TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Son Gelismeler!!! Part-II

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Son Gelismeler!!! Part-II

Mesaj Clk » 04 Mar 2010, 14:28

Merhaba Arkadaslar,

bu sabah gercekten güzel zaman gercirme sansim oldu. Daha önce de denedigim bir cok saati fotograflamak ve sizler ile paylasmak adina hos saatler gecirdik arkadasim Wolfgang ile beraber. Ilerleyen dakikalarda yükleyecegim fotograflar icerisinde gercek anlamda Vintage olan Rolex Kanal Yüzücüsü, cok fazla örnegine rastlayamayacaginiz Mühle Glashütte Chronograph, Breitling Navitimer'lar, yine Vintage JLC, Moega Speedmaster Mark III, Rolex Milgauss, Longines Masterpiece var v.s.

Yavas yavas fotograflari hazirlayip sizler ile paylasayim. TSF olarak eylemlerimiz sürecektir :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj nickynick » 04 Mar 2010, 14:39

Merakla bekliyoruz :)
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Clk » 04 Mar 2010, 14:52

Ilk saat Tag Heuer Carrera Lewis Hamilton Limited Edition. Bu saatten 2500 Adet üretilmis ve saat Hamilton'in imzasini tasiyor. ETA 7750 bazli Caliber 16, safir cam ve safir cam arka kapak, 100 Metre WR, 41 mm cap ve antrasit kadran rengi ve kirmizi calisilmis göstergeleri ile cok güzel bir saat. Kolda durusu cok güzel ama fotograf cekmeyi unuttum kolda :( Agirlik olarak cok iyi ayarlanmis bir saat ve hicbir sekilde rahatsiz etmiyor. Boyutlari ise mükemmel, biraz spor olmak ile beraber yine de her türlü kiyafet ile tasinabilecek bir saat.

Carrera limited olsun olmasin zaten benim begenimi kazanmis bir saat ki bu saatteki renkler ile dizayn gercekten de mükemmele yaklasmis. Tabiki tüm bunlar zevk meselesi.

Resim

Resim

Resim

Resim
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 04 Mar 2010, 15:10

Bir sonra ki saat bir Breitling. Classic Breitling Chrono-Matic...

Bu saat benim tarzimi yansitmadigi icin acikcasi üzerinde cok fazla durmadim. Yine de kolda kendini gösteren heybetli bir durusu var. Bezel üzerinde ki siyah cember PVD kapli ve saate degisik bir hava kazandiriyor.

Saat Breitling 41LC kodlu makineyi kullaniyor ve 42 saat reserve sahip. Safir cam, 98,7 gr agirlik ve 44mm lik cap saatin diger özellikleri. Göreceginiz gibi saatin kurma kolu sol tarafa konumlandirilmis durumda.

Kim ki büyük ve gösterisli bir chronograph istiyor bu saate yönelebilir. Özellikle kahverengi (acik,koyu) ve siyah deri kayis secenekleri ile cazip olabilecek bir saat.

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 04 Mar 2010, 15:19

Simdi de sirada yine bir Breitling Navitimer var. Bu saati alsam mi diye cok düsündüm ama zaten var olan Mavi Breitling Colt Ocen Otomatik ve Rolex Datejust'tan sonra anlamsiz olduguna karar verdim.

Navitimer tam bir klasik ve hangi renk olursa olsun bence mükemmel bir saat. Hem dizayn, hem fonksiyonellik hem de kullanma konforu olarak bence parasinin hakkini veren nadir saatlerden bir tanesi. Ikinci el degeri ve aranir bir saat olmasi ise Navitimer'in imajini güclendiren unsurlar.

Saat bilege o kadar güzel oturuyor ki, o kadar konforlu ki anlatamam. Birde dizayn insani saate her baktiginda mutlu eden cinsten. Belki bende bir gün celik/altin bir Breitling alabilirim ama bugün icin mümkün olmadi maalesef.

Saatin teknik özelliklerini anlatmama gerek yok herhalde. Internette Navitimer'dan cok bilgisini bulabileceginiz bir saat daha yoktur.

Tek söyleyebilecegim sey, kim ki Navitimer alabilecek bütcede bir saat bakiyor, bence ilk seceneklerden bir tanesi olarak düsünmeli. Yine sahsi görüs tabiki.

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 04 Mar 2010, 15:35

Sirada ne varmis bir bakayim...... a Rolex Milgauss :)

Bu saati anlatamam, bu saati yasamak lazim. Yesil ile yanyana koyunca biraz yavan kaliyor ama siyah mat kadran ve üzerine calisilmis portakal rengi islemeli indexler ve yildirim seklinde ki saniye göstergesi ile tam not alan bir saat. Kullanim konforu hicbir saat ile karsilastirilamaz hatta yukarida övdügüm Breitling isporta mali gibi kaliyor yaninda :) (ne de olsa ayni sinifa ait degiller) (iki dakikada harcadim Breitling'i :))

Rolex'i Rolex yapan kalitesi, isciligi ve malzemesi. Celik celiktir.... Hayir degildir. Farkli. Bu benim gözümde degil herkesin gözünde böyle. Bugün benim esimin kardesine Altin bir Cartier Pasha aldik. Rolex'ten nefret eder kendisi (bir coklari gibi) Milgauss'u eline aldi ve bunun farki ne diye sordu. Saatten hic anlamaz, hatta saatin kadranini sök bos kasa eline ver bomba diye karakola götürür ama o bile bu saat neden farkli duruyor diye sordu. Cevap basit: O bir Rolex :) Tek problem koluna büyük geldi....

Saat tek kelime ile cok yüksek kalite calisilmis, gösteristen mümkün oldugunca uzak durulmus ve amaci sade elegance olan bir ürün. Rolex calisanlarini ve dizayn bölümünü böyle basarili bir ürüne imza attiklari icin kutluyorum.

Birazda resimler konussun

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Customs » 04 Mar 2010, 15:45

breitling navitimer haricinde digerleri guzel saatler.Bu arada bilmem benim gibi dusunene var mı ama replikası bol miktarda bulunan piyasa saatler yerine meraklıların veya koleksiyonerlerin begendigi saatler daha bir guzel duruyor.clk nasıl breitling navitimer ı bastan elediyse ki saatin goruntusu veya ozellikleri kimine gore iyi olabilir, o konuda bir sey soylemiyecegim replika sevenlerle ucuz olsun ama orjinal olsun diyenler arasındaki fark bu herhalde. Clk bu arada explorer 2 nin fiyatı tax free ile daha dusebilir mi. Bu arada romanya veya bulgaristan fiyatlarını arastıran var mı aranızda meslegim dolayısıyla bildigim genelde bg, tr den tax free ile saat alıp bg ye goturuyor.rolex submariner konusunda internetten arastırmalarım devam ediyor,e bay satıcıları ile dediklerini paylasmak istiyorum satıcı ismi soylemeden, soyledigi suydu: saatin bezeli ve kayısı haric orjinal saatler ama kayıs ve bezel replikalardan sokulup takılıyor bu konuda baska duyumlar alan varsa burdan paylasalım.
Kullanıcı avatarı
Customs

Mesaj Clk » 04 Mar 2010, 15:51

Longines Master Collection 18K Gold (Ref. L2.673.8.78.5)

Bu saatin bu kadar güzel olabilecegini hic düsünmemistim. Hatta almamak icin kendimi zor tuttum denebilir. Fiyat olarak'ta cok mantikli olan saat hem fonksiyonlari ile hem de cok kaliteli calisilmis kasasi ve kadrani ile insani kendisinden aliyor.

Saatin kullanim konforu cok yüksek, sadece kilit mekanizmasi bana biraz komik geldi ama kullandikca alisilmayacak bir durum degil. Komik geldi derken, güvensiz yada kötü anlamina gelmesin sadece deri bir kayista neden böyle bir mekanizma sectiklerini acikcasi anlamadim.

Saat o kadar özen ile calisilmis ki kasa isciligi, kadran üzerinde ki kabartmalar, rakamlarin font secimi, scalalarin konumlandirilmasi, ay fazi özelligi ve yine altin calisilmis rotor ile gercekten bir master piece.

Longines 678 kodlu makine kullanan bu saat, 42 saat reserve sahip. 30 metre su gecirmezligi ile Altin saat ile denize girilmez'i hatirlatiyor :)

Altin bir saat almak mi istiyorsunuz, ilk etapta Longines Master Piece Collection bakin.

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: 29mr, Boagrius, Google [Bot] ve 219 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners