Beyler, ben size bazı izlenimlerimi yazdım. Özellikle 14060 gibi fiyat olarak Rolex için giriş seviyesi sayılabilecek bir modele bazılarının yaklaşımını kendime göre dile getirdim. Kendi görüşümü de.
İstisnalar kaideyi bozmaz. Siz benim ne demek istediğimi gayet iyi anlıyorsunuz. Rahatsız olmayın. Sizi eleştirdiğim yok. Görüşlerime katılıp katılmamak ayrı bir mesele. Görüşlerinize tümüyle saygılıyım. Ayrıca yazdıklarımın MrBars tarzında değerlendirilmesini tercih ederdim. İki satıra sıkıştırılarak özensizce genellenmesini değil.
Ben, bir Rolex almak derdindeyim, ama uzun ömürlü olsun, tek saat olarak kullanayım, biraz da gösterişli bir modeli olsun acaba ne yapsam ki cinsinden bakış açısına yönelik yazdım. Her Rolex yeterince gösterişlidir ve teknik olarak iyidir. Önemli olan sizin zevkiniz ve anlayışınız dır. Saat mi alacaksınız, statü sembolü bir takımı? Ben bunu sorguluyorum.
Eğer konu saatse Rolex i zaten tartışmam. Bir çok benzer marka gibi iyi saattir. Ama takı eşyası gibi görülüyorsa, benim için kıro birisinin kolundaki yüzbinler değerindeki Rolex, dünyaca kabul görmüş bir bilim/sanat adamının kolundaki Timex den daha anlamsızdır.
Soru basit, iyi bir markanın hoşuna giden bir modeline saat sevgisi duyarak mı sahip olacaksın, yoksa bak ben de Rolex takıyorum demek ve arkadaş çevrende göstermek ve statü sembolü yapmak için mi saat arıyorsun?
Ben de, sizler için birileri nitelendirmesi ile ciddi olduğunu kabul ettiğimiz düzeyli bir saat forumunda bazı üyelerin Rolex ve arabalarının reklamını yapması talihsizliktir diye sonuç çıkartsam iş aynı kapıya gelir.
Ben bu profili gayet iyi tanıyorum. Parası ve zevki olup, saatten anlayan, istediği saati seçip kullanan ve kendine yakıştıranı da.
İstersen 100 tane Rolex alabilirsin. Buna hiçbir itirazım olmaz. Ben maliye memuru değilim. Ama sindirilemeyen yemek mide ağrıtır. Ayrıca "helal" meselesi de üstüme yafta gibi yapıştırılmasın. Mütedeyyin bir bakış açım yok ve dini anlayışla herhangi bir değerlendirme yapmıyorum.
Çünkü benim bakış açıma göre babasından kalan Mercedes i kullanmakla, kredi ile Rolex almak aynı iş değil. Ama ikisinin de statü sembolü olmasına karşıyım.
Kendime gelince, alırım ve kullanırım. Çünkü hepsini teknik olarak seviyorum. Kullandıklarıma da kimse vay adamın arabasına saatine bak demiyor. Rolex 14060 ve 12 yaşında. İlk fırsatta da beyaz kadranlı bir Daytona alacağım. Kolumdaki Orient Mako yu, kaliteden sınıfta kalsa da Vostok ve 40 yıllık Venüs ü de Rolex kadar severek takıyorum.
Razz bilezik hariç saat süper. Daytona en sevdiğim modelidir. Ancak ben beyaz kadran seviyorum. Ayrıca bahsettiklerim siyah kadrandan başkasını kullanmaz.
Zaten sen yaş diliminden kaybediyorsun...

"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein