TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Rolex Saatlerde Kadran K覺sm覺nda Bas覺kl覺k

Saat Mekanizmalar覺 ve Teknik Bilgiler Konusunda Payla覺m B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Mekanizmalar覺 B繹l羹m羹nde Bir癟ok Mekanizma reticisi Firman覺n Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detayl覺 Fotoraflar覺 ile Ulaabilirsiniz. Ayr覺ca Saatlerde Kullan覺lan Teknolojileri A癟覺klayan Detayl覺 Bilgilendirme Konular覺n覺 Okuyabilirsiniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Saatlerde Kadran K覺sm覺nda Bas覺kl覺k

Mesaj onuratamer » 09 Eki 2013, 14:20

mvurucu yazd覺:
ben sadece meraktan detim konuyu 癟羹nk羹 b羹t羹n ingilizce forumlarda insanlar ya fark覺nda deil ya da okuduunda farketmi
hatta dalga ge癟iliyor kadrandaki su gitsin diye gider yapm覺lar diye

Kadrandaki su esprisi cok iyiymis :D

Benim Sub'da da var, hic rahatsiz etmiyor, zaten kadranda isik oyunu olmayinca sikiliyorum, bu hic degilse azicik isik oyunu yapmama yardimci oluyor.

Yakin zamanda aldigim iki Omega sonrasinda (detayli inceleme - kiyaslama yapacagim) gunlerdir Rolex vs Omega karsilastirmalari okuyorum, her iki markadan saate de sahip olunca buyuk bir zevkle okunuyor atismalar. Bu konuyu da okuyunca direkt aklima gelmedi degil konuyu Rolex-Omega kiyaslamasina cekmek (tam pimi cekilmis bomba oluyor) ;) Saka bir yana bu segmentte elbette ufak tefek hatalar oluyor, ama bu durumun bir defodan cok uretim metodunun getirdigi sonuc oldugunu dusunuyorum.
Kullan覺c覺 avatar覺
onuratamer

Kay覺t: 16 May 2011, 18:13

Mesaj raven » 09 Eki 2013, 18:33

ben sadece meraktan detim konuyu 癟羹nk羹 b羹t羹n ingilizce forumlarda insanlar ya fark覺nda deil ya da okuduunda farketmi
hatta dalga ge癟iliyor kadrandaki su gitsin diye gider yapm覺lar diye

g羹zel espri :)
D羹羹n羹yorum 繹yleyse var覺m, d羹羹nemiyorum 繹yleyse mal覺m!
Kullan覺c覺 avatar覺
raven

Ya: 54
Kay覺t: 26 Nis 2013, 19:31

Mesaj 2fast4u » 09 Eki 2013, 19:16

Sn triton merak ettim bilmediginiz bir konu varmi
The world is yours .
" serial flipper"
Kullan覺c覺 avatar覺
2fast4u

Kay覺t: 11 Ara 2009, 11:50

Mesaj Triton » 09 Eki 2013, 23:10

2fast4u yazd覺:Sn triton merak ettim bilmediginiz bir konu varmi

Tabii var. 襤lgi alan覺m d覺覺nda olanlar... Kukusuz senin 癟ok daha fazla bilgi sahibi olduun bir癟ok konuda benim bildiklerim daha k覺s覺tl覺 olabilir.

Asl覺nda iyi bir dinleyiciyim dir. iyi de arat覺r覺r覺m. herhalde sen 007 Nolu Tiger da 繹len, 襤ngilizlerin ad覺na belgesel yapt覺klar覺 dahi bir tank komutan覺n覺n ve ekibinin mezar覺n覺 ziyaret etmek ve an覺 defterine yazmak i癟in 200 km den fazla yol yapmaz ve yar覺m g羹n harcamazd覺n?

Resim

http://www.youtube.com/watch?v=GcL_Z4Gx11I

http://www.youtube.com/watch?v=pwu411otz4U

"I went to the D-day 60 yrs Anniversary in 2004. There I also visited the german cementary and found Wittmanns grave. There were lots of flowers and candles (with light) around it. Also there was a card from an american world war 2 tank veterean. I couldn織t help嚜 but looking what he had written. It just said: "My deepest respect". It gave me the goosebumps!"

http://www.youtube.com/watch?v=QhA51aL6euQ

http://www.youtube.com/watch?v=NgvXZ9WkasU

Forum payla覺mlar olursa g羹zelleir. Yoksa baz覺 motosiklet forumlar覺na d繹ner, i tenekede tavuk muhabbeti gibi olur. Teknik payla覺m da ilgiliyim ama forum g覺rg覺r覺 yapmakta baar覺l覺 say覺lmam.

K羹癟羹k yatan itibaren mekanik sevdam var ve s覺rf 繹renmek i癟in bisiklet den balayarak her t羹r ta覺t arac覺n覺n mekaniine elim girmitir.

19 ya覺ndan beri a覺r vas覺ta ehliyetim var. Deniz de de ehliyet sahibiyim. Hava alanlar覺nda kullan覺lan yang覺n s繹nd羹rme kamyonlar覺 dahil her t羹r ta覺t arac覺n覺 ve silindir dahil i mk sini kulland覺m.

Zaman zaman rektifiye yapan motor ustalar覺n覺n yan覺na oturup bir motor nas覺l toplan覺r ya da talanm覺 krank nas覺l yataklara oturtulur ve 繹l癟羹l羹r ya da turbonun 繹mr羹 nas覺l uzat覺l覺r gibi bir癟ok insan覺n hi癟 ilgisini 癟ekmeyecek konular覺 zevkle takip ederim.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

rnein ben b繹yle bir konu a癟m覺 olsam derdim ki, Rolex saatlerin kadranlar覺nda merkezde belli belirsiz bir ovallik hissettim, acaba bunun teknik nedeni ne olabilir?

Bu hatad覺r demek i癟in 癟ok daha az sebep olduuna bahse girebilirim.... Her ne kadar baz覺 g羹zel teknik deerlendirmeler olsa da....

Bu i orta 癟ada yap覺lm覺 bir tabloyu incelemek gibidir. Hakim k羹lt羹r Louvre da Mona Lisa ya bakt覺m demek i癟in 繹n羹nde fotoraf 癟ektirir. Ama bir sanat ve resim merakl覺s覺 her tabloyu Mona Lisa gibi deerlendirir. Ressam覺n tekniine, kullan覺lan malzemelere ve kompozisyona bakar, bunlardan zevk al覺r.

O g羹ruhun fotoraf覺n覺 da buraya koyar覺m. Biz de belgesiz at覺 yok 8-)

Resim

Resim

Benim kendimce yapmaya 癟al覺t覺覺m teknik payla覺md覺r. Hatam varsa yaz覺n, 繹z羹r dilerim. Ama magazin yaparak deil arat覺rarak yap覺n ki hakk覺m覺z yenmesin...

Bu arada forum sayesinde hem saat profesyonelleriyle tan覺mak f覺rsat覺 buluyorum "Cengiz Usta", hem de asymptote gibi bu konuda yolumu belirlemekte 癟ok faydal覺 olan arkadalarla ve d羹zeyli insanlar覺n yazd覺覺 bir forumda yaz覺m覺 oluyorum.

Daha ne olsun?
En son Triton taraf覺ndan 10 Eki 2013, 01:48 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 2 kere d羹zenlendi.
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
Triton

Ya: 65
Kay覺t: 24 Haz 2012, 12:14

Mesaj mrbars » 10 Eki 2013, 01:44

bu topice laftan 癟ok foto laz覺m.

ge癟tiimiz zamanlarda 癟ektiim bir foto:
2xf11
Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
mrbars

Ya: 50
Kay覺t: 07 Mar 2012, 12:39

Mesaj Triton » 10 Eki 2013, 23:11

"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
Triton

Mesaj mvurucu » 11 Eki 2013, 09:41

Bir ka癟 makro denedim

Makinam覺n haf覺za kart覺n覺 kaybettim resim 癟ekemiyorum, telefonla 癟ektim ama yine de baar覺l覺 bir sonu癟 oldu say覺l覺r

resimlerde yine 覺覺k oyunu gibi g繹z羹k羹yor ama 癟覺plak g繹zle belli oluyor

Kadran覺n merkezinde tam kollar覺n alt覺nda i癟 b羹key bir eim var, asla hata gibi deil 癟羹nk羹 kusursuz simetrik ekilde duruyor

sanki 羹retim s羹recinin bir sonucu ya da malzeme 繹zellii gibi

ayn覺 eim kadran覺n kenarlar覺nda da var
resimde oklarla g繹sterdim

Resim
Resim
ve kabaca kadran覺n kesitini 癟izdim,
Resim

bir de bunu buldum
ilk bata da y羹zey gerilimi ve kullan覺lan boya ve kadran malzeme cinsi aras覺nda bir balant覺 kurrarak a癟覺klamaya 癟al覺m覺t覺m
san覺r覺m olay bu

Rolling the edge or inner hole is a well known engineering techique to provide lateral rigidity to flat sheet...
If a piece of flat sheet with a hole in the center is not formed to account for lateral stress, then yes, it can be deformed more easilly.. It does not have that much to do with "warping", althogh that is possible. It does make the disc more structurally stable during handling and over it's lifetime

There is also an inward dimple at the center shaft - that is normal for genuine Rolex dials

forumlardan bir baka fotoraf
Resim

t羹m a癟覺klamalar覺 okuyup mant覺k 癟er癟evesinde deerlendirince de
siyah ve beyaz kadranl覺 (a覺rl覺kla bu renkler enamel boya ile boyan覺yormu) modellerde bu dimple mevcut
renkli kadranlarda ise rastlanm覺yor
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullan覺c覺 avatar覺
mvurucu

Ya: 40
Kay覺t: 22 Tem 2011, 11:13

Mesaj Triton » 11 Eki 2013, 12:34

mvurucu, verdiim 2. linkdeki Daytona ilan覺ndaki ikinci fotoraf da kadran覺n b繹yle bir durumu olmad覺覺 a癟覺k癟a g繹r羹l羹yor.

ektiin fotoraflara g繹re yorum yaparsak ayn覺 durum bendeki saatte de belli 覺覺k ve a癟覺da g繹z羹k羹yor. Ama bu g繹z yan覺lmas覺. 羹nk羹 覺覺k etkisiyle kollar覺n alt覺nda kalan noktalarda bir konikleme var gibi g繹r羹n羹yor. Ancak lup la ve dikkatle incelenince yok. Ve 癟izimdeki teori Rolex kadranlar覺 i癟in ge癟erli deil.

羹nk羹 kollar kadran 羹zerine desteklenmi bir mil sistemine deil direk mekanizmadan gelen mil 羹zerine ge癟iyor. B繹yle bir tasar覺m daha 癟ok mil boyunu k覺saltmak ve kollar alt覺nda tasar覺ma y繹nelik ek par癟alar kullanmak i癟in tercih edilebilir. Ama bence iyi bir tasar覺m deil. zellikle boya ilemi i癟in.

1. verdiim link de hemen hemen t羹m Rolex lerde kullan覺lan kadran tipleri var. Ancak fiyatlar覺na bak覺nca da anla覺labilir, bunlar覺n malzemeleri ve i癟ilikleri farkl覺. Fiyatlar覺 da 繹yle. zellikle tarih delii (ki burada tasar覺m gerei var) ve merkez mil delikleri kar覺lat覺r覺l覺rsa herhangi belirgin bir konikleme olmad覺覺 a癟覺k癟a g繹r羹l羹yor.

Ayr覺ca delik a癟覺lan bir y羹zeyde hassas 癟apak temizleme ilemi yap覺lm覺 olabilir ki bu da kenarlarda 癟ok hafif bir etki oluturabilir. Kullan覺lan kaplama malzemesi de kal覺nl覺覺na g繹re bu etkiyi azalt覺p art覺rabilir. Ama bu hi癟bir ekilde 羹retim kusuru deildir. Ayr覺ca b覺癟akla kesilmi gibi d羹z olan, bir delik ya da yuva 羹zerindeki kaplama, kenarlar覺ndan hasarlanmaya daha m羹saittir. Kenarlar覺n hafif癟e yuvarlanmasi hem estetik olarak g羹zel g繹r羹n羹r hem de daha dayan覺kl覺 olur. Burada kullan覺lan teknik, malzemenin cinsi ve boya 繹nem kazan覺yor.

Zaten bu bal覺ktaki ana fikir kusurlu mu deil mi? Bence kesinlikle deil....

Bu iin detay覺n覺 elinde yedek orijinal Rolex kadran覺 bulunduran servis/sat覺c覺lar ve firman覺n kendisi inceleyebilir ve bilebilir.

Tabii arzu ederseniz en ucuzu g羹zel bir quartz saat fiyat覺na yedek kadran alabilirsiniz.....

Burada da bir kadran var. Hepsinde durum benzer...

viewtopic.php?f=49&t=13481#axzz2hPAjmecE
Kullan覺c覺 avatar覺
Triton

ncekiSonraki

D繹n TSF Saat Mekanizmalar覺 & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 21 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners