TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Mekanizmasındaki Dişliler ve Dişli Sistemleri Üzerine

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Mekanizmasındaki Dişliler ve Dişli Sistemleri Üzeri

Mesaj zandar » 13 Kas 2012, 22:57

O kadar da eski değil :) Zaten o günleri hatırlamıyorum, hafızam pek iyi sayılmaz :D
zandar

Mesaj mlm » 13 Kas 2012, 23:05

Zandar ve Asymptote, beyler ben paylaşım diye buna derim, ellerinize sağlık, çok teşekkürler :champ: :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj zandar » 06 May 2013, 22:38

zandar yazdı:720/525,949 sayısına çok yakın ve çarpanlara ayrılabilir bir sayı arıyoruz, ayrıca bu oranla çalışan sistemin hata payının da çok küçük olmasını istiyoruz. Peki böyle bir oranı nasıl tespit edeceğiz?

Bu yazıyı yazmaya başladığımda bu oranları nasıl tespit edebileceğimizi de anlatacaktım, fazla matematik de yoktu sadece dört işlem. Ama şimdi bakıyorum da yazı uzayacak, çok detaya girmesem daha hayırlı olacak diye düşünüyorum

İlgilenenler Google ile kolayca bulabilir, Stern-Brocot tree denilen bir sayı ağacı (sayı sistemi) var, Pascal üçgeni gibi düşünün. Matematikte sayılar teorisi alanında bir başlık. Alman matematikçi Moritz Abraham Stern ve Fransız Saat ustası Achille Brocot tarafından, birbirlerinden bağımsız olarak keşfedilmiş. Bu sayı ağacı kullanılarak istenilen bir rasyonel sayıya, küçük çarpanları olan (smooth) rasyonellerin çarpımı ile yaklaşılabiliyor. İşte bu yöntemle 720/525,949 sayısına yaklaşık, hem de küçük çarpanlı kesirler bulunabiliyor. İstediğiniz hata payına göre bir kesir bulunabilir.

Bahsettiğim yöntemi kabaca özetleyen bir yazı:

http://sahmath.com/?p=1208

Selamlar..
zandar

Mesaj asymptote » 06 May 2013, 22:46

Yazı sana mı ait zandar? Gerçekten çok açıklayıcı olmuş.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Clk » 06 May 2013, 22:51

Forumdan uzak kaldigim sürecte acilan bir baslik oldugu icin ilk defa görüyorum. Zandar ve Asymptote bizleri aydinlattiniginiz icin ikinize de kendi adima tesekkür ederim. :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj zandar » 06 May 2013, 22:55

evet asymptote ben yazdım, burdaki mesajla ortak paragrafları var, umarım forum kurallarına aykırı değildir bu. Öyle ise yönetim uyarırsa gerekli düzelmeleri yapabilirim.
zandar

Mesaj ZubFB » 07 May 2013, 12:19

asymptote senin eklediklerini şimdi gördüm. çemberlerin iç içe dönüşleri yörüngeler filan daldım gittim valla.
teşekkürler :champ:
Kullanıcı avatarı
ZubFB

Mesaj Ozgur » 17 Eyl 2013, 14:55

Automatic saattin nasil calistigini anlatan guzel bir anlatim, paylasmak istedim

Festina lente
Kullanıcı avatarı
Ozgur

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 40 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners