TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Saatlerde Kadran Kısmında Basıklık

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Saatlerde Kadran Kısmında Basıklık

Mesaj mvurucu » 11 Eki 2013, 13:29

Verdiğiniz bilgi için teşekkürler

Aslında çizdiğim kesit çok amatördü, dediğiniz gibi kolların takılı olduğu mil kadranın altından mekanizmadan geliyor ben sadece görünüşü canlandırabilmek için çizdim

ayrıca bende asla kusurlu olduğunu düşünmüyorum

bulduğum en doğru açıklama enamel boyanın bu kesim noktalarındaki hafif eğimde oluşturduğu etki..
ben de sizinle tamamen aynı düşünüyorum ve bunun bir sorun olmadığını biliyorum
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj asymptote » 11 Eki 2013, 13:46

Öncelikle mvurucu foruma dün kayıt olmuş ve üçüncü ya da beşinci mesajında bir markayı hedef alarak ona laf giydirme amaçlı konu açmış bir arkadaşımız değil. Dolayısıyla yazdıklarına cevap verirken üslubumuz da buna uygun olmalı diye düşünüyorum. Forumda malum marka için oluşmuş aşırı bir hassasiyet var. Her zaman guard hazır.. Burada büyük olasılıkla geyiğe sarıyorsunuz ama o da artık pek eğlendirmiyor beyler, çok tekrarlandı çünkü.. ;)

Konuyla ilgili de birkaç şey yazalım madem: Çok fazla araştırmadım, teknik detaylarını da bilmiyorum ancak çok da önemsemiyorum, zira ben saatleri kusurlarıyla severim. Kusur eğer saatin asli işlevini sekteye uğratmıyorsa ve estetiğine çok zarar vermiyorsa saatle birlikte o kusuru da sahiplenmekten yanayım..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mvurucu » 11 Eki 2013, 13:53

asymptote yazdı:Öncelikle mvurucu foruma dün kayıt olmuş ve üçüncü ya da beşinci mesajında bir markayı hedef alarak ona laf giydirme amaçlı konu açmış bir arkadaşımız değil. Dolayısıyla yazdıklarına cevap verirken üslubumuz da buna uygun olmalı diye düşünüyorum. Forumda malum marka için oluşmuş aşırı bir hassasiyet var. Her zaman guard hazır.. Burada büyük olasılıkla geyiğe sarıyorsunuz ama o da artık pek eğlendirmiyor beyler, çok tekrarlandı çünkü.. ;)

Konuyla ilgili de birkaç şey yazalım madem: Çok fazla araştırmadım, teknik detaylarını da bilmiyorum ancak çok da önemsemiyorum, zira ben saatleri kusurlarıyla severim. Kusur eğer saatin asli işlevini sekteye uğratmıyorsa ve estetiğine çok zarar vermiyorsa saatle birlikte o kusuru da sahiplenmekten yanayım..

:thumbup: :thumbup:
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj Triton » 11 Eki 2013, 14:40

Asymptote, yazdıklarının mvurucu arkadaşımızla ilgili olan bölümüne katılıyorum.

Forum paylaşmaya ve doğru şekilde açıklamaya yönelik olmalı, incitici ifadelerle hakim olmaya değil...

Sn. vb gibi ifadeler kullanmak yerine birbirimize ve fikirlere karşı yeterince saygı göstermek yeterli olacaktır.

Ancak kusuruyla severim bölümüne katılmıyorum. Örneğin kusuru olan hiçbir şeyi bilerek almayı sevmiyorum.

Nasıl bir ürün olursa olsun. Ben yalnızca markası için almadığım dan, teknik olarak kabul edilir boyutta da olsa kusurlu olandan rahatsız oluyorum. Bu konuda gereksiz detaylandırmak başka bir başlıkta beni de sıkıntıya soktuğu için uzatmak anlamsız.

Özellikle saat gibi bir üründe, hele bu fiyat klasmanında nedeni ne olursa olsun kusurlar min düzeyde olmalıdır.

Örneğin bendeki 14060 Submariner ın bilezik kilit sistemi hiç de bu klasmandaki bir saate yakışmıyor. Son derece basit ve takılı olduğu parçayı çizerek bir iz yaratıyor. Ben kusur diye buna derim.

Zaten Rolex de bunun farkındaki yeni bilezik tasarımıyla bu işi hallettiler.

Kişisel sohbette bir forum arkadaşımın, ben işin tekniği hakkında her türlü fikri veririm ama magazin yapmakta başarısızım sözünü hatırlayarak, bu işi yalnızca, tabiriyle "geyik" yapmaktan ibaret görmemek ve magaziniyle kısıtlı kalmamak daha iyi olacaktır gibi bir sonuç çıkıyor...

Örneğin kişisel amacım bilgiçlik taslamak değil eriştiklerimin bir kısmını belki ilgilenenler de olacaktır anlayışıyla genele yaymaktır...

Forumu paylaşılır kılan kolumuzdaki saat ya da saatler değil, her seviyede bu işe olan ilgimiz olmalıdır diye düşünüyorum....

Bu arada CLK son zamanlarda hiç yazmıyor, nedeni var mı?
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj asymptote » 11 Eki 2013, 14:54

Ben saatin fonksiyonlarını ve kullanımını etkilemeyen basit ve önemsiz kusurları kast etmiştim. Ancak bu tarz kusurları kabul etmeyenler de olabilir, ki çoğu kimse kabul etmez zaten. Önemli olan kusurları ben de kabul etmem. Mesela Tissot Visodate'in kurma tepesi kasaya çok sağlıklı oturtulmamış, dolayısıyla saatin bir sızdırmazlık problemi var ve ben bu kusurdan rahatsızım.. ;) Diğer taraftan bendeki UHR marka saatin rotoruna marka logosu tam ortalanmadan basılmış, ama bu ufak kusur saati gözümde daha sevimli hale getiriyor, bir anlamda unique yapıyor.. :) ;)
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Triton » 11 Eki 2013, 15:03

Senden bir şey daha öğrendim. Visodate programımda idi. Üzerini çiziyorum. :(

UHR fena durmuyor. Bunda ki mekanizma nedir? Görüntü ETA 2824-2 yi andırıyor...
En son Triton tarafından 11 Eki 2013, 15:12 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj mvurucu » 11 Eki 2013, 15:07

Triton yazdı:
UHR fena durmuyor. Bunda ki mekanizma nedir?

Alaman fenninin son harikası abi:)
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj Triton » 11 Eki 2013, 15:14

Almanlar la İsviçreliler zaten iyi anlaşıyorlar... ;)
Kullanıcı avatarı
Triton

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 69 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners