TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Rolex Saatlerde Kadran K覺sm覺nda Bas覺kl覺k

Saat Mekanizmalar覺 ve Teknik Bilgiler Konusunda Payla覺m B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Mekanizmalar覺 B繹l羹m羹nde Bir癟ok Mekanizma reticisi Firman覺n Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detayl覺 Fotoraflar覺 ile Ulaabilirsiniz. Ayr覺ca Saatlerde Kullan覺lan Teknolojileri A癟覺klayan Detayl覺 Bilgilendirme Konular覺n覺 Okuyabilirsiniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Saatlerde Kadran K覺sm覺nda Bas覺kl覺k

Mesaj razz » 08 Eki 2013, 10:21

Baran, o eek y羹k羹yle para verip ald覺覺m覺z saatlerimizin kadran覺nda g繹癟羹k var ve bu ger癟ek surat覺m覺zda bir tokat gibi patl覺yor, sen gitmi milyonlar覺n tercihi VW Golf'e dil uzat覺yorsun.. Bence kabul edelim art覺k kaz覺k yediimizi..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullan覺c覺 avatar覺
razz

Ya: 48
Kay覺t: 18 Ara 2009, 16:05

Re: Ynt: Rolex Saatlerde Kadran K覺sm覺nda Bas覺kl覺k

Mesaj raven » 08 Eki 2013, 12:31

Baran yazd覺:Ben Golfteki hatalari daha cok merak ettim onu sokelim bence :smile:

ben de golf 6 kullan覺yorum ve s覺k覺 bir golfc羹y羹m. s繹kmeye gerek yok :D golf 7 lerde klima b繹l羹m羹 ile m羹ziksisteminin birleim yerini elinizle hissederek bir yoklay覺n g繹zle de g繹r羹l羹yor da eilmeniz laz覺m. aradaki orant覺s覺z ve gereksiz a癟覺kl覺覺 g繹receksiniz. b繹yle detaylar覺n atlanmas覺n覺 nedense kabul edemiyorum. yeni golflerde maliyetleri d羹羹rmek i癟in bir s羹r羹 eyden 癟alm覺lar zaten. bu konuyu 羹yesi olduum golf forumunda da konumutuk.
D羹羹n羹yorum 繹yleyse var覺m, d羹羹nemiyorum 繹yleyse mal覺m!
Kullan覺c覺 avatar覺
raven

Ya: 54
Kay覺t: 26 Nis 2013, 19:31

Mesaj mrbars » 08 Eki 2013, 16:02

kadran覺 g繹癟羹k sub ar覺yorum, dj ar覺yorum, daytone ar覺yorum.
1.000 dolar tiko veriyim. yamuk yumuk diallar elinizde kalmas覺n, iiniz g繹r羹ls羹n. hadi hay覺rl覺 olsun.
Kullan覺c覺 avatar覺
mrbars

Ya: 50
Kay覺t: 07 Mar 2012, 12:39

Re: Ynt: Rolex Saatlerde Kadran K覺sm覺nda Bas覺kl覺k

Mesaj Baran » 08 Eki 2013, 16:05

Ben Fg Daytona ariyorum bilginize :smile:
Kullan覺c覺 avatar覺
Baran

Ya: 40
Kay覺t: 02 ub 2011, 23:10

Mesaj serdarfb » 08 Eki 2013, 16:52

Baran :champ: PM ;) :lol: :lol: :lol:
Kullan覺c覺 avatar覺
serdarfb

Ya: 54
Kay覺t: 17 Haz 2012, 18:26

Mesaj mvurucu » 09 Eki 2013, 11:10

mrbars yazd覺:kadran覺 g繹癟羹k sub ar覺yorum, dj ar覺yorum, daytone ar覺yorum.
1.000 dolar tiko veriyim. yamuk yumuk diallar elinizde kalmas覺n, iiniz g繹r羹ls羹n. hadi hay覺rl覺 olsun.

:(

abi 繹ncelikle asla rolex e bir 癟amur atma girimim olmad覺
zaten haddime deil kendini ispatlaman覺n 繹n羹ne ge癟ip k羹lt olmu bir markaya laf etmek

lakin bu konuyu okumutum ilgimi 癟ekmiti

ge癟enlerde de ald覺覺m saati hevesle incelerken bir an farkettim benim saatimde de ayn覺 durum olduunu
servisteki usta bakt覺 evet var bir bas覺kl覺k dedi,

覺覺k oyunu sanm覺t覺m ama deilmi...

ben sadece meraktan detim konuyu 癟羹nk羹 b羹t羹n ingilizce forumlarda insanlar ya fark覺nda deil ya da okuduunda farketmi
hatta dalga ge癟iliyor kadrandaki su gitsin diye gider yapm覺lar diye

kimisi boya ve y羹zey gerilimi ilikisine dayand覺r覺p teknik bir a癟覺klama getirmi
kimisi cnc ve kesimdeki kal覺p konusuna girmi ki burada da ayn覺 durum anlat覺lm覺t覺

ben durumun sebebi ne olursa olsun tak覺lm覺yorum, zaten 癟癟oook dikkatli ve a癟覺l覺 bakmad覺k癟a da g繹rmediimden sorun deil...

dediim gibi asla markaya bir eletirim yok yapt覺覺n esprinin de muhatab覺 olarak d羹羹nm羹yorum kendimi

yine de 1.000 dolar vereyim iiniz g繹r羹ls羹n tarz覺 bir yakla覺m beni k覺rd覺
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullan覺c覺 avatar覺
mvurucu

Ya: 40
Kay覺t: 22 Tem 2011, 11:13

Mesaj Triton » 09 Eki 2013, 13:01

Golf Rolex in araba e deeri deildir. Hele Megane ve Fluence hi癟 deildir.

Rolex i Ferrari, Maserati klas覺yla kar覺lat覺rmak daha doru olur. Her 羹r羹n羹n bir kusuru olabilir diye d羹羹n羹l羹r ama Rolex de b繹yle kolayca saptanacak bir durum yok. eer 繹zellikle yap覺lmam覺sa.

ge癟enlerde History Channel da Modern Rehinciler diye bir program覺 seyrediyordum. Gecenin 4 羹nde bir Rolex getirdiler. Alt覺n ve p覺rlanta s羹slemeler var. Adamlar saati test etti ve ald覺. stelik 癟ok temiz durumda bir saat de deildi. Arkas覺ndan d羹kkan sahibi 癟al覺an覺na u a癟覺klamay覺 yapt覺.

Rolex 羹r羹nleri her zaman deerlidir ve kolay sat覺l覺r. Bunun nedeni tasar覺m ve kalitelerinde y覺llar ge癟se de radikal bir deiiklik olmamas覺 ve g羹venilir kaliteleridir. Doru fiyatta ve kondisyonda olduu m羹ddet癟e ve sahte deilse 癟ekinmeden alabilirsin. Bana haber vermekle iyi yapm覺s覺n.

Ama bana 繹rnein balans覺n materyalini test ettirdim. 襤癟indeki metal kar覺覺m覺 s繹ylenildii gibi deil deseydin anlard覺m.

Fiyat覺n覺 hak ediyor mu, tasar覺m hatalar覺 ya da eksikleri var m覺 (繹rnein eski modellerin bilezik kilit tasar覺m覺) bunlar ayr覺 konular ama nedeni olmayan basit bir kadran kusurunu g繹remeyen kalite kontrolcular olduunu d羹羹nemiyorum. :?:
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
Triton

Ya: 65
Kay覺t: 24 Haz 2012, 12:14

Mesaj Triton » 09 Eki 2013, 13:27

Bu arada madem arabalardan 繹rnek verilmi, Golf e de deinelim. Son versiyonun en 繹nemli kusuru su ka癟a覺 ortaya 癟覺kar覺lmas覺 oldu. Ayr覺ca 癟ok iyi bilinir ki Volkswagen ara癟lar覺n elektronik aksam覺 ar覺za yapmaya meyillidir. zellikle cam kumandalar覺, beyin tabir edilen motor elektronii ve 繹zellikle eer dikkatli kullan覺lmaz ise Turbo ve eski tip dizel motorlar覺n "common rail 繹ncesi" pompa meme donan覺m覺 belli km lerden sonra sizi selamlar ve pahal覺 tamirler i癟in servislere buyur eder.

Alman arabalar覺 iyidir ama teknik ve pahal覺 ar覺za 癟覺kartmay覺 severler. Alman TUV raporlar覺na g繹re ar覺za istatistiklerinde Alman ara癟lar覺 ve 繹zellikle premium modeller pek iyi performans g繹stermiyor. Japon ve Kore 羹retimi ara癟larla k覺yaslay覺nca.

Ama s覺f覺r km bir BMW ile Toyota y覺 yanyana koyarsan覺z i癟indeki malzemenin ucuz plastik kokusu dahi Toyota n覺n y覺ld覺z覺n覺 bir anda s繹n羹kletiriverir.

Bir ara, o zaman kulland覺覺m E46 kasa kodlu 3 serisinin 繹n tak覺m sorunlar覺ndan yaka silkince, Toyata Avensis bakmak 羹zere bir bayisine girdim. Teknik servisleri de buradayd覺. Servisteki ustalardan birisi aabey direksiyona oturabilir miyim dedi. Evet cevab覺n覺 al覺nca neden bunu sat覺p Toyota almak derdindesin dedi. Biz 繹n tak覺m vb diye s繹ze girdik.

Aabey favorim M3 d羹r ama bunlar覺n hepsi baka klasman da, bu sat覺l覺p Toyota m覺 al覺n覺r dedi. Neden dedim. Bir 癟ok teknik detay覺 k覺yaslad覺, bu teknoloji bizimkinde olsa benzer s覺k覺nt覺lar覺 yaars覺n. Basit ve stabil olan daha az ar覺za 癟覺kart覺r gibi g繹z羹k羹yor ama bu daha iyi olduu anlam覺na gelmiyor dedi.

K覺ssadan hisse, her saat bir 繹l癟羹de iyidir ama Rolex deildir. Her araba da amaca g繹re i g繹r羹r ama Ferrari vb., Mercedes, BMW, Audi deildir.

Frans覺z arabalar覺na deinmeyi dahi gereksiz g繹r羹yorum. zellikle Renault bata olmak 羹zere. Al, kullan ve sat..... Ancak bu kadar...

Eer g羹mr羹k birlii olmasayd覺 hala, 繹rnei Fransa da kalmayan tang覺r tungur modellere Almanya daki giri seviyesi BMW fiyatlar覺yla binecektik....

Mesela avatar覺m daki tank bir Tiger 1. Almanya bu tank覺 Rus cephesinde T34 ve dier a覺r Rus tanklar覺n覺n eski Panzer versiyonlar覺na kar覺 羹st羹n olmas覺 y羹z羹nden tasarlam覺. Alman sanayisi nin y羹z ak覺. Ama temel sorunu hep teknolojisi olmu. rnein tareti s繹k羹lmeden kapsaml覺 makine bak覺m覺 yapmak m羹mk羹n olmuyor, ar覺za halinde 繹zellikli ekipman ve deneyimli servis personeli gerektiriyormu.

Motor Mercedes in g羹n羹m羹zde bir ara 羹retilen l羹ks versiyonu Maybach 羹retimi. Tasar覺m覺 i癟in Porche dahi devreye girmi. Ancak Henschel tasar覺m覺 uygun bulunmu.

Ama bir 癟ounu ar覺zalar nedeniyle sabit batarya olarak kullanm覺lar ya da kendi personeli tahrip etmi.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Panzerkampfwagen_VI_Tiger

Ama sonu癟ta Tiger bug羹n dahi t羹m zamanlar覺n en iyi tanklar覺 klasman覺n da 3 numarada. 1 Numarada kendisinden t羹retilen modern tanklar覺n olduu bir listede.

Yani iyi bir markan覺n kusurlar覺 olsa da bu k繹t羹 olduu anlam覺na gelmedii gibi, ortalama bir markan覺n teknik olarak kusursuz olmas覺 onun en iyisi olduu anlam覺na gelmiyor.

Sonunu bir akayla balayay覺m, ite dou blou tam bu nedenle 癟繹kt羹. ekicilik fakt繹r羹 y羹ksek olan覺 羹retmeyi baaramad覺klar覺 i癟in..... :D
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
Triton

Ya: 65
Kay覺t: 24 Haz 2012, 12:14

ncekiSonraki

D繹n TSF Saat Mekanizmalar覺 & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 15 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners