TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

2000-4500 TL Bütçeli Otomatik Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

2000-4500 TL Bütçeli Otomatik Saat Önerisi

Mesaj Roberto36 » 22 Kas 2013, 02:55

Merhaba, inşallah bu yaz damat oluyorum ve önceden model belirlemek adına nişanlımla damat saati arayışlarına girdik.

Öncelikle çok fazla saatim var ama bu zamana kadar hep saatleri dıştan sevdim veya teknolojilerini (örn: seiko kinect) sevdim. Bu foruma üye oldum çünkü bu fiyatlara pilli saat yok gibi birşey ve nişanlımı bütçeyi düşürmeye razı edemedim. Otomatiklere yabancıyım, ve araştırınca geri kalmaları, bakım istemeleri bende bir önyargı oluşturdu. Gittiğimiz yerlerde bize getirirsiniz ücretsiz bakıma yollarız iki yılda bir dendi ama hiç inanmadım, ben saati aldıktan sonra kesin ücretlenir o bakım :D

Hammadde olarak beklentilerim aslında safir camlı, titanyum kasalı ve kordonlu olması ama onuda bulamadım otomatiklerde. Titanyum kordon neden yok anlamadım.

Neyse baktım burada işin uzmanları var belki bu önyargımı kırarsınız yada otomatik olmayan bir saat aklıma sokarsınız, işte şimdiye kadar seçtiğim modeller :

https://www.saatvesaat.com.tr/saat/Hamilton/HM32606855/PD
https://www.saatvesaat.com.tr/saat/Hamilton/HM32766513/PD
https://www.saatvesaat.com.tr/saat/Hamilton/HM37715535/PD

Kolumda en çok güzel duran buydu ama pazarlıkla bütçeyi az biraz aşıyor:
Çelik kordonlu hali: http://www.hediyesaati.com/urun/longines-l26934786/
Deri kordonlu hali: http://www.konyalisaat.com.tr/urun/longines-l2-693-4-78-2/

Dipnot: Teknoloji manyağı olarak hiç buralara girmeden araştırmadan önce Seiko astron'daydı gözüm ama tasarımını hiç beğenmedim ve fiyatda pilli saat için uçuktu (Longines ile aynıydı). Sizin tekliflerinize de açığım. Almışken beni mutlu edecek bir tercih yapmak istiyorum.
Kullanıcı avatarı
Roberto36

Re: Pahalı saat önerisi (2000-4500 arası)

Mesaj fartini » 22 Kas 2013, 08:44

Naçizhane tevsiyem,alacağınız saati saatçilerden alınız,ben her zaman sirkeciyi tercih etmişimdir...
Markaya gelecek olursak;Maurice lacroix,Longines ve Tagheuer...
Kullanıcı avatarı
fartini

Re: Pahalı saat önerisi (2000-4500 arası)

Mesaj vmetin » 22 Kas 2013, 09:37

Normalde bu paraya saat almayın yazıktır derdim. Ama evlilik konusu farklı,

1- Düğünde alınan saatin hatırası olacağından değerli bir saat almak

2- Düğünde alınan saatin nasıl olsa manevi değeri olacağından maddi değeri oraya harcamadan bi Seiko alıp geçebilirsiniz ( aman Allah'ım seiko tavsiye ettim) hem seiko kalıcı olacaktır.

Bahsettiğiniz fiyat aralığında titanyum bilezikli saatler var, ilk aklıma gelen Oris diver 1000m titanyum
Kullanıcı avatarı
vmetin

Re: 2000-4500 TL Bütçeli Otomatik Saat Önerisi

Mesaj SeRxx » 22 Kas 2013, 11:39

Evlilik için şimdiden tebrikler :champ:

Hamilton'ları kafanızdan direkt silmenizi tavsiye ediyorum, o fiyatları kesinlikle hak etmiyor :thumbup:

Alternatif olarak, Frederique Constant Maxime serisini tavsiye ederim :thumbup:

Resim
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj vmetin » 22 Kas 2013, 11:51

Resim titanyum ve titanyum bilezikli :thumbup:
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj Roberto36 » 22 Kas 2013, 12:14

Orislere bu haftasonu bakacağım ama longines hdyroconquest e benziyorlarsa sanki kaba bulacağım bileğimde (suç kesinlikle saatde değil benim bilekte :lol: )

Frederique Constant hiç dikkatimi çekmemişti ona da bakacağım.

Hamilton neden etmez dediniz? Bu arada saat&saat de peşin alınınca etiketten %50ye kadar düşüyorlar o zaman fiyatlar çok uygunlaşıyor. Burada okumuştum Tr piyasasından çekiliyor uygun fiyatlar veriyorlar diye ondan gittim baktım zaten :champ:
Kullanıcı avatarı
Roberto36

Mesaj asymptote » 22 Kas 2013, 12:29

Hamilton almanın tam zamanı Roberto, beğendiğiniz bir model varsa kaçırmayın derim.. ;)

Yalnız linkte verdiğiniz fiyatlar pahalı. SaatveSaat mağazalarını gezin ve vitrinde görüp deneyerek alın. Gerçek etiket fiyatı üzerinden yüzde elli indirimli olanları tercih edin, yukarıdaki modellerin fiyatları Serxx'in de dediği gibi biraz uçuk..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj raven » 22 Kas 2013, 16:00

asymptote'a kulak ver :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 125 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners