Bond yazmis gerci, Razz'da benim düsüncelerime tercüman olmus ama yinede üszerine basa basa belirtmekte fayda var. Bu ürünlerin Almanya ile yakindan uzaktan hicbir alakasi yoktur. Tamamen cin menseeli olup, cekik gözlülerin insanlari kandirma cabasindan baska birsey degildir.
Bir Alman yada Isvicre markasi ile ilgili her türlü bilgiye (özellikle mekanizmalar ve tarihleri ile ilgili) ulasilabilirken bu markalarin web sayfalarinda hicbir bilgi paylasmamalari sadece maskelerinin altinda sakladiklari gerceklerden kaynaklanmaktadir.
1000 Euro'luk saatlere %70 %80 indirim yazip 200-300 Euro rakamlar ile satmaya calismalari sadece KAZIKLAMA cabasindandir. Dünyanin hicbir yerinde hicbir mekanik ürünü (saat demedim) gercek fiyati üzerinden %80 indirim ile teklif etmezler.
Bence bütceniz elveriyorsa tanidik bildik bir markaya yönelmek en mantikli cözüm olacaktir. Bütce yeterli degilse pahali cöp almaktansa ucuz bir marka almak en mantiklisi bence.
Yine cok yazdim. Sorry

TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...