TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient / Seiko Dalgıç Saati Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Orient / Seiko Dalgıç Saati Tavsiye

Mesaj 2fast4u » 26 Nis 2010, 11:20

seiko monster serisi bulabilirsen mantikli bir secim olur.Birde citizen in scuba serisine goz gezdirebilirsin.Seiko nun scuba modelleri ile birebir kaliteli modelleri var .Benim imzadaki kod numarasi ile bakabilirsin
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj cyrano » 26 Nis 2010, 14:43

İzmir'de oldukça eski olduğunu tahmin ettiğim (bence en az 50 yıllık) bir saatçi dükkanında bu Seiko modelinden bir kaç tane gördüm. Fiyatılarının 200 TL olduğunu öğrendim. Saatlerin kutusu yoktu (bence çok önemli değil), ayrıca üzerinde saatin kod numarası/modeli yazan ve saatin kordonuna iple bağlı olan zımbırtı, bir de arka kapaktaki mavi jelatini yok. Saatler konusunda henüz yeterli bilgi ve tecrübeye sahip değilim ama bu saydığım nedenlerden ötürü saatlerin orjinalliğinden şüphe ettim. Sizin fikriniz nedir?
Kullanıcı avatarı
cyrano

Mesaj sifujack » 26 Nis 2010, 15:40

bende izmirdeyim o saatleri nerede gördünüz bana söylerseniz gidip bakıp gerçekmi sahtemi söyleyebilirim,ancak ref etiketi ve jelatini yoksa gerçekse bile 2.el olması kesin gibi görünüyor,ancak saatin hiçbiryeri çizik değilse yeni üretim tarihi varsa bilemem ,kaçak olduğuiçin ucuz ve kolda getirmek için etiket vs sökülmüş olabilir
evet seikoların nadiren sahtesi var ama gerçeği bile ucuz olduğundan sahtesi çok kalitesiz ve ucuz görünümlü olur görünümünden sahteliği anlaşılır,ve belki de sahtemi gerçek mi anlamanın en iyi yolu saat çalışırken saati geriye ayarlamaya kalkınca saniye kolu geriye deoğru gidiyorsa duraklıyorsa makine gerçek diyebilirim ancak bunu çin makinelerininde bu hareketi yapmadığını varsayarak söylüyorum
le Turc genereux
Kullanıcı avatarı
sifujack

Mesaj cyrano » 26 Nis 2010, 18:00

Tam yerini nasıl tarif edebilirim bilmiyorum ama Basmaneden Yenişehire doğru giden yolda, Kapılarda ki Özel İzmir Hastanesi'ne varmadan önce sol tarafta küçük bir dükkan. Zaten ben de o hastaneden çıkıp Basmane yönünde ilerlerken tesadüfen gördüm bu dükkanı, yoksa o mevkide saat aramak aklıma gelmezdi :) Bu modellerden 4 adet vardı dükkanda. İnşallah incelemenizin sonuçları olumlu olur diye ümit ediyorum. Bu arada vitrinde 2. el Zenith, Serkisoff vb. cep saatleri, içerde de bazı 2. el -özellikle vintage- kol saatleri var onları da incelemeyi unutmayın derim.
Kullanıcı avatarı
cyrano

Mesaj sifujack » 26 Nis 2010, 19:27

saatimi almadan önce haberim olsa mutlaka gider bakar belkide oradan saat alırım fakat basmeneye işim olmadığı sürece gidip bakmam zor olacak ancak şu modeli gördüyseniz bir ara gidip bakarım

Resim

ve eğer şu modelden gördüyseniz aynısı bende olduğundan kesin olarak gerçekmi sahtemi söyleyebilirim

Resim

benim oraya ne zaman gitme fırsatım olur bilmiyorum ,belki bu hafta belkide 1 ay sonra , oyüzden bu aralar eğer oradan almayı düşünüyorsanız birkaç saatçiye aldığınız saati göstermeniz yararlı olur ve açık açık orjinalliğini sormanız ,olumsuz görüş veren olursa iade alacağını garanti ediiyorsa öyle alın derim ayrıca saatlerden arkası cam kapaklıolan varsa içindeki makineleri tanıma şansınız var şöyle:googleye 7s26 ve 7s36 yazıp aratınca çıkan resinmlerde makineleri göreceksiniz ,eğer saatlerdede tamamı aynı görünümdeyse orjinaldir
le Turc genereux
Kullanıcı avatarı
sifujack

Mesaj cyrano » 26 Nis 2010, 21:48

Bu dükkanda sadece SKX007K modeli var (4 adet), arka kapak cam değil o yüzden mekanizmayı göremiyorum. Verdiğiniz bilgiler ışığında bir kez daha araştırma yapacağım. Teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
cyrano

Mesaj Bond » 26 Nis 2010, 22:13

Forumda aradığın saat satılıkta var yukarıda link vermiştim hatta sifujackte o üyemizden almıştı yanlış hatırlamıyorsam. Saatin Ebay fiyatı belli zaten. Bencede dikkat edin, ingilizceniz varsa size bir link veriyorum incelemen çok faydalı olacaktır. Sorduğun modelin sahtesi nasıl zamanında alınmış ve orjinali ile karşılaştırılmış görebilirisin.

:arrow: http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=56703

Tüm bunların ötesinde ülkemizde aradığın modeli bulamıyorsan yada aracılara güvenemiyorsan, ebayde referansı iyi güvenilir bir satıcıdan direk olarak yada ülkemizden başka beğeneceğin benzer bir modeli faturalı ve garantili olarak almanı tavsiye ederim.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj cyrano » 26 Nis 2010, 23:42

Teşekkür ederim Bond. Kıt ingilizcemle eğer yanlış anlamadıysam watchuseek forumunda yapılan karşılaştırmada; sahte olanın fosforunun çok az ya da hiç olmadığı, bezelin iki yönde de döndüğü, saat 6 indisinin alt tarafında orjinalinden farklı bilgilerin yazıldığı, arka kapaktaki çentiklerin orjinalindekinden küçük olduğuna dikkat çekilmiş. Bu bilgiler doğrultusunda bir inceleme yapmayı planlıyorum. Saati almasam da bu iyi bir tecrübe olabilir benim için.
Kullanıcı avatarı
cyrano

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: adamentium ve 137 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners