TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Üniversite Tercih Dönemi Fikir Alışverişi

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Üniversite Tercih Dönemi Fikir Alışverişi

Mesaj buTa » 08 Tem 2013, 23:14

Tebrikler Miriel.. :champ:

Umarım seçeceğin okul ve bölümlede bu güzel puanlarını tamamlarsın.

İlk mesajında belirttiğin bölümler içerisinde ,hemen mesleğine odaklanman anlamında Tıp tercihin yerinde olacaktır. İşletme ve İktisat gibi bölümler ancak iyi okullar olduğu sürece tercihin olmalıdır ki sanırım senin de fikrin bu yonde. (ODTÜ, Boğaziçi vb ile ozel ve vakıf üniversiteleri bölümleri ya da Ankara Siyasal gibi. ). Bu bölümlerde cok farklı is olanakları karsına cikabilecektir. Elbette kendini geliştirmen şartıyla . (yabancı dil, yuksek lisans vs.) Yine mühendislik bölümlerinden mezun olup mba tarzı devam edebilirsinde..

İleride ticaret ile uğraşmak gibi bir amacın varsa Eczacılık okumanda yerinde olacaktır. (orn. Antalya'li bir eczacı bu sene Kırkpınar güreşlerinin agası olmuş.. ) Ticari kafan iyiyse ve birazda sermaye varsa cok iyi paralar kazanabilirsin belkide.. :)
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj aokyy » 08 Tem 2013, 23:42

Ne olmayacağımı biliyordum. Onca aile baskısına rağmen olmadım. :D

Öncelikle tebrikler Miriel. Çok güzel bir derece elde etmişsin.

En önemlisi senin ne olmak istediğin. Neye yatkınlığın olduğunu az çok bilirsin. Kendini en iyi sen tanırsın. Vereceğin kararda kendi özelliklerini göz önünde bulundurmayı ihmal etme.
Kullanıcı avatarı
aokyy

Mesaj SerkanGS » 09 Tem 2013, 00:17

Kesinlikle mühendislik fakültesi diyorum, işletme iktisat okuyupta işsizler kafilesine sende katılma, on kişiden 7 si işletme iktisat mezunu ;)
Dedicated to Perfection / Eski Kullanıcı Adı Desertsun
Kullanıcı avatarı
SerkanGS

Mesaj Miriel » 09 Tem 2013, 00:46

Buta, Aokyy, SerkanGS, Bg17 teşekkürler. :champ:

Dostlar kendi yaptığınız iş yada okuduğunuz bölüm hakkında
1-)Çalışılabilecek sektörler
2-)Başarıyla yapılabilmesi için gereken özellikler
3-)Kişisel tavsiyeler

Dikkate alarak yardımcı olursanız memnun olurum.

Tekrardan belirteyim ilgim: Matematik, fizik, tarih ve kitap okumaya yönelik...
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj asymptote » 09 Tem 2013, 00:55

SerkanGS yazdı:Kesinlikle mühendislik fakültesi diyorum, işletme iktisat okuyupta işsizler kafilesine sende katılma, on kişiden 7 si işletme iktisat mezunu ;)

Artık mühendislikler de aynı, bir farkı kalmadı. Çok sayıda mühendislik fakültesi açıldı, mevcutların da kontenjanları şişirildi. Bir de şöyle bir mevzu var ki akıllara zarar.. :evil: :twisted:
http://ekonomi.haberturk.com/is-yasam/haber/851601-muhendislik-yolu-acildi
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Miriel » 09 Tem 2013, 00:58

asymptote yazdı:
SerkanGS yazdı:Kesinlikle mühendislik fakültesi diyorum, işletme iktisat okuyupta işsizler kafilesine sende katılma, on kişiden 7 si işletme iktisat mezunu ;)

Artık mühendislikler de aynı, bir farkı kalmadı. Çok sayıda mühendislik fakültesi açıldı, mevcutların da kontenjanları şişirildi. Bir de şöyle bir mevzu var ki akıllara zarar.. :evil: :twisted:
http://ekonomi.haberturk.com/is-yasam/haber/851601-muhendislik-yolu-acildi

İşte bu saçmalığın daniskası.. :twisted:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj basto » 09 Tem 2013, 01:06

Dostum tebrikler öncelikle. Bu soru çok eksik kalmış. Çünkü senin karakterin ve hayattan ne beklediğin çok önemli.

O puan seviyelerinde çok fazla seçenek var. Hepsi de iyi seçenekler. Top 5 üniversitede okuyacağın işletme de kimseyi pişman etmez, doktor olmak da, mühendis olmak da, avukat olmak daveya herhangi başka şeyler de. Çünkü senin yazacağın bölümler kendi alanlarında en iyileri olacak. Sen de kendi mesleğini en iyi yapanlardan biri olacaksın.

Önemli olan sen hangisine uygunsun? Hangisinin yaşam tarzı seni heyecanlandırıyor? Hangisi ilgini çekiyor?

Bence sen öncelikle bu meslekleri araştır sonra bir kendinin hangisine uygun olduğunu belirle ve ona göre kısa liste içinden seçim yap. Biz de o kısa liste üzerinden önceliklendirelim. Sen sevdiğin ve kendine uygun işi yaparsan ne okursan oku başarılı olursun iyi de para kazanırsın. Milyon tane işletmeci var ama bazıları şirketlerde 50 milyar maaş alıyor. Onbinlerce doktor var ama bazıları ayda 100 milyar kazanıyor. Onbinlerce avukat var ama bazıları tek davadan bir trilyonu cebe atıyor.

Yoksa bunlar olmadan bana sorsan şu an sana birbirinden alakasız 10 tane süper okul ve meslek rahatlıkla söylerim. Hepsi birbirinden iyi olur.
Murat
Kullanıcı avatarı
basto

Mesaj Miriel » 09 Tem 2013, 01:14

Basto teşekkürler. :champ:

Bende bu konuyu meslekler hakkında gerçekçi bilgi almak için açtım. İnternette yapılan diğer değerlendirmelerin çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum mühendisler diplomalı işçi, işletmeciler diplomalı işsiz şeklinde lanse edilip neredeyse her bölüm kötülendiği için sağlıklı bir bilgi olmuyor dolayısıyla yardımlarınıza ihtiyacım var.
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 31 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners