TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Arlon P.Moser İmzalı Köstekli Saat Bilgi

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Arlon P.Moser İmzalı Köstekli Saat Bilgi

Mesaj shaci26 » 01 Kas 2013, 15:38

elimde bulunan bir diğer saat ise arlon marka ve sanırım p.moser imzalı.
bu saat hakkında da fikirlerinizi ve bilgilerinizi almak isterim. orjinalmidir? ne zaman nerde üretilmiştir?

bu saatte kurmalı ve çalışıyor ve üzerinde çeşitli numaralar (199427) ve semboller bulunmakta

saygılarımla

Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
shaci26

Re: arlon p.moser imzalı köstekli saat

Mesaj trenton » 01 Kas 2013, 23:54

Kasa üzerindeki 84 damgasından saatin gümüş ve muhtemelen Rus pazarına üretildiğini söyleyebilirim. Moser ailesi saatçilik ve ticaret konularında oldukça eski bir geçmişe sahiptir. Avrupa'da ve Asya'da (özellikle Çarlık Rusyası, Japonya, Çin ve İran'da). Poul Moser de işte bu aileden gelen İşviçre- Bienne/Biel'de 1900'lerin başlarında üretim yapan bir saat ustasıdır. Johann Heinrich Moser ile yani H.Moser & Cie şirketinin kurucusu ile de akrabalar. Fakat Arlon ile nasıl bir bağları var çözemedim :?: Saatin Makinasının fotoğraflarını paylaşırsanız daha fazla yardımcı olabilirim.
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Re: Arlon P.Moser İmzalı Köstekli Saat Bilgi

Mesaj shaci26 » 02 Kas 2013, 00:53

saatin makina resimlerinide şimdi ekledim. belirtmek istediğim nokta makinanın üzerinde camdan bir koruma kapağı daha var. ve makinayı koruyan arka kapağın üzerindede yine 84 lü bir sembol ve seri numarası bulunmaktadır.

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
shaci26

Mesaj ankerhemmung » 02 Kas 2013, 03:59

Sayın Trenton burada Paul Moser saatin makinasından çok kasası ile ilgili sanırım. Aslında kapaktaki bu şey aynı zamanda saat kasaları, parçaları ve makinaları üreten İsviçre Biel'deki Paul Moser firmasının bir logosu. Saatin kadranındaki marka olarak Arlon ise 50'li yılların bir isviçre markası olsa gerek. Arlon marka demiryolu cep saatleri ve kol saatleri de görmüştüm. 50-60'lı yılların Nacar'larına, Hislon'larına benzeyen saatlerdi. Arlon marka arkası tren veya TCDD kabartmalı open face cep saatleri görmüştüm ama HunterCase (savonette) bir arlon hiç görmemiştim. Sayın Trenton, saatin kapağında 925 ya da 935 gümüş damgası da var. 84 damgası hakkında daha geniş bilgi verirseniz memnun olurum Rusya'ya üretilen saatlerde gümüş damgası mıdır bu 84?
Shaci arkadaş ise hep kapaklardaki numaraları yazıyor ki, bu numaralar makinanın seri numarası olmadığı için saatin üretim yılı ya da markası vb. hakkında pek bir bilgi vermezler. Selamlar...
"İNSANA SIR OLANI GÖRDÜĞÜM DEMLER OLDU"
Kullanıcı avatarı
ankerhemmung

Mesaj trenton » 02 Kas 2013, 10:44

Merhaba Ankerhemmung,
Kasanın ayar damgası 0.825'tir bu da Rus ayarına göre 84'e denk geliyor. Kasa üzerindeki "art nouveau" stili kartuş içinde yazılmış olan Poul Moser mührüne bakacak olursak bana anımsattığı ilk şey George Favre-Jacot yani Zenith firmasının kurucusunun rus pazarına özel ürettiği saatlerin kasalarında bulunan damgadır yani 1900'lerin başlarında P. Moser firmasının da benzeri bir damga kullanması muhtemel bir durum. Buradan bir fikir yürütecek olursak;
1- 1917 de gerçekleşen ve Çarlık rusyasının yıkılmasına neden olan ekim devrimi, bir süre Rusya'yla olan ticari ilişkiler korunmuş olabilir...
2- Favre- Jacot marka mühürlü kasaların 1911 yılından sonra görülmemesi, Zenith ismini alıyor firma. Kullanılan damgaya tekrar gelecek olursak yazının başında da belirttiğim gibi; 1920'lere doğru artık sönükleşen art nouveau akımının izlerini taşır her ikisisinde de.
3- Poul Moser firmasının 20. yy Başında aktif oluşu,
durumları da düşünülünce zaten benim ima ettiğim saatin kasa ve kadran/makina özelliklerinin dönem olarak birbirini tutmayışı anlaşılıyor. Poul Moser İsviçreli belli segmentlerde ve iyi/kaliteli makinalar üreten pek çok saat şirketiyle alışverişi olan bir firmadır. Ama satılan makinalar üstünde marka mührü bulunmaz sadece "Swiss Made" mührünü görebiliriz. Arlon ise farklı bir markadır ve P. Moser firmasi ile herhangi bir bağı yoktur. Zaten benim aralarındaki bağı sorgulamamın nedeni işte bunlardan dolayıdır. Kasa ve makina seri numaraları ingiliz ve isviçre yapımı pek çok saatte aynıdır, belki bu yönde bir duyum aldıysa ondan kasa seri numaralarını yazmış olabilir.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Mesaj shaci26 » 02 Kas 2013, 15:14

Verdiginiz bilguler icin tesekkur ederim. Saatin degeri nedir? Nerde nasil satabilirim?
Kullanıcı avatarı
shaci26

Mesaj trenton » 02 Kas 2013, 15:31

Değeri konusunda pek ümitlenmeyin fazla bir şey edeceğini sanmam. En fazla 150, bir ihtimal 200 lira eder, kasası gümüş olduğu için...
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 34 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners