TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Panerai ve Ferrari Ortakl覺覺 Bitti

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Panerai vs Ferrari ortakl覺覺n覺n bitmesi iyi oldu mu?

Evet iyi oldu, Panerai ile Ferrari'nin uyutuunu d羹羹nm羹yorum
12
55%
Hay覺r iyi olmad覺, bence harika bir ortakl覺kt覺
10
45%

Toplam oy : 22

Panerai ve Ferrari Ortakl覺覺 Bitti

Mesaj nickynick » 24 Mar 2010, 12:43

5 y覺ll覺k ortakl覺klar覺n覺n ard覺ndan Ferrari ile Officine Panerai'nin ortakl覺klar覺 1 Nisan 2010 tarihinde sona eriyor ve bir daha yenilenmeyecek. Siz bu konuda ne d羹羹n羹yorsunuz? Panerai, Ferrari ile 繹rt羹en bir saat markas覺 m覺yd覺? Yoksa "hay覺r u marka olsa Ferrari ile daha uyumlu olurdu" diyebileceiniz markalar var m覺?
Benim g繹r羹羹m, Richard Mille gibi daha modern markalar覺n Ferrari markas覺 ile daha uyumlu olaca覺 y繹n羹nde.

Resim

Resim

Resim
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullan覺c覺 avatar覺
nickynick

Kay覺t: 16 Kas 2009, 22:44

Re: Panerai ve Ferrari Ortakl覺覺 Bitti

Mesaj Bond » 24 Mar 2010, 13:06

Bence fena ortakl覺k deildi, 襤talyan olmas覺 繹nemli idi markan覺n ama Ferrari'nin saat 羹retmesi 癟ok gerekli bireyde deil a癟覺k癟as覺 diye d羹羹n羹yorum. Bir癟ok firma yap覺yor herhalde birazda mecburiyetten olumu bir durum denilebilir, direk Ferrari yerine Panerai Editions eklinde olsa daha ho olurdu. 襤simlerde yak覺nd覺; Panerai - Ferrari :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj Clk » 24 Mar 2010, 14:08

Bu tip ortakliklar markalar ve prestijleri anlaminda cok 繹nemli. Bond'un belirttigi gibi Italyan kani tasiyan bir markanin Italyan bir saat ureticisi ile ortaklik yapmasi bence en buyuk avantaj.

Markalarin uygunluk konusuna gelince bence Panerai, Ferrari icin en iyi iki markadan bir tanesi idi. Ikinci marka zaten gecmis donemde ortaklik yaptiklari ve markanin dunya capinda isim yapmasini sagladiklari Heuer (Tag Heuer). Tage Heuer sportif imaji ile bence Ferrariyi tamamlayan en g羹zel saat markasi. Kimbilir belkide eski ortaklik tekrar canlanir.

Nick, Richard Mille ile Ferrarinin ortakligi olmaz. Saat, out-fit v.s. ayni zamanda fan 羹r羹nleri. Dolayisi ile fiyat olarak satilabilecek meblagda olmalari gerekiyor. Paneri Ferrari serisini 4500 ile 10.000 Euro arasinda satti ki, bu fiyata Richard Mille kasasini bile almak zor. Diger bir nokta ise markalarin ortak noktalarinin olmasi. Ferrari bir gelenek ayni Panerai gibi, Tag Heuer gibi. Richard Mille ise yeni ve bir cok farkli urun gamina sahip; teknolojiyi on planda tutan bir marka. Bugun Ferrari dedigin zaman akla gelen seyler kirmizi boya uzerinde ki sari kalkan uzerine islenmis saha kalkmis at..... Kac kisi Richard Mille dizayni cizebilir aklindan? Kac kisi Richar Mille amlemini cizebilir aklindan?

Benim gorusum tabiki :)
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj nickynick » 24 Mar 2010, 14:14

Olsun ben yine Richard Mille diyorum :lol:
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullan覺c覺 avatar覺
nickynick

Kay覺t: 16 Kas 2009, 22:44

Mesaj 2fast4u » 24 Mar 2010, 15:11

ok guzel modeller uretmisler bence ara vermislerdir.Yeniden Panerai bu birlikteligi canlandirabilir.Ferrari ye baska yakisan bir saat markasi bir Jaeger veya AP olabilir.Mesela AP Offshore serisine ek olarak Granturismo serisi cikararak Ferrari temali saatler uretebilir.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullan覺c覺 avatar覺
2fast4u

Kay覺t: 11 Ara 2009, 11:50

Mesaj Ziyaliv » 24 Mar 2010, 15:51

Bence panerai firmas覺 ferrarinin prestijini ferrari saatleri ile yans覺tam覺yordu, bir ara Girard Perragaux 羹retmiti akmerkez de gormustum o zamanlar onlarda tam olarak yans覺tm覺yordu ama daha g繹sterili saatlerdi, bana kal覺rsa ferrarinin saatlerini U-Boat, AP, Urwerk gibi markalar 羹retse ferrarinin otomobillerine daha yak覺n saatler olur bence. Ya da Ahmetciimin dedii gibi Ricard Mille kadran覺na F458 italia n覺n motor blou yerletirilse m羹kemmel olur:)
"Saat, Saat癟iden Al覺n覺r...."
Kullan覺c覺 avatar覺
Ziyaliv

Kay覺t: 21 Eki 2009, 00:26

Mesaj Frax » 25 Mar 2010, 11:17

Panerai'nin beendiim modelleri Ferrari i癟in olanlarda. Dier modellerini beenmesem de Panerai ve Ferrari iki italyan olarak fazla uygundu birbirine. 襤svi癟re'li babalar Patek Breguet vs. Ferrari i癟in fazla klasik kal覺r bence.En iyi ihtimalle AP RO uyar diye d羹羹n羹yorum bundan sonra :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Frax

Kay覺t: 27 Ara 2009, 15:36

Mesaj corto » 29 Mar 2010, 21:47

Her ikisi de italyan 癟izgisine sahip... Yaz覺k oldu. zellikle Ferrari gibi "ruh" ve "tarz" deerlerinin 繹ne 癟覺kt覺覺 bir marka i癟in yaz覺k oldu. Bence 繹rnein TAG (italyan olmayan) Ferrari i癟in hi癟 uygun olmaz.

Panerai'nin ateli, tutkulu bir taraf覺 vard覺... Ferrari gibi...
Kullan覺c覺 avatar覺
corto

Kay覺t: 28 Kas 2009, 17:43

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: AykutT ve 229 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners