TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bir Millet Uyanıyor

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Bir Millet Uyanıyor

Mesaj Symurg1907 » 02 Haz 2013, 22:25

Bende birilerinin bu konuyu açmasını bekliyordum.. Nacizane görüşlerimi paylaşmak istiyorum. Bence insanlarımızın kafasındaki en büyük yanılgı balık hafızalı olduğumuz. Bence bu kesinlikle yanlış çünkü bizim toplumsal olarak şöyle bi özelliğimiz var olaylara anında tepki vermiyoruz. Sabır.. Sabır.. Sabır.. ve sonunda patladığımız zaman böyle oluyor. Taksimdeki insanlar balık hafızalı değiller toplum olarakta değiliz.

Bugün o patlamayı yaşayan insanlar iki ayyaş, ananıda al git, başbakanın ben ne dersem o olur vs vs vs tavırlarına sabreden insanlar.. Birikimin patlaması oldu bu.. Yoksa mesele 3-5 ağaç değil

Milli bayramlarda sürekli hastalanıp Anıtkabir'e gitmediler, bi bahane bulup bayramları iptal ettiler, Atatürk ve İnönü'ye iki ayyaş deyip sonra ben onları kastetmedim deki ki bunu yutmamız için salak olmamız lazım.. Bunları biriktirdi insanlar.. Sürekli zehirlediler insanları fikirleriyle ve toplum artık zehri kusuyor
Kullanıcı avatarı
Symurg1907

Mesaj atamen » 02 Haz 2013, 23:36

Bir millet uyanıyor sözüne yürekten inanabilmek için neleri feda etmezdim.Ama bunun olmadığını görecek kadar halkın içinde yaşıyorum.Doğrudur son 5 günde başarılanlar hiç te azımsanacak gibi değil.En azından bizleri beynimiz ve irademiz yokmuş gibi yönetenler içki yasağı gibi kararlar almaya çalışırken 2 kere düşünecektir ki bu da bir şey.Gerçek sorun nedir? Bunu kendimize dürüstçe sormalıyız.Olay tabi ki sadece gezi parkı değil.Oradaki bir çok insan o parka hayatında gitmemiştir bile.Bence ülkemizdeki gerilimin asıl sebebi dinin toplum yaşayışında söz sahibi olmasını isteyen,bunun için uğraşan,polisiyle yargısıyla örgütlenen,insanların gün geçtikçe daha da sinmesi için uğraşan ve bu hükümette vücut bulan insanlarımızla , dinin toplum yaşayışı üzerinde etkisi olmasını istemeyen daha seküler ve özgürlükçü bir sosyal yaşam alanı isteyen insanlarımızın çatışmasıdır.Bence en büyük sebep budur.Aksini bana kimse inandıramaz.4 yıldır öğretmenlik yapıyorum ve toplumun her tabakasından öğretmen arkadaşlarımı,velileri,müdürleri,öğrencilerimi gözlemleme şansı buldum.Bana göre(uç kesimleri elersek) insanlar kısaca ikiye ayrılıyor:1-Dinin kurallarını hayatının her alanında görmek isteyenler ve buna göre yaşamak isteyenler2-Dinin kurallarının bazılarına kayıtsız kalıp(inançsız değil) hayatını buna göre yaşamaya çalışanlar.Bana göre sorun buradan doğuyor.Dinin emirleri açık ve şu anki iktidarın temsil ettiği birinci grup bunları harfiyen uygularsa ikinci grubun yaşam alanının kısıtlanması kaçınılmaz.Benim öğretmenlik yaptığım yerde ise durum çok daha vahim.Ne zaman sınıfta Atatürk ile ilgili bir konu anlatsam sınıfta bir ölüm sessizliği oluşuyor.Atatürk içki içiyormuş öğretmenim,Atatürk Kuran'ı tuvaletin deliğine atmış öğretmenim,bazıları Atatürk'ü hiç sevmiyormuş öğretmenim v.b Bunlar daha 10 yaşına basmamış çocuklar.Geçen sene babasını yıllar evvel kaybetmiş bir öğrencimi Darüşşafaka sınavlarına hazırlamak isteyip her gün okul çıkışı öğrencime ders verdim.Bir gün teyzesi yanıma yanaşıp şunu dedi:Hocam bu Darüşşafaka Türkan Saylan'ın okuluymuş.Acaba çocuk sınavı kazanmasa mı?Darüşşafaka dediğim Cumhuriyet'ten eski ha.
Toplumun çoğunluğunu oluşturan ve gün geçtikçe de sayıları artan muhafazakarlar bazı insanların canına tak etti bence olay bu.Birinci grup tarafından yönetilmekten sıkılan ve gelecekte de yönetimde söz sahibi olamayacağını öngören ikinci grup patladı.Polisin orantısız güç tanımını zorlaması da tuz biber ekti.Bazı arkadaşlar ne yani taksimdeki herkes mi bu kadar homojendi diye sorabilir.Bence çekirdek buydu.Uyanan kesim dediğimiz kesim zaten hiç uyumadı.Uyuyan kesim hala mışıl mışıl uyuyor ve uyuyacak.Uyanan kesim sadece Cumhuriyet kazanımlarını daha sıkı koruması gerektiğini farketti.Toplumun çoğunluğunu oluşturan muhafazakar tabakasını işi gereği fazlasıyla tanıyan birisi olarak benim pek umudum kalmadı.Olay dinin tahakkümüdür.Benim yorlamam bu kadar.
Kullanıcı avatarı
atamen

Mesaj asymptote » 03 Haz 2013, 00:10

asymptote yazdı:- Buraya yapılması planlanan kışlanın sembolik önemi var, son dönem Osmanlı kışlası. Bu inatçılığın nedeni sadece rant değil beyler. Taksimde reankarne edilmiş sembolik bir yapı isteniyor. ..

RTE yazdı:Gezi Parkı nedir? Bunu şu anda bilmeyen çok.
Burada Topçu Kışlası vardı. Mimarisi çok farklı ve güzel bir mimariydi. 1940'a kadar geliyor ve Lütfi Kırdar yıktırıyor..

atamen tespitler doğru ancak bunu iki taraflı da düşünmek gerekiyor. Muhafazakar kesim nasıl dini yaşamı insanlara dayatma amacı güdüyorsa seküler kesim de aynı şekilde seküler yaşamı dayatmak istiyor, dayattı da bir dönem (bknz başörtüsü yasakları). Şu an bütün sıkıntının kaynağı aslında güçlü bir muhalefetin olmayışı. Ülke 10 senedir muhafazakar bir parti tarafından yönetiliyor ve yakın bir gelecekte de bu durumun değişmeyeceği gerçeği insanlarda bir ümitsizlik ve dışlanmışlık duygusu yaratıyor. Hükümetin karşıt düşünen insanları yok sayması maalesef bu duyguyu daha da derinleştiriyor. Bir başbakan parti başkanı gibi değil bir ülkenin başbakanı gibi davranmalı. Ya danışmanları yanlış yönlendiriyor ya da inatçı ve dikkafalı karadenizli damarı onu yanlışa sürüklüyor..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj atamen » 03 Haz 2013, 01:48

asymptote güçlü bir muhalefetin olabilmesi için önce demokrasinin katili olan seçim barajının kalkması lazım.Hükümet tek parti hükümeti olabilmek adına barajı kaldırmıyor.% 50'lik muhalefet partilerinin hiç bir yaptırım gücü yok.%9 oy alan bir parti mecliste temsil edilemiyor.Tabi ki bu barajı bu hükümet koymadı.Ama demokrasiyi güçlendirmek isteyen bir idare için elzem olan bir konu.Hiç bir gensoru önergesi kaale alınmıyor.Yaptırımı olmayan muhalefetten bahsediyoruz.Bir söz vardır:Güç yozlaştırır,mutlak güç mutlaka yozlaştırır.Mutlak gücü eline alanlar ise kaç çocuk yapacağımızdan ne içeceğimize(hatta ne zaman içeceğimize),hangi diziye izleyeceğimize karışmaya başlayınca doğal olarak sıkıntı doğuyor.İki taraflı düşünme olayında ise sana sonuna kadar katılıyorum.Başörtüsü konusunda çalıştığım okuldaki kız arkadaşlarıma da destek verdim.Çünkü bana göre devlet koca koca kadınlara şunu giy,şunu böyle giy diyemez.Ben ailemde hiç bir başörtülü kadın olmamasına rağmen perukla işe gelen arkadaşlara üzülüyordum ki muhafazakar bir ailede yaşayan bir meslektaşım acısını çok daha derin yaşamıştır.Bireysel özgürlüğe karşı olan her türlü dayatmanın karşısındayım.Ama işte mesela bu acıyı yaşayan arkadaşlar kendisinden farklı kesimlere aynı hassasiyetle yaklaşmıyorlar.Örneğin başörtüsü yasağından muzdarip olan arkadaşıma desem ki eşcinseller evlenebilsin, cem evleri ibadethane sayılsın,isteyen başkasına zarar vermedikçe özgürce hayatını yaşasın v.b Bana bakışlarını görsen halime acırsın ;)
Kullanıcı avatarı
atamen

Mesaj Symurg1907 » 03 Haz 2013, 02:40

Akp elindeki gücün farkında, referandum sonrası gücünü iyice sağlamlaştırdı aslında ne olduysa referandumla oldu. Referandumda alınan kararlarla birlikte anayasa mahkemesi gibi kritik noktalarda gücünü daha fazla hissettirmeye başlayınca iyice mahalle kabadayılığına soyundu..

Her konuda "yaptım oldu" mantığıyla gidiyor.. İnsanların taksimde verdiği tepki normal, anormal olan tarafı ise akp olayı sakinleştirmeye çalışacağına daha fazla dikleşip olayları büyütüyor.. yıllardır bu tür durumlardan haksızken bi yolunu bulup haklı duruma geçtiklerini hatırlayınca burdadamı bu hınzırlık var diye düşünmedende edemiyorum
Kullanıcı avatarı
Symurg1907

Mesaj rj2k » 03 Haz 2013, 03:40

topluma en buyuk zarari bu bilgilerin verdigini dusunuyorum.

SerdarFB yazdı:rj2k , yalanlarla uğraşacağına aç Halk TV yi gerçekleri seyret.

serdarfb sagol TV onerisi icin ama kendi gozlerimle goruyorum, kac gundur olaylarin kalbindeyiz provokasyon had safhada.

inegin altinda buzagi aramaya ne cok merakli varmis, tiklamaz okumazsınız zorla gozunuze sokan yok.

bir meseleyi savundugum da yok aslinda ama oyle bi ruzgar estiriliyor kasitli olarak.. Serxx sagolsun
rj2k

Mesaj ZubFB » 03 Haz 2013, 05:26

ben uyanıştan çok ta emin değilim. müthiş bir tepki var halkta ancak uyanış "bilinç" gerektirir ki bu böyle 1 günde olacak iş değil.
Kullanıcı avatarı
ZubFB

Re: Ynt: Bir Millet Uyanıyor

Mesaj Baran » 03 Haz 2013, 09:03

rj2k sana cok guzel yazarimda dua et forum ortami
Kullanıcı avatarı
Baran

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners