TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

IWC Aquatimer Deep Two ve JLC Master Compressor Diving Pro

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: IWC Aquatimer Deep Two ve JLC Master Compressor Diving Pro

Mesaj Clk » 30 Mar 2010, 00:08

Gelelim artilari ve eksilerine

IWC

Artilari
Dogru derinlik ölcme kabiliyeti
Inilen maksimum derinligi hafizalama özelligi
Band degistirebilme sansi
Stop-Saniye Özelligi

Eksileri
Bezelde bulunan ve dalis zamani icin kullanilan ucgen karanlikta zor okunuyor.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 30 Mar 2010, 00:11

JLC

Artilari
In House Mekanizma
Ikinci bölge saat dilimi
Gece/gündüz okunma kolayligi
Reserv göstergesi

Eksileri
Derinlik ölcer sadece fabrika sartlarina göre kalibre edilmis
Dogru olmayan derinlik göstergesi
Reserv göstergesi cok kücük

THE END :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj 2fast4u » 30 Mar 2010, 10:36

jlc nin eksilerinde gordugum dogru olmayan derinlik gostergesi ibaresi dikkatimi cekti. 16000avro verip gostermelik derinlik olcer sahibi olmak tam bir marka kazigi gibi geldi
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Clk » 30 Mar 2010, 12:33

JLC özellikle Diver modellerde cokta güclü olmayan bir firma. Zaten aciklarini 2. zaman dilimi, titan Grad 5 kasa ve ilginc dizayni ile kapatmaya calismasi bunun göstergesi.

Benim bir numarali Diver adayim halen Rolex Deep Sea, Ikinci siraya IWC Aquatimer'i koyuyorum, Panerai ve Oris bu siralamayi takip eden saatler.
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj razz » 30 Mar 2010, 12:58

Naçizane fikrimi belirteyim ben de madem ki diver tartışılıyor;

Ben bir numaraya 16613 Submariner'ı koyarım.. Black veya Blue..

İki numarada ise Sea Dweller var ( SDDS değil..! yani eski nesil Sea Dweller.. ) Madem ki TwoTone'dan vazgeçiyorum o zaman pek de hoşuma gitmeyen 2.5X Cyclops'u da elerim ve sonuç 16600 Sea Dweller olur.. Ayrıca yaklaşık 3X WR'de bonus olarak gelir..

Üç numara için Seamaster Co-Axial derim ( Bond olarak bilinen model ).. Bence oldukça güzel ve nev-i şahsına münhasır bir dizaynı var..

SDDS benim için sıralamaya bile giremez.. 80'li yılların kuş serisi Tofaş'larındaki "5 Vites" monogramıyla aynı zihniyetle konulmuş "Original Gas Escape Valve" ve "Ring Lock System" yazılarıyla o saatin hiç sansı yok..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Clk » 30 Mar 2010, 13:14

O kadar da gaddar olma Razz. Sonucta optik anlamda zaten iri olan bir saat, birde üzerine yazilar eklenince ilk etapta pekte genel zevke hitap etmeyen bir saat cikiyor ortaya. Haklisin yani. Ancak saatin konforu, agirligi ve yetenekleri bence tartisilmayacak kadar iyi.

Sea Dweller zaten bir efsane... Benim siralamam güncel modeller üzerine kurulu.
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj razz » 30 Mar 2010, 14:15

clk yazdı:O kadar da gaddar olma Razz. Sonucta optik anlamda zaten iri olan bir saat, birde üzerine yazilar eklenince ilk etapta pekte genel zevke hitap etmeyen bir saat cikiyor ortaya. Haklisin yani. Ancak saatin konforu, agirligi ve yetenekleri bence tartisilmayacak kadar iyi.

Sea Dweller zaten bir efsane... Benim siralamam güncel modeller üzerine kurulu.

Güncel modellerde katılıyorum.. Bahsi geçen dial text'leri saymazsak SDDS iyi bir seçim olur.. Ancak mevzu gaddar olmak değil..Gel gör ki şu yeni nesil Rolex modellerine ısınamadım, bu saatten sonrada herhalde ısınamam gibi geliyor.. " Güncel vs Eski Jenerasyon Rolex'ler " şeklinde bir başlık olursa daha rahat açıklarım bu hoşnutsuzluğumu..

Thread'in esas konusu olan "IWC Aquatimer Deep Two VS JLC Master Compressor Diving Pro"dan ayrılmayalım benim post'lar yüzünden..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj 2fast4u » 30 Mar 2010, 14:26

peki diver saatlerde bu kadar fonksiyon olmasi cok mu gereklidir yoksa desk diver tabir edilen saatlerden bir boy ustun olduklarini kanitlamak icinmidir?Saginda solunda bir suru dugme ile karmasik havasi verilmek istenirken gercek dalis bilgisayarlarina rakip olacaklarini mi saniyorlar. benim tercihim sade icinde baska gosterge olmayan duz modeller kalin olmasi makbuldur.seamaster, deepsea tag hauer 500wr aquaracer gibi....
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Certus, Google [Bot] ve 205 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners