TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Basel 2013: Omega Planet Ocean GMT

TSF Watches And Wonders Baselworld SIHH GTE Haberler / News
Forum kuralları
TSF Watches & Wonders Baselworld, SIHH, GTE 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016. 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 Detaylı İzlenimleri Yeni Model Haberlerini Bu Bölümde Bulabilirsiniz

Re: Basel 2013: Omega Planet Ocean GMT

Mesaj SeRxx » 30 Nis 2013, 13:09

Bora71, Omega'nın web sitesinde kadran zaten grey olarak belirtilmiş ki ben henüz sitedeki fotografı ile gercekte aynı olan bir saat görmedim; mail'in faydasız olacağını düşünüyorum

Subjektif beğeninize lafım yok ama iş kıyaslamaya gelince yazmak zorunda hissettim; bu saatin kasa ve bileziğini Seiko 5 ile bir tutmak gerçekten saate büyük bir hakaret olmuş :)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj SemsalGS » 30 Nis 2013, 13:14

Sanırım bir sonraki kıyaslama Omega-Belloni olacak hadi hayırlısı!
Kullanıcı avatarı
SemsalGS

Mesaj SemsalGS » 30 Nis 2013, 13:17

mrbars yazdı:
semsal yazdı:hatta bir arkadaş anlattı; x zengin-ünlü kişi nasıl olsa sahte taktığı düşünülmez diyerek tahtakaleden özel 1.kalite sahte rolexler aldırtıyormuş çeşit çeşit.
Hele bir arkadaş saat ile ilgili biri, orjinal alması mümkün olan, ve o pahalı sahte daytonalardan takan biri, niye oriinal rolex alayım ki sokakta herkeste var ve birçoğu sahte dedi!şok oldum.
Ben sırf bu sahte konusu yüzünden lacoste giymeyenler biliyorum.
Alın size başka bir açıdan prestij,

kinayeli bir yorum, çok hoş hazırlamışsınız. yazının anafikri çok güzel. :D :champ:

madem prestij önemli değil, neden sahte rolex takıyor bu x zengin? sahte saat takarak toplumsal mesaj mı vermeye çalışıyor, yoksa kendince prestije sahtesiyle mi ulaşmaya çalışıyor?
hele saat işle ilgili olan arkadaşın dahi, sokakta herkesin taktığı rolex'i sahte de olsa takması çok güzel bir örnek. herkeste olması ve saat ile ilgili biri olmasına rağmen, sahtesiyle de olsa rolex taktığında prestijli olduğunu düşünüyor demek ki.

dediğim gibi, ters köşe; kinayeli hoş bir yorum olmuş. :champ:

not: konfiçyüs der ki, "sahte saat iç çamaşırınıza çorap sokmaya benzer; uzaktan mal sağlam gözükür ama yakından bakınca işin aslı anlaşılır".

Tabiiki prestijli olduğunu düşündükleri için kullanıyorlar, yazıda aksi yok. Sadece prestije başka bir açı ile yaklaşmak gerekebilir bazen denmek isteniyor, yani tersköşe yok herşey dümdüz.
Kullanıcı avatarı
SemsalGS

Mesaj Bora71 » 30 Nis 2013, 14:02

Bora71, Omega'nın web sitesinde kadran zaten grey olarak belirtilmiş ki ben henüz sitedeki fotografı ile gercekte aynı olan bir saat görmedim; mail'in faydasız olacağını düşünüyorum

Subjektif beğeninize lafım yok ama iş kıyaslamaya gelince yazmak zorunda hissettim; bu saatin kasa ve bileziğini Seiko 5 ile bir tutmak gerçekten saate büyük bir hakaret olmuş :)

SeRxx, Seiko5 ile tabi ki bir tutmuyorum, bileziğe bakınca aklıma ilk bu geldi, en azından o model için, paylaşmak istedim :D
Sitesinde teak grey yazıyor evet, ama resme göre bayağı açık bir griydi, maili atan da Omega Butiğin kendisi...
Artı diğer bir husus, aslında deri kayışlı modeli daha beğenmiştim, ancak yedek kayışa 850 lira, metal bilezikli alınması durumunda da klipsi ile birlikte toplam 1500 TL fiyat çekmeleri deri kayış olayını başlamadan bitirdi :D
Saat firmalarında en sinir olduğum şey, saatin fiyatına göre kayış fiyatı belirlemeleri, aynı olan malzeme 100, 200 liralardan binlerce liraya kadar çıkıyor.
Marka, mekanizma, malzeme, isim hepsi OK ama deri ne kadar farklı olabilir ki :x
Kullanıcı avatarı
Bora71

Mesaj herofb » 30 Nis 2013, 14:18

saatin fiyatına göre kayışın değişmesi tüm markalarda maalesef aynı hatta bırakın saat sektörünü sunroof farkı bile sanki kasa büyüklüğü değişiyormuş gibi 1.6 motor ile 2.0 motor arabada farklı
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Bora71 » 30 Nis 2013, 14:48

saatin fiyatına göre kayışın değişmesi tüm markalarda maalesef aynı hatta bırakın saat sektörünü sunroof farkı bile sanki kasa büyüklüğü değişiyormuş gibi 1.6 motor ile 2.0 motor arabada farklı

O maalesef ÖTV farkından %40 %80, saçma vergilendirme sistemi yüzünden 1.6 motora mahkum olmak ayrı mesele :(
Kullanıcı avatarı
Bora71

Mesaj SeRxx » 30 Nis 2013, 15:21

Daha önceden Rolex bilezikleri ile ilgili de bir cok yorum yapıldı, yok teneke gibi falan vs. diye ama mevzu göründüğü kadar basit degil; bu tür saat firmaları bileziğin boyutunu, doluluğunu, ağırlığını ayarlarken rahatlığı ön planda tutarak optimum düzeyde bir ürün ortaya koymaya çalışırlar ki Planet Ocean'da bilezik asırı kaliteli durmasına rağmen rahatlıktan ödün vermişler.

Yabancı forum sitelerindeki kullanıcı incelemeleri, saat sitelerinin uzman incelemelerini araştırdığımda yeni Aqua Terra'nın kasa ve bileziğinden övgü ile bahsedildiğini gördüm, tek olumsuz sayılabilecek yorum ise bileziğin klipsi ile ilgiliydi. Mekanizması ise su an cok yeni olmasına rağmen, Omega tarafından saate 4 yıl garanti verilmesi, mekanizma performansı ile ilgili bir tane olumsuz yorumun olmaması benim güvenimi kazanması yolunda önemli bir adım diyebilirim.

Kayış fiyatları her markada aynı o yüzden sadece Omega'ya yüklemek anlamsız olur. Bir saate yüksek maliyet ödüyorsanız, orijinal parçalarına da yüksek fiyat ödemeyi göze almalısınız.

Anladığım kadarıyla 6-8bin lira arasında bir fiyatı gözden çıkarmışsınız; bu fiyat aralığında Aqua Terra'dan kaliteli birçok model var herhalde bir göz atın derim ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Bora71 » 30 Nis 2013, 15:56

Teşekkürler,
Bahsettiğiniz modeller gene Omega mı ? Bütçeyi biraz daha artırıp Zenith'e doğru yol almayı düşünmeye başladım :D
Kullanıcı avatarı
Bora71

ÖncekiSonraki

Dön TSF Watches And Wonders & Baselworld & SIHH & GTE Fuar Haberler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 47 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners