Triton » 11 Eki 2013, 14:40
Asymptote, yazdıklarının mvurucu arkadaşımızla ilgili olan bölümüne katılıyorum.
Forum paylaşmaya ve doğru şekilde açıklamaya yönelik olmalı, incitici ifadelerle hakim olmaya değil...
Sn. vb gibi ifadeler kullanmak yerine birbirimize ve fikirlere karşı yeterince saygı göstermek yeterli olacaktır.
Ancak kusuruyla severim bölümüne katılmıyorum. Örneğin kusuru olan hiçbir şeyi bilerek almayı sevmiyorum.
Nasıl bir ürün olursa olsun. Ben yalnızca markası için almadığım dan, teknik olarak kabul edilir boyutta da olsa kusurlu olandan rahatsız oluyorum. Bu konuda gereksiz detaylandırmak başka bir başlıkta beni de sıkıntıya soktuğu için uzatmak anlamsız.
Özellikle saat gibi bir üründe, hele bu fiyat klasmanında nedeni ne olursa olsun kusurlar min düzeyde olmalıdır.
Örneğin bendeki 14060 Submariner ın bilezik kilit sistemi hiç de bu klasmandaki bir saate yakışmıyor. Son derece basit ve takılı olduğu parçayı çizerek bir iz yaratıyor. Ben kusur diye buna derim.
Zaten Rolex de bunun farkındaki yeni bilezik tasarımıyla bu işi hallettiler.
Kişisel sohbette bir forum arkadaşımın, ben işin tekniği hakkında her türlü fikri veririm ama magazin yapmakta başarısızım sözünü hatırlayarak, bu işi yalnızca, tabiriyle "geyik" yapmaktan ibaret görmemek ve magaziniyle kısıtlı kalmamak daha iyi olacaktır gibi bir sonuç çıkıyor...
Örneğin kişisel amacım bilgiçlik taslamak değil eriştiklerimin bir kısmını belki ilgilenenler de olacaktır anlayışıyla genele yaymaktır...
Forumu paylaşılır kılan kolumuzdaki saat ya da saatler değil, her seviyede bu işe olan ilgimiz olmalıdır diye düşünüyorum....
Bu arada CLK son zamanlarda hiç yazmıyor, nedeni var mı?
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein