sevgili Miriel,
ben baştan beri okuyordum topiği çok ta güzel tavsiyeler geliyor.
nacizane tavsiyem bize değil de kendi içine sor nasıl bir iş yapmak istiyorum diye. senin listene baktığımda kafası karışık bir profil görüyorum. mühendislik, tıp, işletme vs. örnek olması açısından söyliim, benim zamanımda 18 tercih yapabiliyordun. bu tercihleri sınavdan önce yapıp gönderiyordun ve değiştirme şansı yoktu. tercih formumda sanırım 9 tercihi doldurmuştum ve tamamı mühendislikti. sana benzer şekilde iyi bir sınav geçirememiş ve ancak 6. tercihime "YTÜ elektrik mühendisliği" bölümüne girebilmiştim. ODTÜ, ITU ve YTU dışında bir tercihim yoktu.
tüm bunları şunun için anlattım. rica ederim 10 sene sonra ne iş yapmak istiyorsun ona bak. bazı arkadaşlar okul>bölüm demişler. asla katılmadığımı belirtmeliyim. okul evet çok önemlidir. hele hele ilk mesleğe başlangıç aşamasında. ancak hayat sadece starttan ibaret değil. ve hayat 100 m. koşusu da değil bir maraton. senin gibi zeki biri ortalama bir başlangıç yapsa bile çok iyi devamlar getirecektir.
benim gözümde önce bölümünü belirle. sonra ilgili bölümün olabilecek en iyi okulunu seçersin.
Vmetin'in YTÜ tespitine kısmen katılıyorum. YTÜ İstanbul'un taşra mektebidir. İTÜ veya ODTÜ ile aynı ligde değildir. bazı bölümleri hariç (Jeodezi gibi).
olur da mühendislik yazmaya karar verirsen temel mühendisliklerden şaşma. Makina, Elektrik, İnşaat.
diğer bölümler, fakülteler hakkında söz söyleyecek durumum yok. Elektrik seçersen staj-iş anlamında yardımcı olurum