TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Cartier Santos 100XL vs Rolex GMT Master 16713 Seçim Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seçiminiz?

Cartier Santos 100XL
11
42%
Rolex GMT Master 16713 Root Beer
15
58%

Toplam oy : 26

Cartier Santos 100XL vs Rolex GMT Master 16713 Seçim Önerisi

Mesaj onatozer » 11 Tem 2013, 03:06

Aylardır yeni bir saat almak için debelenip duruyorum, gönlüm birinden birine kayıyor, IWC den Vacheron'a kadar binbir markaya gittim geldim. Binbir kararsızlıktan sonra eleye eleye son kararım olarak Cartier Santos ile Rolex Gmt Root Beer arasında seçim yapmaya karar verdim. Ağustos ayı içersinde de artık yeni bir saat almış olmak istiyorum.

Resim
Cariter kare olmasıyla daha önce kullanmadığım bir tarz olduğundan cazip geliyor. ayrıca renk renk kayışları var, o da çok çekici geldi.

Resim
Rolex sahibi olmak çok istiyorum, kahve tonları da bana çok çekici geliyor ama renk kombininden dolayı sık kullanabilir miyim o kısmı kafamı kurcalıyor.

Tek kriterim altın-çelik yada komple altın olması olduğundan Pepsi gmt master düşünmüyorum. Saatler ikinci el alınacağından fiyat aralığım 4-5k $ aralığında. İki saatin de piyasası hemen hemen aynı.
Karar vermemde yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Re: Cartier Santos 100XL vs. Rolex GMT Master 16713

Mesaj onatozer » 11 Tem 2013, 03:17

Bir de şu anket koyma işini bir arkadaş anlatırsa mutlu olurum. Kurcalamadığım yeri kalmadı sayfanın :roll:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Re: Cartier Santos 100XL vs Rolex GMT Master 16713 Seçim Öne

Mesaj Selçuk » 11 Tem 2013, 04:25

Peki bulabildin mi bu modelleri?
Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz
Kullanıcı avatarı
Selçuk

Mesaj mucadeleci » 11 Tem 2013, 04:28

Cartier Santos ilk üretilen Pilot saati olması özelliği ile ve güçlü geçmişi ile hep ilgimi çekiyor, gel gelelim 1954 yılında Pan Am Pilotları için üretilmeye başlayan ve o gün bugündür Kaptan saati bellenen GMT Master modelleri benim için daha kıymetli bir yerde, özellikle 16713 gibi biricik modeller benim için kesinlikle Santos u geride bırakır.

Not: Bunları hep *Razz dan öğreniyorum, buluştukça yıkıyor beynimi :)
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj vmetin » 11 Tem 2013, 08:45

Bence sırayla ikisini de al, harika saatler :champ:
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj serdarfb » 11 Tem 2013, 09:36

Gerçi vmetin işi kısa yoldan çözmüş ama benim gönlüm Rolex'ten yana. :thumbup: Kesin karar vermek istiyorsan Razz ile bir öğlen yemeği ye.. :lol: O günden sonra Cartier senin için sadece gerdanlıktan öteye geçmesin. :lol: :lol:

Şaka bir yana Santos'ta güzel. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj razz » 11 Tem 2013, 09:50

Beyler yanlış yönlendirme yapmayalım.. :!: :P

Cartier Santos'u çok beğenirim... :thumbup: Kare/Dikdörtgen kasa formunda JLC Reverso ve TH Monaco ile üç kült modelden biri olarak görürüm 8-) lakin XL mevzusu benim tarzım değil malesef.. Bana biraz zorlama görünüyor o saat.. Aynı fikrim DJII için de geçerlidir mesela ancak elbette kullanacak kişi özelinde değişebilir bu durum sonuçta benim yorumum mutlak doğrudur diye birşey yok.. :champ:

16713 Root Beer GMT & GMTII de yine klasikleşmiş, ikonik bir saat ancak sarı ve yakın tonların ağırlıkta olduğu rengi ile günlük kullanımda -siyah kadran/bezel versiyonu kadar- versatil olmayabilir.. :roll: Ayrıca artık üretilmeyen bir model olduğunu da hesaba katarak derli toplu bir örneğine denk gelmek biraz şans işi gibi.. :?

Özetle iki saati de tercih etmem kendi adıma konuşmak gerekirse ancak mutlaka bir tanesini seçmem sözkonusu olursa 16713 Root Beer derim.. ;)

Öğlen yemeğine memnuniyetle varım, ama SerdarFB ile hiç tavsiye etmem zira es kaza adamla sahura bile gitseniz menüde ya Tekir olur ya Levrek.. :D
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj rlxdaytona » 11 Tem 2013, 10:00

Rolex tabiki.....
Sevgiler, Saygilar
Fersan
Kullanıcı avatarı
rlxdaytona

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] ve 146 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners