TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sinn 556 I Bilgi ve Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Sinn 556 I Bilgi ve Öneri

Mesaj v1rtus » 13 Tem 2013, 16:20

Öncelikle merhabalar, önceden açmış olduğum bi konuda tag heuer WV211B.BA0787 ve omega 2517.50 arasında kararsızlık yaşadığımı belirtmiştim. Ancak o zamanlar saat konularında pek bir bilgim yoktu. Forumda zaman geçirdikçe bir şeyler öğreniyorum. Belirtmiş olduğum iki saat birbirine oldukça benziyor zaten. Quartz olan omegayı bulmak oldukça zor, çünkü çoğu yerde satılmıyor ve o kadar parayı da quartz bi saate vermek düşündürücü oldu. Tag'a yönelmişken diğer saatleri de araştırmak istedim ve forumda hakettiği değeri bulamamış diye belirtilmiş Sinn markası karşıma çıktı. Markanın 556i (556.010) modeli belirttiğim saatlere benzeyen bi yapıya sahip. ETA 2824-2 mekanizmaya sahipmiş, 200m wr, shock res., anti-magnetism, arka kısmı transparan ve her iki safir camda da anti-reflective koruma var. 40mm altı ve hem çelik hem de deri kordon takılmasını istiyorum açıkçası. Bu özelliklere de uyuyor ve fiyat olarak da 1000 dolar civarında. Tek sorun bu saate ulaşmak sanırım. İnternet dışında ki Türkiye içerisinde bulamadım, satın alabileceğim yerler yok gibi. Nereden bulabileceğimi de bilmiyorum. Saat hakkında yorumlarınız nedir? Benzer modeller varmıdır?

http://www.sinn.de/en/Modell/556_I.htm

Resim
Resim
Resim

Şimdiden teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
v1rtus

Re: Sinn 556 I Bilgi ve Öneri

Mesaj asymptote » 13 Tem 2013, 16:49

Harika bir model seçmişsiniz, öncelikle seçiminiz için kutlarım.. :champ: Benim de çok sevdiğim bir Sinn modelidir kendileri. Top grade mekanizmalı ve Alman işçiliğiyle üretilmiş böyle bir saat için 1000 dolar bence gayet makul bir fiyat. :geek: 8-)

Eskiden Steinhart gibi web sitesi üzerinden alınabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Forumda Sinn marka tool watch satın alan arkadaşlar var, onlarla iletişime geçerseniz yardımcı olurlar muhakkak.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj onuratamer » 15 Tem 2013, 09:18

Merhaba, ben Sinn saatimi Almanya'dan bir arkadas vasitasiyla getirtmistim. Dolayisiyla giden birine rica etmek en guzeli. Bir diger secenek de promosyonlu bir zamanda Frankfurt'a gidip Sinn fabrikasindan istediginiz saati/saatleri direkt elden almak (oraya kadar gidince bir saat alinip donulmez ;) ).

Sayet bu iki secenek de sizin icin uygun degilse asagidaki linki tiklayin:

http://www.pointoftime.de/

Sitenin sahibi hanimefendi ingilizce de konusuyor, Turkiye'ye getirirler mi bilmiyorum ama sayet gumruk vs gibi masraflar goze alindiysa denenebilir.

Sinn gercekten gizli bir hazine, ozellikle tool-watch konseptinde kendilerini tek geciyorum. Yok mu Frankfurta giden, bir toplu siparis versek...
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Mesaj SeRxx » 15 Tem 2013, 10:02

690€ bence bu seviyedeki bir saat için iyi sayılabilecek fiyat :thumbup: Deri ya da silikon kayış alternatifiyle rahatlıkla kullanılabilecek bir model. Fotoğraflardan yorum yapmak ne kadar doğru olacaktır bilmiyorum ama çelik bilezik ve kadran detayları pek hoşuma gitmedi :? Çok daha düzenli ve net olabilirdi :geek:

Alternatif olarak aklıma gelen ilk model ise Longines Conquest. Conquest'in tek eksikliği ise Luminova; yoksa bulunduğu seviyeye göre sahip olduğu mekanizma, kalite ve işşçilik cidden çok başarılı. :thumbup:
Zamanında incelemesini yaptığım ve ara ara özlediğim saatim :D :arrow: viewtopic.php?f=13&t=6864#axzz2Z5wcvZBg
Basel 2013'te tanıtılan yeni Conques Classic :arrow: viewtopic.php?f=162&t=11787&p=214144#axzz2Z5xEGiLS
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj v1rtus » 17 Tem 2013, 00:48

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Saati alma konusunda, giden birilerini arıyorum artık. Umarım en kısa sürede bulurumda bu işi halledebilirim :D Saatin yanında ekstra deri kordon da alacağım. İnşallah yakın zamanda da kutu açılışı yapabilirim :thumbup:
Kullanıcı avatarı
v1rtus

Mesaj muratseyit » 28 Ağu 2013, 00:34

özellikle frankfurta fuara gidecek arkadaşlara duyrulur...
ben öyle yapmıştım.
ben de sinn aldığıma çok memnun kaldım:)

En son v1rtus tarafından 28 Ağu 2013, 00:34 tarihinde darbelendi.
Kullanıcı avatarı
muratseyit

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 131 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners