TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Severlere Bir Soru !!!

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Saat Severlere Bir Soru !!!

Mesaj Clk » 12 May 2013, 02:16

TSF icerisinde saat ve gelir dagilimi, Rolex ve Mafya, Gösteris ve saat v.s. gibi bir sürü anlamsiz hicbir sekilde bir kaliba sigmayan varos kaynakli basliklar acildi yada mesajlar atildi.

Ama hic SAAT VE GENEL KÜLTÜR diye bir baslik gördünüz mü? Simdi bu basligi ben acmak istiyorum...

Saat ve Genel Kültür arasinda ki iliskiyi yazin bana lütfen.

Ben kendi görüsümü yazayim.

Saat bir kültürdür. Markasi, modeli, mekanizmasi ne olursa olsun herkesin anlam veremeyecegi kimise göre saplanti kimsine göre hastalik bana göre bir kültürdür. Malzemesinden isciligine, mekanizmasindan kadranina, tarihinden geleneklerine gercek bir kültür. Bir tarafta böyle bir kültüre gönül vermisken diger taraftan ülkemiz icerisinde olanlara bu sekilde sagir kalmak bana büyük bir tezat gibi geliyor.

Yanlis anlasilmasin ben burada politikadan bahsetmiyorum. Burasi bir forum ve hicbir sekilde politik polemiklere acik olmamali. Ancak 45 kisinin hayatini kaybettigi, Halkimizin ÖSO adi verilen el-kaide bazli bir terör örgütü ile catismalar yasadigi bir ortamda bu kadar sessiz ve tepkisiz kalmak bana anlamsiz geliyor. Ben TSF üyelerine inancimi bundan 1,5 sene önce askerlerimiz cekirdek gibi tek tek topraga düserken kaybettim. O yüzden forumu terk ettim. Inancim buarada ki insanlarin farkli oldugu yönünde idi. Tepki veren insan sayisi bir elin parmaklarini gecmeyecek kadardi. Kimilerinden ise negatif tepkiler aldim. Politika yapiyorum ortaligi karistiriyorum diye.

Arkadas, ulus devleti korumak, cumhuriyeti korumak, en yüce degerlerimiz olan laiklik, milliyetcilik, ulus devlet, esitlik v.b. degerleri korumak politika yapmak degildir. Bu senin ve benim en önde gelen hakkimdir. Ölenlerden bir tanesi senin yakinin olsa su anda bu mesaji okurken oturdugun koltukta ayni zevkle oturmana müsade edebilirmiyidi diye düsünmeni isterim.

Simdi tekrar kolunuzda ki saate bakmanizi istiyor ve sunu soruyorum. O saat sana ne ifade ediyor? Gösteris? Kültür? Ask? Teknik? farketmez. Size ne ifade ettigini buraya yazin. Altina da neden bu kadar tepkisiz kalindiginizi yazin. Eger bir cevap veremiyorsaniz, hem o saatleri cöpe atin hem de bu isleri birakin!!!

75 milyonun her bir ferdine deger veren BÜLENT AKTAS...

NOT : Bu mesaja da politika diyorsaniz vay sizin halinize...
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: Saat Severlere Bir Soru !!!

Mesaj Emre » 12 May 2013, 03:08

Çok duru bir başlık olmuş. Teşekkürler Piranha Başkan.

Bu konuyu ben iki hususta değerlendirmek istiyorum. İlkini bir örnekle açıklamaya çalışayım, facebook'ta Wristshots diye bir grup var. Adı üstünde. Gerçekten harika fotoğraflar paylaşılıyor. Son bir kaç gündür konuşulan bir mevzu var, birisi göğüslü memeli bir wristshot paylaştı ve yöneticiler de o üyeye özel mesajdan açıklama yapmak suretiyle o mesajı sildi. Kimisi şurda eğleniyoruz modunda tepki gösterdi kimisi yapılanın doğru olduğunu savundu. Ve bugün en nihayetinde çoğunluğun tepkisiyle şu sonuç ortaya çıktı: 'buranın adı wristshots ise bu herkese hitap edebilir, hanımefendilere de, o yüzden sexist paylaşımların yeri burası değil.' Ve bunun yanında bir sürü konuya değinen bir açıklama. Bir kere burası saat forumuysa burada paylaşılan bilgi, fotoğraf, obje vs saatle ilgili olmalı. İnsanları bir araya getiren şey saat olmalı.

Yani, TSF hakkında düşüncem; kimsenin ne kadar duyarlı olduğunu ne kadar içinin acıdığını paylaşma mecburiyeti yok. Kimisi klavye başında haydi birlik olalım der, kimisi bir kaç gün kendine gelemez. Kimisi burayı kaçmak için bir yer olarak görür, kimisi acısını paylaşmak için. Tepki az geldi diye gitmende bir mana bulamadım açıkçası. Hala da anlamıyorum. Vatanı internetten kurtarmaya çalışmak kadar boş bir uğraş daha yok. İspat isteyen girsin ekşi sözlüğe baksın. Teröristinden radikal islamcısına, Atatürkçüsünden budistine kadar hepsi var orada. Benim yakın akrabam kızılay kumrular sokak patlamasında hayatını kaybetti. Ve o dönem askerden yeni gelmiştim. Tutup burada bir şeyler yazabilirdim, siz ne biçim insansınız falan mı demeliydim anlamadım. Önce gidip barut kokulu eşyaları teslim almak lazım durumu anlamak için. Olaya bakış açınız 180 derece değişiyor. Burada en milliyetçi, en cumhuriyetçi, en Atatürkçü benim diyeni cebinden çıkaran bin tane üye vardır eminim.

İkinci konu da, saatlerin tarihinin falan malesef ayaklar altına alındığını düşünüyorum. Bu duruma gelinmesinde de en büyük etken $$$$$$$ diye ruhunu şeytana satıp, gruplaşıp büyümeye devam eden lüks tüketim malları grupları. Bugün sağolsunlar Breguet gibi bir markayı sıradanlaştırıp yok etmeye uğraşıyorlar. Bazı markalara tepkili olmamın da sebebi bu. Her şeyi tüketip artık tek amacı para kazanmak olan markalar haline gelmeleri. Eski ruhlarını mumla arıyorum.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Thevenin » 12 May 2013, 03:13

Tepki yok; cunku boyle bir beklenti yok. " Turkiye Saat Forumu " gibi bir ada ve ilgili icerige sahip olarak buranin bunu gerektirmedigi asikar. Eger beklenti farkli olsaydi icerik de farkli olurdu.

Sadece saat kulturunun degil, esasen nominal degerlerde bir insan olmanin, sanal ortamda sessiz kalmayip hoparlorun sesini acmak veya monitore pat pat vurmak gibi bir ispat pesinde kosan ve son derece edilgen kalan eylemleri gevsek ve suni bulacak kadar yuksek seviyede bir kulturu gerektirdigini dusunuyorum, en azindan. Kesinlikle daha da fazlasi burada var kanisindayim. Dolayisiyla, verilmeyen bu "tepki"ye paralel olarak inanc veya guven kaybetmenin eksik degerlendirme sonucu gelistigini dusunuyorum.

Clk yazdı:Ben TSF üyelerine inancimi bundan 1,5 sene önce askerlerimiz cekirdek gibi tek tek topraga düserken kaybettim. O yüzden forumu terk ettim. Inancim buradaki insanlarin farkli oldugu yönünde idi. Tepki veren insan sayisi bir elin parmaklarini gecmeyecek kadardi. Kimilerinden ise negatif tepkiler aldim.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj vmetin » 12 May 2013, 09:27

Tepkim var, içim cayır cayır yanıyor. Ama bunu burada yaşamak veya paylaşmak istemiyorum. Burası benim saatlerle ilgili sohbet ettiğim, arkadaşlarıma ait güzel saatlerin resimlerine baktığım ve kafa dağıttığım bir yer.

Tabi bu kadar güzel şeylerin yanında bazı DENYOlara da katlanmak gerekiyor.

Zaten benim buradan beklentim saat ve genel sohbet.

Ha burada tepki göstermiyorum diye de eleştirilmek nereden bakarsan bak gülünç.

Emre'nin bahsettiği WRİSTSHOTS grubundan yapılan açıklamada ne yazıyordu.

"Everyone is free to leave"

Buna ben de dahilim, muhabbet sarmazsa bir daha girmem foruma.
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj Clk » 12 May 2013, 11:00

Emre, vatan internetten kurtarilir kurtarilmaz v.s. olayi degil bu. Bu bir tepki meselesi. Sen hicbir ortamda tepki göstermez, her seye boyun egersen sonunda olacaklar bunlardir. Tepki internette, medyada, sokakta yada meydan da diye ayrilmaz. Kimse tepki göstermeseydi TC'de gitmisti.

Benim beklentim, X kahrolsun, Y bunu yanlis yapti tarzi elestiri yada tepki degil. Sadece ölen insanlarimizin bizim insanlarimiz oldugunu anlamak bunu dile getirmek ve sessiz kalinmadigini göstermek.

Vmetin, bunlarin muhabbet ile ne ilgisi var? Benim yazdigim genel bir saptamanin TSF'ye indirgenmis hali. Bu tepkisizlik (hangi neden ile olursa olsun) anlamsiz. Ayrica, yazdigim mesajin sahislar direkt olarak hicbir alakasi yok. Bu 13.000 üyeli ve günlük ortalama 500 aktif kullanici bir forum kitlesine yapilan bir elestiri. Herkes istedigi sekilde düsünmekte serbest ise birakin bende böyle düsüneyim :champ:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj ZubFB » 12 May 2013, 11:21

burada bu ve buna benzer işlere gerçek anlamda hissettiğim, düşündüğüm, tahlil ettiğim şekilde bir tepki göstermeye kalksam gerçek anlamda politika yapmakla suçlanırım ve gerçeği, yapmış ta olurum. çünkü bu olayları anlamak ve yorumlayabilmek tüm oyuncuların nerede durduğunu ve nereden baktığını anlamaktan geçiyor. dibine kadar politika içine girmeden çözümleyip ifşa etmek mümkün değil. sanırım bunun doğru adresi de burası değil.
buradan yapılabilecek şey bir başlık açıp taziyelerimizi sunmaktan ötesi değil. bence.
Kullanıcı avatarı
ZubFB

Mesaj vmetin » 12 May 2013, 11:23

Benim de demek istediğim şu, belki de insanlar tepkilerini başka yerde gösteriyorlardır.
Ben mesela son günlerde çok üzüntülü günler yaşadım, ama forumda yazmak aklımın ucundan geçmedi. Eşime dostuma anlattım.

Tepki de vermem gerekirse, demokratik olarak hakkımı kullanır oy veririm Yada vermem, sivil toplum örgütlerine üye olurum. Gerek görürsem meydanlara çıkarım. Ama saat forumuna yazmam.

Sen de foruma yazıyor olabilirsin, bu senin bileceğin iş. Ben de yazmıyorum.

Yani o da yanlış değil, bu da.
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj Clk » 12 May 2013, 11:32

ZubFB yazdı:buradan yapılabilecek şey bir başlık açıp taziyelerimizi sunmaktan ötesi değil. bence.

Iste benim bahsettigim tepki de bu zaten :thumbup:

Vmetin, yanlis yok farkli görüsler var. Burasi'da bir forum ve off-topic'i varsa bunlari konusmak icin var. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Clk

Sonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 39 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners