Bg17 » 12 May 2013, 12:53
Bu ülkede hersey o kdar ters gidiyor ki, hangisini eleştirmek, hangisine tepki vermek lazım birbirine karışıyor. O kadar çok şeye içim acıyorki, haykırmak istiyorum. Aşağıda yazdıklarım tamamen kişisel fikirlerimdir, hiç bir kaynağa dayanmamaktadır.
Bir ülke düşünün ki, kurulu olduğu temel ilkeleri eleştirmek, yıkmak milli spor olmuş, bu ilkelere aykırı davrandığı tescillenmiş yönetim halkın en azından yarısının desteğine sahip, her türlü kişisel çıkar, ülkenin ve milletin çıkarlarının önüne geçmiş, başka devletlerin çıkarlarını kendi vatanı pahasına korumak stratejik derinlik olarak adlandırılmakta, SS uygulamalarını aratır bir polis teşkilatı mevcut, gerçekleri sulandırmak dikkati başka yere çekmek halkı kandırmak için goebbels den daha iyi propoganda yapmaya and içmiş bir medyaya sahip, ülke dışında yönetilen din temelli bir cete ülkenin yargısına tamamen el koymuş, terrörle savaşanlar esir edilmiş, terroristler itibarlı insan olmuş, herhangi bir uygulamayı eleştirmek en basitinden barış karşıtlığı olarak nitelendirilirken, ömür boyu hapis cezası almaya kadar vara-bilmekte, terörden para kazanan savaş baronları saf insanların milliyetçi duygularını sömürmekte, bütün bunlara tepki vermesi gereken muhalefet daha neye tepki verip neyi destekleyeceğine karar verememiş, bir politika oluşturamamış, iktidara alternatif olmak cok uzak 70 yıllık sloganlarla günü kurtarmaya çalışıyor, sivil toplum örgütleri zaten ya oluşmamış, yada amacından sapmış durumda.
Bu ülkede hangi olaya hangi pencereden bakıp ta, hangi platform da ne tepkisi verebiliriz?
Ancak içimiz acır, taziyelerimizi iletiriz, verebiliyorsak kan veririz, elimizden gelen desteği yaparız, bir de işallah olaylar benim gördüğüm şekilde değildir diye umut ederiz. En azından ben bunu yapıyorum.
Bunları konuşmanın yeri burası mıdır, belki değildir, fakat burası saat forumu ise, biz burada gözlük markası, araba, tütün mamulleri konuşuyorsak, bunları da konuşabiliriz. İsteyen katılır, istemeyen katılmaz. Bu kadar da hoşgörümüz olabilmeli.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...