TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Nostalji Köşesi

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: TSF Nostalji Köşesi

Mesaj Erdem35 » 21 Eyl 2013, 19:01

Afiyet olsun :thumbup:
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj Miriel » 21 Eyl 2013, 21:04

Erdem abi teşekkür ederim. :champ: :thumbup:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj asymptote » 21 Eyl 2013, 21:21

Miriel içimi ısıttın vallaha.. Eski usul çoğu zaman daha iyidir. Çok güzel imkanlara sahipsin. Benim bir köyüm bilen yok anasını satim.. :(

Bugün Sabahattin ustanın yanına tekrar gittim. Serkisof masa saatini tamir için ve elimdeki Zenith TCDD cep saatini bakım için kendisine götürdüm. Çok hoş sohbet bir adam. Uzun uzun konuştuk. Bazı şeyleri bildiğimi görünce şaşırdı ve "seni kim gönderdi buraya" şeklinde bir soru sordu. Forumdan geliyorum dedim, gülümsedi. Daha önce de birkaç kişinin geldiğinden bahsetti. Çok güzel şeyler konuştuk. 50 sene saat tamirciliği yapmış bir ustayla sohbet etmek inanılmaz keyifliydi.. Amplitude olayından bahsetti. Balans çarkının genlik açısının artmasıyla saatin nasıl yavaşladığını ve düşmesiyle nasıl hızlandığını anlattı. Kendisini onayladım ve kendimce bir iki yorum ilave ettim, çok memnun oldu ve biraz da ağzı bozuk bir şekilde bunu çoğu saat ustasına nasıl anlatamadığından bahsetti. Elinde tamir için bekleyen bir iki saat üzerinden bana bazı örneklemeler gösterdi, yatak tamirinde kendince uyguladığı bir usulden bahsetti. Saat kollarının yüzlercesi fabrikasyon bir şekilde nasıl menevişleniyor ondan bile haberi var ustanın. Sohbet ederken bir yandan dükkanın içindeki duvar saatleri gong çalıyor falan, masalsı bir ambians.. :) To be cont'd..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj asymptote » 21 Eyl 2013, 21:31

Usta bir zamanlar jönmüş.. :)
Resim
Şimdi saçları beyazlamış bir büyücü gibi elinin bir dokunuşuyla çalışmayan saatleri tamir ediyor.
Resim
Yatağında aşınmış bir direği çizerek anlatmaktan da üşenmiyor..
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj hozburun » 21 Eyl 2013, 21:41

Maşallah ustamıza :thumbup: Allah uzun ömürler versin ... Paylaştığın için teşekkür ederim asymptote
Kullanıcı avatarı
hozburun

Mesaj Erdem35 » 21 Eyl 2013, 22:36

Saygı ile eğiliyorum ustaya :super:
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj mlm » 21 Eyl 2013, 23:35

Miriel afiyet olsun, patetisler çok güzel görünüyor :)

Asym ustamıza selamlar, kolundaki saati seçemedim, eski nesil bir Seamaster mı?
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj asymptote » 21 Eyl 2013, 23:51

Zenith idi yanlış hatırlamıyorsam. Bir müşterinin saatiydi yalnız. Usta benim saati incelerken müşteri gelip saatini teslim aldı. Hangi saati kullandığını sormadım ama usta benim gibi eski saatleri seviyor. Lüks saatlere olan hayranlığımızı da acımasızca eleştiriyor, ona göre bi yerden sonra saatlerin hepsi aynı. Bir usta ırzına geçmediyse çoğu saatin mekanizması kasa ve camdan daha uzun ömürlü oluyormuş.. :)
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners