Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.
arkadaşlar bir konuda bilginizi alıcam seiko nun SNP023P1 modelini 1 hafta önce aldım saat gerçekten çok şık.Saati aldığımda zaman ve takvimi ayarlı değildi özellikle takvimi ayarlamak biraz zaman aldı ve düğmeyi ayarlarken hızlı bir şekilde hareket ettirdim acaba çarklara zarar vermiş olabilirmiyim o yüzden mi tarih 12 den bir kaç dakika önce atıyor.
Saatiniz hayırlı olsun, Kinetic Perpetual modellerinin ilk takvim ayarı biraz uğraştırıcıdır, çarkalar herhangi bir zarar görmemiştir ve takvimin 24:00'dan birkaç dakika önce değişmesi de normal bir durum
SNP025 modelini kuzenim kullanıyor gayet memnun, SNP005 modelini de uzun süre kendim kullandım. Bana göre o fiyat aralığında alınabilecek en iyi saatlerden biri olup sahip olduğu özellikler ise mükemmel
Yalnız dün biraz araştırma yaptım kinetik olduğu için pil sürelerinde ömür oluyormuş kaç sene dayanır pil bilemiyorum.Automatic olsaydı pil sorun olmazdı heralde
peki bu serinin seiko snp023 modeli var ve benimki ile hiç bir farkı yok sadece fiyatı biraz daha az görünüyor acaba ne farkı olabilir bunun hakkında bir bilginiz var mı