TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Forumda Saat Kutusu ve Winder Kullan覺m覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Forumda Saat Kutusu ve Winder Kullan覺m覺

Mesaj Cct » 29 May 2013, 21:35

Benim deiik bir sorum olacak!

Forumu incelediimde genellikle saatlerin sabit saat kutular覺nda saklan覺yor olduunu g繹r羹yorum. Mesela incelediim Toplu Aile Fotoraflar覺 bal覺覺nda en son ekleyen Basto ve Baran sabit kutularda sakl覺yor.

enmiyor musunuz kurmaya? :lol: Bunu ger癟ekten merak覺mdan soruyorum. Benim otomatik saatlerim durduunda sanki 繹lm羹ler gibi geliyor, bir tuhaf hissediyorum :lol:

Takvimsiz saatler i癟in pek problem deil asl覺nda ama takvimli ve 繹zellikle vidal覺 tepeli saatlerde s羹rekli ayar s覺k覺c覺 olabiliyor.

Teorik olarak otomatik saat asl覺nda bir yolda gibi tek saat olarak hep kolda olmal覺 ama 繹yle bir d羹nya olmad覺覺n覺 hepimiz biliyoruz :D

Ben 羹癟 sabit ve iki winder yeri bulunan Modalo saat kutular覺ndan kullan覺yorum. Zaman覺nda 癟ok almam heralde diye ikili modeli tercih ettim ama u anda s覺k覺nt覺 ya覺yorum aman hi癟biri durmas覺n diye her sabah saatlerle aletli jimnastik yapmaya balad覺m diyebilirim.

Benim gibi ''aman sak覺n durmas覺nlar'' durumu yaayanlar var m覺? Yoksa bana mahsus bir hastal覺k m覺?

Herkese iyi akamlar :thumbup:
Her t羹rl羹 saat itinayla tak覺l覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
Cct

Ya: 40
Kay覺t: 21 Oca 2013, 20:07

Re: Forumda Saat Kutusu ve Winder Kullan覺m覺

Mesaj basto » 29 May 2013, 23:36

Benim son 1 y覺la yak覺nd覺r ortalama 15 saatim oldu. 15 saatin tamam覺 da otomatik dersek bu b羹y羹kl羹kte winder g繹rmedim. Varsa bile dolap boyunda olur san覺r覺m. En az覺ndan yar覺s覺 kadar kurma yeri olsa bile 癟ok b羹y羹k kutular oluyor bunlar.

ok say覺da winder al覺p saatleri de b繹lmek istemiyorum. Hepsi bir yerde dursunlar ve yer kaplamas覺nlar diyorum. Her saatin bir de kutusu var onlar覺 da d羹羹n羹rsek evin 2 metrekaresini saatler kaplamas覺n. Saat say覺m覺 azalt覺rsam winder alabilirim.

Ayr覺ca winderlar 癟ok pahal覺 geliyor a癟覺kcas覺 bana. Wnder paras覺na 1 saat daha al覺r覺m :D ya da kordon al覺r覺m. Tamir malzemesi al覺r覺m filan

Saatler winderda durup hep 癟al覺覺rsa bu sefer de ben sapma yap覺p yapmad覺klar覺na kafay覺 takar覺m. Her sabah elime ald覺覺m saati s覺f覺r sapmayla balat覺p akama 3-5 sn sapma ile d繹nmem laz覺m :) yani ben zaten her t羹rl羹 ayarlama olay覺na girerim.

Son olarak da kullanm覺yorsam 癟al覺mas覺nlar, dinlensinler, mekanizmalar覺 yorman覺n alemi yok diye d羹羹n羹yorum. 3-5 g羹nde bir akam oturup tek tek hepsini kuruyorum. O da yeter san覺r覺m.

Kurmaktan b覺kar覺m belki bir g羹n ama imdilik hala zevkle yap覺yorum.
Murat
Kullan覺c覺 avatar覺
basto

Kay覺t: 03 Ara 2012, 14:02

Mesaj Cct » 30 May 2013, 00:02

Sapma konusunda hakl覺s覺n.

zellikle Seiko5'lerimden bir tanesi 癟ok ciddi ekilde sa癟mal覺yor.

O konuda en iyi saatim Tag Heuer Aquaracer. Baz覺 g羹nler 0 sapma yakalayabiliyorum :shock: Onun d覺覺nda max + - 4
Kullan覺c覺 avatar覺
Cct

Mesaj Cct » 30 May 2013, 00:03

Saat kutusu fiyat覺na gelirsek Modalo'lar 癟ok iyi indirimlerle al覺nabiliyor :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
Cct

Mesaj basto » 30 May 2013, 00:40

CCanpolat yazd覺:Saat kutusu fiyat覺na gelirsek Modalo'lar 癟ok iyi indirimlerle al覺nabiliyor :thumbup:

Fiyat aral覺覺 nedir mesela?
Murat
Kullan覺c覺 avatar覺
basto

Mesaj Cct » 30 May 2013, 01:12

300 ile 1000 TL aras覺 bireydi san覺r覺m.

1000 dediim 8'liydi.

Az daha alacakt覺m ama ben bunu dolduraca覺m diye kendimi par癟alar覺m korkusuyla vazge癟tim :D
Kullan覺c覺 avatar覺
Cct

Mesaj Ozgur » 30 May 2013, 07:33

Ben dulwich winder kullan覺yorum. Memnunmuyum, evet. Winder 癟ok mu gerekliydi, benim i癟in hay覺r... Kullanmadan once kurmak da ayr覺 bir zevk.
Festina lente
Kullan覺c覺 avatar覺
Ozgur

Ya: 50
Kay覺t: 19 Eki 2010, 19:05

Mesaj basto » 30 May 2013, 07:53

8'li iyiymi ite tam bana g繹re ama 1000 TL 癟ok geliyor. Bir de kocamand覺r o winder. Bir komidin kadard覺r. Bu kutuyu ben saa sola bir yerlere s覺k覺t覺r覺yorum. :)
En son basto taraf覺ndan 30 May 2013, 11:09 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Murat
Kullan覺c覺 avatar覺
basto

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 220 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners