TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tek ve Son Rolex Model Seçimi Öneri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tek ve Son Rolex Model Seçimi Öneri

Mesaj Murat1907 » 20 Eyl 2013, 12:35

Razz :champ:
Eski Kullanıcı Adı: Deacon
Kullanıcı avatarı
Murat1907

Mesaj Bg17 » 20 Eyl 2013, 13:18

deacon hayırlı olsun... :champ: cok guzel saati aldın, benim de gözüm vardı :champ:

herhalde tek rolex icin ben siyah kadran celik daytona derim.. niyeyse taktım bu saate.

razz :champ:

(kendime not, bir daha direksiyon basında resim paylaşma)
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Murat1907 » 20 Eyl 2013, 13:33

Bg17 teşekkürler :champ: Ben de sinsi sinsi coke bezeli takip ediyorum :)
Eski Kullanıcı Adı: Deacon
Kullanıcı avatarı
Murat1907

Mesaj Triton » 20 Eyl 2013, 13:52

Beyler, ben size bazı izlenimlerimi yazdım. Özellikle 14060 gibi fiyat olarak Rolex için giriş seviyesi sayılabilecek bir modele bazılarının yaklaşımını kendime göre dile getirdim. Kendi görüşümü de.

İstisnalar kaideyi bozmaz. Siz benim ne demek istediğimi gayet iyi anlıyorsunuz. Rahatsız olmayın. Sizi eleştirdiğim yok. Görüşlerime katılıp katılmamak ayrı bir mesele. Görüşlerinize tümüyle saygılıyım. Ayrıca yazdıklarımın MrBars tarzında değerlendirilmesini tercih ederdim. İki satıra sıkıştırılarak özensizce genellenmesini değil.

Ben, bir Rolex almak derdindeyim, ama uzun ömürlü olsun, tek saat olarak kullanayım, biraz da gösterişli bir modeli olsun acaba ne yapsam ki cinsinden bakış açısına yönelik yazdım. Her Rolex yeterince gösterişlidir ve teknik olarak iyidir. Önemli olan sizin zevkiniz ve anlayışınız dır. Saat mi alacaksınız, statü sembolü bir takımı? Ben bunu sorguluyorum.

Eğer konu saatse Rolex i zaten tartışmam. Bir çok benzer marka gibi iyi saattir. Ama takı eşyası gibi görülüyorsa, benim için kıro birisinin kolundaki yüzbinler değerindeki Rolex, dünyaca kabul görmüş bir bilim/sanat adamının kolundaki Timex den daha anlamsızdır.

Soru basit, iyi bir markanın hoşuna giden bir modeline saat sevgisi duyarak mı sahip olacaksın, yoksa bak ben de Rolex takıyorum demek ve arkadaş çevrende göstermek ve statü sembolü yapmak için mi saat arıyorsun?

Ben de, sizler için birileri nitelendirmesi ile ciddi olduğunu kabul ettiğimiz düzeyli bir saat forumunda bazı üyelerin Rolex ve arabalarının reklamını yapması talihsizliktir diye sonuç çıkartsam iş aynı kapıya gelir.

Ben bu profili gayet iyi tanıyorum. Parası ve zevki olup, saatten anlayan, istediği saati seçip kullanan ve kendine yakıştıranı da.

İstersen 100 tane Rolex alabilirsin. Buna hiçbir itirazım olmaz. Ben maliye memuru değilim. Ama sindirilemeyen yemek mide ağrıtır. Ayrıca "helal" meselesi de üstüme yafta gibi yapıştırılmasın. Mütedeyyin bir bakış açım yok ve dini anlayışla herhangi bir değerlendirme yapmıyorum.

Çünkü benim bakış açıma göre babasından kalan Mercedes i kullanmakla, kredi ile Rolex almak aynı iş değil. Ama ikisinin de statü sembolü olmasına karşıyım.

Kendime gelince, alırım ve kullanırım. Çünkü hepsini teknik olarak seviyorum. Kullandıklarıma da kimse vay adamın arabasına saatine bak demiyor. Rolex 14060 ve 12 yaşında. İlk fırsatta da beyaz kadranlı bir Daytona alacağım. Kolumdaki Orient Mako yu, kaliteden sınıfta kalsa da Vostok ve 40 yıllık Venüs ü de Rolex kadar severek takıyorum.

Razz bilezik hariç saat süper. Daytona en sevdiğim modelidir. Ancak ben beyaz kadran seviyorum. Ayrıca bahsettiklerim siyah kadrandan başkasını kullanmaz.

Zaten sen yaş diliminden kaybediyorsun... :)
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Bg17 » 20 Eyl 2013, 14:39

Triton yazdı:Daytona en sevdiğim modelidir. Ancak ben beyaz kadran seviyorum. Ayrıca bahsettiklerim siyah kadrandan başkasını kullanmaz.

Triton Bey, burda bahsettiklerim diye tanımladığınız kesimin sizdeki imajı anlatabilir misiniz?
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Triton » 20 Eyl 2013, 15:47

Bg17 yazdı:
Triton yazdı: Daytona en sevdiğim modelidir. Ancak ben beyaz kadran seviyorum. Ayrıca bahsettiklerim siyah kadrandan başkasını kullanmaz. quote]

Triton Bey, burda bahsettiklerim diye tanımladığınız kesimin sizdeki imajı anlatabilir misiniz?

BG17, bey kısmı için tşk ler ancak hepimiz forum arkadaşıyız. Yazdıklarımızda kişisel hakaret olmaması ve belli bir düzey olması zaten bey cinsinden hitabı gereksiz kılıyor. Eğer alt anlamı yoksa. Tabii inceden alaya alan arkadaşlara da sevgilerimi iletiyorum. Oysa gerçekten şakaya konu olacak daha başka zenginliklerde bulabilirler, eğer forumu yeterince tararlar ise. Biz herhalde biraz zülfü yare dokunduk.

Açıklayayım. Soru birçok anlama açık olsa da. Bir tür hazım/altyapı eksikliği ve yüzeysellik nedeniyle sosyal olarak elde edemediği etkiyi, fiziği, kullandığı eşya ve araç ile gösteriş yaparak elde eden, yaşam içerisinde ve karşı cins grubunda etki yaratmayı hedefleyen, belli yaş aralığında ve yaşam biçimindeki kişiler arasında bu tarzdaki spesifik ürünler kullanılarak arkadaş grubu oluşturma yöntemidir. Bunun ne sendromu olduğunu herhalde sendrom konusunda uzman olan katılımcı arkadaşlarımız daha iyi açıklayacaktır. Ben de doğrusu drago sendromunu merak ettim. Toplumsal renk paletindeki bir çok renk den birisinden bahsettim. Saat diyerek geçmeyelim.

Kızımdan da Lacoste örneği vermiştim. Çünkü Lacoste un benzer başka modellerde çantaları vardı. Ancak istenilen piyasada zorlukla bulunur hale gelmiş tek bir modeldi.

Yukarıda tanımladıklarımdan birisi de çok yakın mesai arkadaşım dı. Hatta Rolex konusunda forum tabiriyle beni zehirleyen kişidir. 114060 almama da hep söylenmiştir.

Öncelikle tarih ringi farkı neyi değiştiriyor? Arada doğal olarak model ve fiyat farkı var. 114060 almak fiyattan kaçıldığı bu nedenle LE tercih edildiği anlamına geliyor. Konuyu açan arkadaş da bir şeyler eksikmiş gibi duruyor demiş. Evet tarih ringi eksik. Kalibre farklı. İkinci el olmayacak ya da olduğu anlaşılmayacak temizlikte olacak. 116610 üzerindeki mercek saatin alameti farikası. Bu arkadaşlar ne taktığınızı bir bakışta anlıyorlar. Aslında özensiz saat kullanan için bu mercek çarpmalarda hasar görmeye açık bir unsurdur. Benzer modellerde de var ama onlar kolunuzdakini ezbere biliyor.

Bugün belli özel okullarda hala marka derdi var. Daha geçen günlerde bir arkadaşım bazı belli markalardan kıyafeti ve tlf u yok diye çocuğunun okulda arkadaşları tarafından dışlandığından yakınıyordu. Sağı solu alışveriş merkezlerinin otoparklarına girip çıkarken çizilmiş/hasarlanmış normal aracın 3 katı emisyon yayan SUV ları yalnızce emniyetli ya da güya pratik olduğu için mi kullanıyorlar ?

Beyler bunlar Türkiye nin gerçekleridir. Dünyanın başka yerinde de bu var. Biz bunu bir şekilde saat üzerinden foruma taşıdık. Bu kadar tepki niye? Evet genelleme yapmayalım. Ama bu tür işler var mı var. Akmerkez ve İstinye park gibi bir yerde bir cafe ya da restoranda bir süre oturun ne demek istediğimi zaten anlarsınız.

Bu forum genele açık bir saat forumu. Forum içinde de bir yapı var. Arkadaşlıklar var. Ben de kendimce spesifik nitelendirmeler yaparım ama yanlış olur.

Bu nedenle konuyu burada noktalıyorum. Düşüncelerinizle uyuşmayan ya da hoşunuza gitmeyen şeyler yazmış olabilirim. Emo diliyle konuşmadığımız için panpalı manpalı muhabbetlerde mesela bana ters geliyor ama kimseye sataşmıyorum. İsterseniz Türkiyede var olan diğer bir sorun emo çocuklar üstüne ya da atlantis diliyle konuşanlara da değinebilirim. Kusura bakmayın. Ama bunları ben uydurmuyorum ve ne yazık ki hepsi yaşamın içinde hem de sağımızda solumuzda var.

Rolex bunlar yanında masum kalıyor..... Ayrıca büyük bir alkış da hak ediyor. Bir saat markası olarak kendisini nasıl bu denli popüler hale getirdiği için...
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 102 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners