. Ne derler "Allah sahibine bağışlasın".
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Zemberek » 30 Nis 2010, 09:51

Haksızlığa uğruyorum!!! Sayın Sedir ve Clk, ne işe yarayacak, olmasın yapmasınlar, saçma, gereksiz demedim ya da quartzda zamanı tutuyor ne gereği var asla demedim. Anlamaya çalıştığım böyle bir makine yapmanın bizlere ne faydası var? Yazı olduğu için sanırım tonlama ve mimik eksikliğinden yanlış anlaşılıyorum, zaten ne gereği var düşücesine sahip olsam burada sizlerle aynı ortamda olmaz ve bunları konuşmazdık :), hele de gelişmeye karşı olsam bilgisayar ve interneti kullanarak bu mesajı zaten size yollamazdım, ek olarak çok meraklı olduğum bir konu olduğu için fazlasıyla da teknolojik gelişmeleri yakından takip ederim, imkanım dahilinde de sahip olup kullanmaya çalışırım.

Sayın Clk madem arabalardan gidiyoruz o zaman şöyle sorayım size, turbo icat edildi, diğer firmalar aynı sistemi aldı ufak farklarla supercharge, kompressor vs gibi isimlerle kendi ürünlerinde kullandı yani ileri atılan bir adım herkesin işine yaradı, aynı şekilde hava yastığı ilk olarak direksiyon göbeğinden çıkarken sektördeki diğer firmalar tarafından zamanla geliştirildi kullanılan patlayıcıdan, patlatıcı mekanizmaya, araç içinde bulunduğu konumlara kadar değişti, peki bu saatte kullanılan hangi teknoloji bizlere yansıyor ya da mekanik saatçiliği veya genel anlamda saatçiliği ileri götürüyor? Zaten yılda 2 tane üretiliyor e fiyatı da 1,5 milyon dolar hangi firma alıp içerisindeki hangi teknolojiyi kullanıyorda ileri götürüyor. Büyüklerin hemen hepsi kendi prestij ürünlerini üretmiyor mu, sürekli okyurouz, görüyoruz makineleri, şimdi bu lüks saatler üreten firmalar neden bir başkasının teknolojisini, tekniğini ya da parçasını kullansında prestijini lekelesin amaç prestij ise bir diğer durum ise zaten farklılığını ortaya koymak değil mi? E geriye kalanlarda zaten bu kadar karmaşık makineler üretmiyorlar hitap ettikleri kesim ve talep belli, daha düşük seviye içinse yukarıdaki "quartzda aynı işi görüyor" mantığı oturtulabilir, mutlaka ki bu kadar kesin çizgilerle ayrılmış bir tablo yoktur ortada ama sonuç olarak ben hala anlamış değilim.
Kullanıcı avatarı
Zemberek

Mesaj drk » 23 Mar 2011, 20:37

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 62 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners