onatozer » 18 Tem 2013, 16:30
Simdi anlayamadığım birşey var, mühendislik istenir ama hem inşaat hem bilgisayar hem de elektronik yazayım hangisi olursa olsun demek cok yanlis bir tercih sekli. Insanların guya yakın gördüğü elektronik ve bilgisayar bölümleri arasında hem okurken hem çalışırken daglar kadar fark var. Ha elektronik mezunları is bulamayip iki kursa gidip yazılım isine atlıyor o ayrı mesele....
Bunca tecrübeli insanın satırlarca yazdıklarına keske biraz kulak verilse de, gelecekte su forumdaki insanlara hayır duası edilse...
Tekrar tekrar soruyorum sevgili miriel, gelecekte yapmak istediğin is nedir? Sabah 9 aksam 6 bir bilgisayarın karşısında oturayım maaşımı alayım bir ömür bana yeter diyorsan hic düşünme yaz bilgisayar yada elektronik. Ha yok dag tepe ustayla kafayla esnaf muhabbetiyle çalışırım, ustune de bi dolu hesap kitap yaparım diyorsan inşaat yaz. Dersen ki benim icin unvan önemli babam gurur duysun yeter, ozaman en havalisini yaz, nasıl olsa okul bittiğinde hepsi aynı.
Diyeceksin ki yahu insanlar aptal mı ozaman bu bölümleri yazıyorlar deli gibi, onca puanı bunun icin mı alıyorlar? Cevap aptal değiller ancak deneyimsizler, hatta kaba tabirle is dunyası konusunda cahiller. Hatta ne yazık ki cogu okul açtığı bolum hakkında bile bilgisiz. Dünyada bir kuruma ben bilgisayar muhendisiyim (Computer Engineer) diye başvuru yaparsanız biyeri ile gülerler. Nedeni ise ülkemizdeki yanlis isimlendirmedir. Asıl adı İngilizce Computer science olan bilgisayar bilimleri bölümudur.
Peki bunca mezunun arasından nasıl sıyrılacağım dersen, birinci öncelik kesinlikle yabancı dil olmalı, okuyup anlayabildigin kadar Akici konusabilmelisin hatta. Enazindan Ingilizcenin bu düzeyde olması şart. Ikinci öncelik ise insan iliskileri. Öğrenciler ise aslında verdigi cv nin cok cok doldurulmasının ona ısı getireceğini düşünür fakat alakası yoktur. Kişiyi ise aldıran ordaki birkaç dakikalık sözlü görüşmedir. Ordaki insana konusma yetisiyle, vücut diliyle, kasiyla gozuyle, ustuyle basiyla ise aldırmaya ikna etmekten öte hiçbir diploma yoktur.
"Watch Idiot Savant"