Miriel içimi ısıttın vallaha.. Eski usul çoğu zaman daha iyidir. Çok güzel imkanlara sahipsin. Benim bir köyüm bilen yok anasını satim..
Bugün Sabahattin ustanın yanına tekrar gittim. Serkisof masa saatini tamir için ve elimdeki Zenith TCDD cep saatini bakım için kendisine götürdüm. Çok hoş sohbet bir adam. Uzun uzun konuştuk. Bazı şeyleri bildiğimi görünce şaşırdı ve "seni kim gönderdi buraya" şeklinde bir soru sordu. Forumdan geliyorum dedim, gülümsedi. Daha önce de birkaç kişinin geldiğinden bahsetti. Çok güzel şeyler konuştuk. 50 sene saat tamirciliği yapmış bir ustayla sohbet etmek inanılmaz keyifliydi.. Amplitude olayından bahsetti. Balans çarkının genlik açısının artmasıyla saatin nasıl yavaşladığını ve düşmesiyle nasıl hızlandığını anlattı. Kendisini onayladım ve kendimce bir iki yorum ilave ettim, çok memnun oldu ve biraz da ağzı bozuk bir şekilde bunu çoğu saat ustasına nasıl anlatamadığından bahsetti. Elinde tamir için bekleyen bir iki saat üzerinden bana bazı örneklemeler gösterdi, yatak tamirinde kendince uyguladığı bir usulden bahsetti. Saat kollarının yüzlercesi fabrikasyon bir şekilde nasıl menevişleniyor ondan bile haberi var ustanın. Sohbet ederken bir yandan dükkanın içindeki duvar saatleri gong çalıyor falan, masalsı bir ambians..

To be cont'd..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein