TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient Day Date SEVOJ003BY Karmaşası

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Orient Day Date SEVOJ003BY Karmaşası

Mesaj yakob » 26 Kas 2013, 18:46

Merhabalar

Otomatik mekanizmalı Orient Day Date modelini çok beğendim ve bu sitede buldum

http://www.saatciyim.com/tum-saatler.html?kelime=SEVOJ003BY

fakat, burada satılan orient ler Aslan Saat garantisinde değil ve aslan saat sitesinde bu model yok,

Aslan saat bu modelin artık üretilmediğini 2-3 yıl önce üretiminin durduğunu idda etmekte, Orient Japonya ya yazdığım mail de net bir cevap alamadım ve beni Aslan saate yönlendirdiler.

Sizce ne yapmalıyım, bu saati aslan saat dışındaki bir firmadan almak ne kadar güvenli olur, aldığım saat gerçekten orient mi yoksa taklit mi olur,

Resimleri yabancı forum sitelerinden aldım. Saat hakkında çok bilgi yok, kullananlar çok yorum yapmamış ve bu saatle ilgili açılan konular 2-3 yıllık.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
yakob

Re: Orient Karmaşası

Mesaj KKarakuş » 26 Kas 2013, 18:51

Merhaba , bu saat cumapazarlama da satılıyor olması lazım. Fiyat olarak düşündürebilir lakin Orient'in kalitesi tartışılmaz diyebilirim. :thumbup:
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj raven » 26 Kas 2013, 18:55

merhaba. aslan saatin stoklarında olmaması orjinal olmadığını göstermez. bu model bir çok sitede satılıyor ve fiyatlar arasında baya fark var. şık bir saat ve orjinal olduğunu düşünüyorum. :thumbup: garantisini hangi firma veriyor acaba?
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Re: Orient Day Date SEVOJ003BY Karmaşası

Mesaj ErsinGS » 26 Kas 2013, 19:04

mekanik saat sonuçta bizim ustalar gözükapalı 15 dakikada söker takarlar.
başıma geldide ondan biliyorum.
Usta singapurdan kargo ile gelip çalışmayan orient saatimi 15 dakikada yaptı.
Kullanıcı avatarı
ErsinGS

Mesaj Irenicus » 26 Kas 2013, 21:30

raven yazdı:merhaba. aslan saatin stoklarında olmaması orjinal olmadığını göstermez. bu model bir çok sitede satılıyor ve fiyatlar arasında baya fark var. şık bir saat ve orjinal olduğunu düşünüyorum. :thumbup: garantisini hangi firma veriyor acaba?

Muhtemelen Karpa'dır.
Do you cling to the past‚ or can you see through the pain?
Kullanıcı avatarı
Irenicus

Mesaj yakob » 27 Kas 2013, 09:19

Irenicus yazdı:
raven yazdı:merhaba. aslan saatin stoklarında olmaması orjinal olmadığını göstermez. bu model bir çok sitede satılıyor ve fiyatlar arasında baya fark var. şık bir saat ve orjinal olduğunu düşünüyorum. :thumbup: garantisini hangi firma veriyor acaba?

Muhtemelen Karpa'dır.

Evet Karpa garantili, Karpa nasıl bir firmadır ? Güvenilir mi ? Garanti konusunda sıkıntı yaşarmıyım ve en önemlisi orjinal ürün mü satıyor ?

Orient Japonya Karpa firmasının yetkili satıcıları olmadığını o yüzden ürünün orjinal olmama ihtimali olduğunu belirtti.

Aslan saat ise bu modelin artık üretilmediğini 2-3 yıl önce üretimin durduğunu ve fabrika stoklarında mevcut olmadığını belirtti,

Burda kafamda bir soru işareti var, 2-3 yıl önce üretimi duran bir model hala satılabiliyor peki üretimi olmayan bir saati nereden buluyorlarda satıyorlar ?

Bunlar orjinal fabrika üretimi olupda saatçilerin elinde kalan satılamayan ve Karpa firması tarafından ithal edilen saatlermi yoksa uzak doğu ülkelerinde üretilen taklit saatler mi acaba ?
Kullanıcı avatarı
yakob

Mesaj tachyon » 27 Kas 2013, 11:41

O saatin sahtelerini yapmak için kimse uğraşmaz. Sahte saat üretenlerin en çok üzerinde durdukları husus markadır. Saat sahte olsa, adam datejust homage saat yapmış üzerine Orient'mi yazar yoksa Rolex'mi? Zaten aldıktan sonra bir saatçiye gösterirseniz üzerinde inhouse Orient mekanizma olduğunu görürsünüz. Bu ürünler Karpa yada başka ithalatçının saatleri, garanti verdikten sonra firması önemli değil.
Kullanıcı avatarı
tachyon

Mesaj yakob » 27 Kas 2013, 12:04

tachyon yazdı:O saatin sahtelerini yapmak için kimse uğraşmaz. Sahte saat üretenlerin en çok üzerinde durdukları husus markadır. Saat sahte olsa, adam datejust homage saat yapmış üzerine Orient'mi yazar yoksa Rolex'mi? Zaten aldıktan sonra bir saatçiye gösterirseniz üzerinde inhouse Orient mekanizma olduğunu görürsünüz. Bu ürünler Karpa yada başka ithalatçının saatleri, garanti verdikten sonra firması önemli değil.

cevabınız için teşekkür ederim,

bu saati alırsam uzun yıllar kullanabilir miyim ?

Orient malzeme kalitesi nasıldır ? Bir kaç sene sonra kaplaması falan çıkar mı ? Deforme olur mu ? indekslerdeki taşlarda gevşeme düşme vb gibi sorunla olur mu acaba ?

Saati en az 10 yıl kullanmak istiyorum.
Kullanıcı avatarı
yakob

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] ve 129 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners